MTK: Ott leszünk valahol a 3. és a 8. hely között – Polyák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 17:36
Polyák Balázs, a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK sportigazgatója a kék-fehérek hivatalos honlapján beszélt a gárda eddigi teljesítményéről, a nyáron igazolt játékosok teljesítményéről, valamint az MLSZ produktivitási listájáról.

„A szezon előtt azt mondtuk a játékosoknak, hogy nyugodt szezont kívánunk magunknak, amely során inkább a tabella eleje felé nézegethetünk. Az első számú célunk továbbra is az, hogy mielőbb stabilizáljuk a helyünket az élvonalban – idézi Polyák Balázs szavait az mtkbudapest.hu. – Az idény előtt úgy gondoltam, hogy a 3 és a 10. hely között bárhol lehetünk, ennek a keretnek a két kieső helytől aligha kell tartania. Most egy fokkal bátrabbak lehetünk, azt mondom, ott leszünk valahol a 3. és a 8. hely között.” „A szezon előtt azt mondtuk a játékosoknak, hogy nyugodt szezont kívánunk magunknak, amely során inkább a tabella eleje felé nézegethetünk. Az első számú célunk továbbra is az, hogy mielőbb stabilizáljuk a helyünket az élvonalban – idézi Polyák Balázs szavait az mtkbudapest.hu. – Az idény előtt úgy gondoltam, hogy a 3 és a 10. hely között bárhol lehetünk, ennek a keretnek a két kieső helytől aligha kell tartania. Most egy fokkal bátrabbak lehetünk, azt mondom, ott leszünk valahol a 3. és a 8. hely között.”

A szakember az új igazolásokról is beszélt.

Kellően körültekintőek voltunk ezen a téren, tudtuk, mely posztokon van szükség erősítésre, és ott alaposan szemügyre vettük a szóba jöhető jelölteket. Az új igazolásoknak mindig megvan a kockázata, mégis meggyőződésem volt, hogy az érkezők olyanok lesznek, akik segítenek, hiszen egy részük nem volt lutri, a többieknél pedig tisztában voltunk a képességekkel. Próbajáték alapján egyedül Artem Kicsakot szerződtettük, ő például az Újpest elleni bajnokin is mutatta, hogy nagy erőssége lehet a csapatnak.”

„Fontos elmondani– és talán furán hangzik elsőre –, de éppen azért igazoltunk két-három minőségi légióst, mert ez a legnagyobb magyar tehetségeink érdeke. Mi szeretnénk lehetőséget adni nekik, ehhez viszont kell két-három olyan külföldi, akiknek köszönhetően az egész együttes átlagteljesítménye jobb lesz, mellettük pedig könnyebben vethetjük be az akadémistákat. Nem osztom azt a sokat hangoztatott nézetet, amely szerint azért kellenek mondjuk szerbek vagy ukránok a magyar csapatokba, mert a mieinknek alapból rossz a mentalitásuk, az övék meg jó. Mi inkább olyan játékosokat akartunk hozni– akár külföldről is –, akik kilógnak az MTK rendszeréből, akik képesek más erényeket is hozzáadni a klubunkhoz társított filozófiához.

„Bognárt Istvánt – meggyőződésem szerint– berakták egy olyan kalapba, ami nem ő. Rá általában azt mondják, hogy azért passzol ide, mert ügyes, beleillik az MTK stílusába, ám a leigazolásánál egyáltalán nem ez volt a döntő, hanem hogy győztes típusú futballista. Ez volt a legfőbb erény, ami mellette szólt. Stefi mindig megfeszül azért, hogy a csapat megnyerje a meccset, hogy gólt lőjön vagy gólpasszt adjon. Egyetlenegy edzést nem hagyott ki, amióta nálunk van. Nem azért igazoltuk le, mert »ügyeske«, hanem mert ennyire győztes karakter.

Mint ismert, a klubok között az MTK, a játékosoknál Gulácsi Péter termelte a legtöbb pontot az elmúlt három szezon alapján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) mostani idénytől bevezetett produktivitási rendszerében.

Polyák erre reagálva azt mondta, nagyon büszke, ugyanakkor reméli, hogy a 450 millió forintos plafon felülvizsgálatra kerül – az MTK ugyanis az első számítások szerint közel 600 millió forintos bevételre számíthatna, ám a plafon miatt a pénz mintegy negyedéről le is mondhatna.

„Ennyi járna, de mivel párhuzamosan a 450 milliós plafont is bevezették, a nekünk papíron járó pénz 25 százalékáról sajnos lemondhatunk. Hiába jutunk komoly összeghez, az egyetlen kárvallottjai a kitalált rendszernek mi vagyunk. Ennek ugyanis így lehet olyan üzenete is, hogy a pénz egy részét attól a klubtól veszik el, amely magasan a legtöbb, profi karrierig eljutó játékost adta a magyar futballnak, pedig ez az érdem nem lehet a véletlen műve. Ezért is bízunk abban, hogy a plafon szerepét idővel felülvizsgálják.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik