MTK: igazolások a Haladásból, Németh Krisztián is feltűnt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 09:02
null
Garami József újra tarthat eligazításokat Hrepka Ádámnak (Fotó: Fuszek Gábor)
Amint tegnap arról beszámoltunk, az MTK felkészülési mérkőzésen 3–1-re nyert a Mezőkövesd ellen. Garami József, a fővárosiak szakmai igazgatója a találkozó apropóján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a kerettel kapcsolatos hírekről. A szakember megerősítette korábbi értesülésünket Halmai Ramon szerződtetéséről, illetve ugyancsak a Haladástól érkező Hrepka Ádám is az MTK-ban folytatja.

 

Két légiós, a kapus Federico Groppioni, illetve a „nagy öreg”, Dragan Vukmir néhány napos extra pihenőt kapott a felkészülés kezdetén, ám mostanra ők is bekapcsolódtak a munkába az MTK-nál. Visszatért a fővárosi klubhoz az előző szezont kölcsönben töltő Batizi-Pócsi Balázs (Tatabánya), Deutsch Bence és Sípos Bence (mindkettő Szigetszentmiklós) – a jövőjük hamarosan eldől –, hárman pedig elhagyták a klubot.

„Bár szerettük volna megtartani őket, a Videotonnál számításba vett Fejes Andrásnak, a ferencvárosi Batik Bencének és a paksi Eppel Mártonnak lejárt a kölcsönszerződése, s mindhármuknak vissza kellett térniük klubjukhoz – mondta Garami József, az MTK szakmai igazgatója. – Ugyanakkor eldőlt, hogy az Illés Akadémián nevelkedő Halmai Ramon nálunk folytatja pályafutását, s jókora vargabetű után visszatér hozzánk a tavasszal a Haladásban szereplő Hrepka Ádám is.”

Rajtuk kívül is több ismerős arcot fedezhettek fel az elmúlt napokban a kék-fehérek edzéseire kilátogató szurkolók. Amint arról korábban már beszámoltunk, Pál András és Adorján Krisztián is a csapattal kezdte meg a felkészülést, de rajtuk kívül is edzett korábbi MTK-s a klubnál.

„Ugyan a Liverpoolhoz tartozó, legutóbb a holland Groningenben futballozó Adorján Krisztián és a Roda játékosa, Németh Krisztián két héten keresztül velünk gyakorolt, ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, csupán szabadságuk alatt szálltak be az itthoni edzésekbe. Az azért mindenképpen örömmel tölt el, hogy régi játékosaink nem szakadnak el tőlünk, kapcsolatban maradnak az MTK-val. Bár Pál András is velünk gyakorolt a felkészülés kezdetén, úgy tűnik, ősszel a Mezőkövesd színeiben lép pályára."

A korábban sérüléssel bajlódók, Csiki Norbert, Kanta József és Pölöskey Zsolt már teljes értékű munkát végezhet, s gőzerővel készülnek a rajtra. Nem úgy Torghelle Sándor, aki csak a jövő héten kezdheti el a rehabilitációs munkát, és kényszerpihenőn van a keresztszalagműtét után lábadozó Baki Ákos. A tavasszal jó teljesítményt nyújtó együttest egyben tartották, a lejáró szerződésű meghatározó játékosok közül ugyanis Torghelle Sándor, Dragan Vukmir és Vass Ádám 2015. június 30-ig elkötelezte magát a kék-fehérekhez.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Batizi-Pócsi Balázs (Tatabánya – kölcsönből vissza), Deutsch Bence (SZTK – kölcsönből vissza), Halmai Ramon (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Sipos Bence (SZTK – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Batik Bence (Ferencváros – kölcsönből vissza), Eppel Márton (MVM-Paks – kölcsönből vissza), Fejes András (Videoton – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik