T. D. 2020.04.24 19:28 Frissítve: 2020.04.25 14:58

NB I: a Diósgyőr is megkezdi a kis csoportos edzéseket

Április 29-től a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata is átáll a közös, kis csoportos edzésekre az eddigi egyéni tréningekről – adta hírül a klub a hivatalos honlapján.

A DVTK játékosai a stadionban kezdik újra a közös munkát (Fotó: Földi Imre)

 

A játékosok azután vehetnek részt a csoportos foglalkozásokon, hogy az egészségügyi stáb tagjai tesztelték őket. Az edzések egyelőre zárt kapusak lesznek, és az edzőközpont helyett a DVTK stadionjában gyakorolnak majd a futballisták. A kapusok Andrusch József vezetésével már korábban elkezdték a közös munkát.

Már maga a koronavírus-járvány miatt történt felfüggesztés is olyan helyzetet idézett elő, amivel senki sem találkozott, és ahogy egyre valószínűbb a folytatás, úgy szembesülünk azzal a ténnyel, hogy korábban soha senki sem járt hasonló cipőben – idézi a klubhonlap Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját. – Ezzel együtt fel kell készíteni a csapatot, ami minden szempontból nagy kihívás.”

„Mi úgy számolunk, hogy már május 23-ától vagy 27-től jöhet a folytatás. Persze a helyzet rendkívül képlékeny, de szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a folytatásra, még ha az esetleg egy-két héttel későbbre is tolódik. Eddig tartott az egyéni felkészülés, április 29-én, szerdán a DVTK kis csoportos foglalkozásokkal folytatja a felkészülést a bajnokság újraindulására. Elsődlegesen szem előtt tartjuk a törvényi előírásokat és az egészségügyi ajánlások betartását. A keret tagjai naponta három időpontban lépnek gyepre, és ott is több csoportban dolgoznak a fertőzésveszély minimalizálása érdekében.”

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség pénteken bejelentette, hogy ahhoz képest, hogy a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et is.

Korábban az NB I-es csapatok közül a Ferencváros, a Zalaegerszeg, a Kisvárda, a Mezőkövesd, a Debrecen, a Honvéd és a Kaposvár kezdte meg a munkát kisebb csoportokban.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kiesés elől menekülő Paks nulla nullát játszott a fehérváriakkal, a Ferencváros lehet a forduló nagy nyertese.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A rengeteg sárgával és egy pirossal tarkított meccs után a DVTK feljött a negyedik helyre.

2020.05.30 17:07:14

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

Orbán Viktor: Itt az ideje, hogy végre igazán jó labdarúgók kerüljenek ki a futballakadémiákról.