MTK: Vass Ádám végleg eljön Belgiumból, fél évre ír alá

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.01.11. 11:21
null
Vass Ádám az olasz Brescia után ismét kék-fehérbe öltözik (Fotó: NS-archív)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Vass Ádám megegyezett az MTK-val, és már csak a középpályás belga klubja, az Oostende jelzésére várnak a felek az aláíráshoz. A belgák válasza megérkezett, Vass végleg távozik Belgiumból.

 

Először január 3-án a Nemzeti Sport Online közölte, hogy Vass Ádámért ajánlatot tesz az MTK, és a középpályás jó eséllyel hazatérhet a belga Oostendétől. Mára a felek mindenben megegyeztek, a szerződéseket hétfőig írhatják alá.

„Miután az MTK-val megszületett az egyezség, felvettük a kapcsolatot a belga klubbal is, amely engedélyt adott a tárgyalásokra. Mára megérkezett az Oostende válasza is, a klub beleegyezik abba, hogy közös megegyezéssel megszüntessük a labdarúgó nyárig élő szerződését, így pedig Vass Ádám szabadon igazolhat az MTK-ba. Az ilyenkor szokásos papírmunka még hátra van, ez várhatóan hétfőn lezárul, a játékos akkor írhatja alá a féléves szerződését az MTK-hoz” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Paunoch Péter, a játékos menedzsere.

Vass jövő héten kapcsolódhat be az MTK felkészülésébe, a tavasszal pedig bemutatkozhat az NB I-ben a 25 éves középpályás, aki korábban még egyetlen meccset sem játszott a honi élvonalban.

Vasst ugyanis 2004-ben még a Ferencváros utánpótlásából szerződtette az angol Stoke City – az első csapatban a kispadig jutott, két alkalommal nevezték másodosztályú bajnokira –, ahonnan 2007-ben igazolt Bresciába. Időközben Várhidi Péternél Kanada ellen bemutatkozhatott a válogatottban. Az olasz klubban három Serie B-s idényben alapembernek számított, és a feljutást követően az élvonalban is 20 találkozón pályára léphetett. A csapat egy idény után kiesett, Vass ismét a második vonalban találta magát, innen igazolta a nemzetközi porondra készülő CFR Cluj 2012 nyarán. Kolozsvári időszakát kétszer is hosszabb sérülés törte meg, tavaly nyáron aztán szerződést bontottak vele. Felvetődött, hogy visszatér a Serie B-be, aztán Lengyelországban próbálkozott, végül elhúzódott a szerződtetése, a szezon már javában tartott, amikor a belga élvonal újonca lecsapott a szabadon igazolható játékosra. Vass Belgiumban végül négy bajnokin kapott lehetőséget.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Torghelle Sándor (szabadon igazolható, legutóbb Videoton), Vass Ádám (KV Oostende – Belgium)
Távozott/távozhat: Varga Szabolcs (Heerenveen – Hollandia)
Kiszemeltek: Kenesei Krisztián (Lombard Pápa)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik