NB I: a Budaörs lett a Fehérvár NB II-es partnercsapata

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 16:38
A labdarúgó NB II-ben szereplő Budaörs az MLSZ új lehetőségével élve kooperációs szerződést kötött az élvonalbeli Mol Fehérvár FC-vel – jelentette be a Pest megyei együttes.

Mint ismert, a szövetség nemrég új kooperációs szerződést vezetett be, amelynek segítségével az NB I-es klubok 21 éven aluli játékosai adott hétvégén az NB II-ben is pályára léphetnek – ha klubjuk első csapatában nem, vagy csak keveset játszottak. Legfeljebb öt labdarúgót adhat kölcsön az első osztályú klub.

A Budaörs tájékoztatása szerint a másodosztály legutóbbi kiírásában az ötödik helyen végző együttest öt élvonalbeli klub kereste meg, s végül az előző idényben ezüstérmes Fehérvárral állapodott meg a klub.

A megegyezés keretein belül három székesfehérvári játékos, a 2000-es születésű Mocsi Attila és az egyaránt 2001-ben született Szabó Bálint, Halmai Ádám Budaörsre került. Utóbbi a korábbi válogatott futballista, Halmai Gábor fia, aki az Illés Akadémia engedélyével vett részt a Fehérvár ausztriai edzőtáborában. A klubok nem adtak tájékoztatást arról, hogy a Vidi átigazolta-e a fiatal játékost. vezetett be, amelynek segítségével az NB I-es klubok 21 éven aluli játékosai adott hétvégén az NB II-ben is pályára léphetnek – ha klubjuk első csapatában nem, vagy csak keveset játszottak. Legfeljebb öt labdarúgót adhat kölcsön az első osztályú klub.

A Budaörs tájékoztatása szerint a másodosztály legutóbbi kiírásában az ötödik helyen végző együttest öt élvonalbeli klub kereste meg, s végül az előző idényben ezüstérmes Fehérvárral állapodott meg a klub.

A megegyezés keretein belül három székesfehérvári játékos, a 2000-es születésű Mocsi Attila és az egyaránt 2001-ben született Szabó Bálint, Halmai Ádám Budaörsre került. Utóbbi a korábbi válogatott futballista, Halmai Gábor fia, aki az Illés Akadémia engedélyével vett részt a Fehérvár ausztriai edzőtáborában. A klubok nem adtak tájékoztatást arról, hogy a Vidi átigazolta-e a fiatal játékost.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAÖRSNÉL
Érkezők: Balogh Péter (Budafok), Bakos Szabolcs (Nyíregyháza), Forgács András (Mosonmagyaróvár), Halmai Ádám (Fehérvár, kooperációs kölcsön), Kulcsár Tamás (MTK), Mocsi Attila (Fehérvár, kooperációs kölcsön), Molnár Csaba (Csákvár), Molnár Tibor (FC Ajka), Szabó Balázs (Paks), Szabó Bálint (Fehérvár, kooperációs kölcsön)
Távozók: Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza), Csobánki Ádám (visszavonult), Deli Márió (?), Demjén Patrik (MTK – kölcsönből vissza, onnan ZTE), Czvitkovics Péter (III. Kerületi TVE), Csiki Norbert (Kaposvár), Fejős Áron (Paks – kölcsönből vissza), Kemenes Szabolcs (visszavonult), Lengyel Béla (FC Ajka), Sajbán Máté (Mezőkövesd), Sajbán Miklós (Mezőkövesd), Tányéros Ádám (Csákvár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik