Meglepetés várható Nagy Ádám-ügyben, Kádárról a megemelt ára dönthet

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2016.07.05. 17:06
null
Nagy Ádám ügye a héten lezárulhat (Fotó: AFP)
Az elmúlt napokban folyamatosan érkeznek piaci hírek az Eb-t megjárt magyar játékosok lehetséges átigazolásáról. A slágertémának számító, ferencvárosi Nagy Ádám mellett a lengyel Lech Poznanban légióskodó Kádár Tamás és az MTK-s Bese Barnabás is a keresettebb labdarúgók közé tartozik. A három futballistáról az őket képviselő CMG menedzseriroda igazgatójával, Kövesdi Viktorral beszélgettünk.

 

A SLÁGERTÉMA – NAGY ÁDÁM

Amióta válogatottunk számára befejeződött a labdarúgó Európa-bajnokság, az egyik legfelkapottabb magyar vonatkozású téma – a honi és a nemzetközi sajtóban is – a 21 éves Nagy Ádám jövője. Szinte naponta jelennek meg az új hírek vele kapcsolatban.

A legutóbbi hírünk az volt, hogy a Benficánál Guillermo Celis érkezésével csökkent Nagy Ádám szerződtetésének esélye, ugyanakkor például a Marseille és a Bologna ajánlata továbbra is ugyanúgy él.

„A három közül egyik csapatot sem zárnám még ki, de van olyan közülük, amelyiknek az esélye jóval kisebb, mint a másik kettőnek, vagy akár egy korábban meg nem nevezett klubnak, ugyanis olyan klubok is képben vannak, amelyek neve még meg sem jelent a sajtóban” – válaszolta az NSO kérdésére Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda igazgatója. Vagyis könnyen előfordulhat az eddigi hírekhez képest meglepetés is.

A NAGY ÁDÁMMAL EDDIG HÍRBE HOZOTT KLUBOK LISTÁJA
Chelsea, Liverpool, Leicester City, Southampton – Anglia; Freiburg, Hamburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország; Marseille – Franciaország; Rapid Wien – Ausztria

„Nagy Ádám ügye jó eséllyel ezen a héten lezárulhat – folytatta a játékosügynök. – A Ferencvárossal már tisztáztuk, hogy milyen feltételekkel tud klubot váltani, a kérők is tudják, hogy a középpályás játékjogáért mekkora összeget kell fizetni. Ez az Európa-bajnokság után valamelyest emelkedett, de mivel a szóban forgó csapatok tisztában vannak azzal, hogy Ádám a korához és a képességeihez mérten milyen értéket képvisel, így nem ezen múlik a klubváltás. Sokkal inkább azon a szakmai koncepción, amit az érdeklődő klubok vázolnak a játékos elé. Az a legfontosabb szempont, hogy minél magasabb szinten, minél több játéklehetőséghez jusson. Azt kell eldönteni, melyik csapatnál látszik leginkább biztosítottnak a hosszú távú fejlődése.”

AZ ÁRA DÖNTHET A JÖVŐJÉRŐL – KÁDÁR TAMÁS

A menedzser elmondta, más a helyzete a 26 esztendős Kádár Tamásnak, ugyanis esetében a Lech Poznan jelentősen emelni szeretne az Eb előtt elgondolt kivásárlási áron. Ezért az ő ügye várhatóan tovább elhúzódik, mint Nagy Ádámé.

„Kádár Tamás már rutinos játékosnak mondható, aki a diósgyőri időszakot leszámítva nyolc éve külföldön futballozik. Ez sok mindent meghatároz. Iránta is számos országból van érdeklődés, az ő klubváltását a vételára befolyásolja a leginkább, és erről még tárgyalnunk kell a Lech Poznannal is. Az Eb előtt egész más volt a poznani vezetők elképzelése, mint most. Ilyenkor sok türelemre és sok munkára, sok tárgyalásra van szükség, hogy minden fél szempontjából közös nevezőre jussunk” – fogalmazott Kövesdi.

Az Eb-n három meccset játszó, a magyar csapat egyik legjobbjának számító Kádár értékét a transfermarkt.de 750 ezer euróra becsüli, de nem lenne meglepő, ha ennek az összegnek a többszörösét kérné érte lengyel klubja, amelyhez még 2018-ig köti a szerződése.

AZ MTK-N MÚLHAT A KLUBVÁLTÁSA – BESE BARNABÁS

Ugyancsak a CMG menedzseriroda képviseli az Eb-n Portugália ellen szerepet kapó Bese Barnabást, akivel kapcsolatban délelőtt a Ferencváros érdeklődéséről számoltunk be.

„Barnabást még egy évig élő szerződés köti az MTK-hoz. Külföldről és itthonról is vannak érdeklődők, az MTK-n múlik, hogy elengedi-e a szerződése lejárta előtt, és ha igen, akkor milyen feltételekkel” – mondta a szélsőként és jobbhátvédként is bevethető labdarúgóval kapcsolatban Kövesdi Viktor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik