Nagy Ádám El-győztest utasíthat vissza; világhírű menedzserek ajánlják

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 14:58
null
Meglepetésként hathat, hogy hova igazol Nagy Ádám (Fotó: Korponai Tamás)
A héten már megkerestük a ferencvárosi Nagy Ádám menedzsmentjét, és megtudtuk, az eddigi sajtóhírekhez képest meglepetés várható a 21 éves, számos európai klub által csábított középpályás ügyében. Azóta az is kiderült, hogy a meglepetést akár a spanyol élvonal, egész pontosan az Európa-liga-címvédő Sevilla is jelenthetné...

 


SZTÁRÜGYNÖKSÉGEK AJÁNLJÁK

A NAGY ÁDÁMMAL KAPCSOLATBAN EDDIG SZÓBA KERÜLŐ KLUBOK LISTÁJA
Chelsea, Liverpool, Leicester City, Southampton – Anglia; Freiburg, Hamburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország; Marseille – Franciaország; Rapid Wien – Ausztria, Olympiakosz Pireusz – Görögország, Sevilla, Valencia – Spanyolország

A Nemzeti Sport Online a szerdai FTC–Standard Liege felkészülési meccsen klub közeli forrásból megtudta, hogy a találkozót kihagyó Nagy Ádám iránt az eddigi hét mellett további két országból mutatkozik érdeklődés, három csapattól is. A 43-szoros görög bajnok Olympiakosz Pireusz mellett a KEK-győztes és UEFA-kupa-győztes, hatszoros spanyol bajnok Valenciánál és az ötszörös UEFA-kupa/El-győztes, El-címvédő, egyszeres spanyol bajnok Sevillánál is szívesen látnák. Állítólag utóbbi klub még az elmúlt napokban is egyeztetett a Fradival.

Az pedig koránt sem a véletlen műve, hogy a portugál Benfica mellett az Olympiakosz, Valencia, Sevilla hármas mindegyikénél szóba került a középpályás. Nagy Ádámra ugyanis felfigyeltek azok a nagy európai ügynökségek, amelyek ezeknek a kluboknak a legfőbb „játékosbeszállítói”. Ezek közé tartozik a 2015-ben az év menedzsere címre is jelölt Fali Ramadani nevével fémjelzett Lian Sports (ez az ügynökség képviseli többek között Sztevan Joveticset és Lazar Markovicsot is) és a Jorge Mendes által alapított GestiFute. Utóbbi Európa vezető játékosügynöksége, Cristiano Ronaldo is az ügyfelei közé tartozik.

Többek között ez a két nagy ügynökség ajánlgatja az érdekeltségei köreiben Nagy Ádámot. Ennek tudatában már nem is annyira meglepő, hogy a télen – mint arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, és ezt azóta a Ferencváros is megerősítette az angol Chelsea-nél is szóba került Nagy neve.

SZAVAZÁS

Mit gondol, a fejlődése szempontjából melyik csapattal járna a legjobban Nagy Ádám?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A TÖBB JÁTÉKLEHETŐSÉG DÖNTHET

Hiába azonban a sok kérő, Nagy Ádám nincs könnyű helyzetben. A labdarúgó Eb-n három meccsen szereplő, 11-szeres válogatott középpályás személyes menedzsmentje, a CMG menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor arról beszélt a hét elején a Nemzeti Sport Online-nak, hogy olyan csapatot keresnek, amelynél biztosítva látják, hogy a futballista megfelelően magas szinten folyamatosan játéklehetőséget kap, fejlődni tud.

Azt azonban nagyon nehéz eldönteni, hogy ennek a kritériumnak melyik klub felel meg leginkább a kérők közül. Az Olympiakosznál például nagyobb eséllyel játszana, de mivel a görög bajnokságnál erősebb ligákba is hívják, ezért ezt a lehetőséget korábban már visszautasította. A Benfica, Valencia, Sevilla triónál túl sok riválisa lenne, ezeknél a kluboknál még az sem biztosított, hogy egyből az első keretnél vennék számításba. Sokkal inkább azért szerződtetnék, mert hosszabb távon látnak benne üzleti lehetőséget, ezért is legalább három-négy évre szóló megállapodást íratnának vele alá.

Úgy tudjuk, éppen ezért nem ebből a körből kerül ki a befutó, hanem egy relatíve „kisebb” klubhoz írhat alá, rövidebb időre, biztosítva ezzel a továbblépés lehetőségét. Ez egybecsengene Kövesdi Viktor korábbi nyilatkozatával.

A BOLOGNA VAGY BOLOGNA SZINTŰ CSAPAT LEHET A BEFUTÓ

Információink szerint a Bologna és a Marseille még versenyben maradt a korábban jelentkező seregnyi csapatból, de a francia klub üzletpolitikájába a rövidebb időtartamú szerződés aligha fér bele. Így maradhat a Serie A legutóbbi szezonjában 14. helyen záró Bologna, vagy – ha mégis meglepetés lesz, és olyan klub nyeri a versenyfutást, amelyik eddig nem jelent meg a sajtóban Nagy Ádámmal kapcsolatban – a Bolognához hasonló szintet képviselő másik topligás egylet. A ferencvárosi középpályás értékét amúgy 1.5 millió euróra teszi a transfermarkt.de, és értesüléseink szerint a vételára is nagyjából ennek az összegnek felel meg.

Kövesdi Viktor szerint vasárnapig eldől, hol folytatja pályafutását a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígérete, akinek mostani döntése az egész későbbi pályafutását nagyban befolyásolhatja.

Amíg Nagy Ádám meghozza döntését, mondjon véleményt ön is szavazásunk segítségével. Hová igazoljon át a Ferencváros labdarúgója?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik