nemzetisport.hu 2014.06.18 16:09 Frissítve: 2015.02.20 01:50

MTK: liverpooli középpályás; Hrepka és Pál is a csapatnál

Amint azt már jeleztük, az MTK labdarúgócsapata tegnap kezdte meg a nyári felkészülést. Olyan játékosok is a csapattal gyakorolnak, akiket most nem köt szerződés a kék-fehérekhez, de korábban már futballoztak a klubnál.

 

Az egymás elleni játék során lendületesen mozgott, a labdát Hrepka Ádámnak, Adorján Krisztiánnak és Pál Andrásnak is passzolhatta, merthogy mindhárman a Hungária körúton kezdték el a felkészülést.

A jövő azonban valamennyiük esetében kérdéses, a tavasszal a holland élvonalbeli Groningenben kölcsönben futballozó Adorján Krisztiánt még egy évig szerződés köti a Liverpoolhoz, míg a gyakorlás után Garami Józseffel hosszan beszélgető Hrepka Ádámnak a Haladással van megállapodása, a támadó természetesen a szombathelyiek engedélyével készül a fővárosi csapattal, akárcsak Halmai Ramon (akinek lehetséges érkezését már jeleztük). Rajtuk kívül a Pécsre kölcsönadott Deutsch Bence is visszatért, valamint a Sándor Károly Labdarúgó-akadémiáról is érkeztek futballisták, Asztalos Dávid és Gera Dániel az első csapattal edz.

„A velünk készülő labdarúgók mellett még egy másodosztályban szereplő támadó és egy élvonalbeli középpályással tárgyalunk – mondta Domonyai László. – Két-három játékos távozása és érkezése várható a nyár folyamán, mert egyfelől a tavaszi szereplésünk nem ad okot nagy változtatásokra, másrészt épp elég erősítést jelent, hogy együtt tartottuk a keretet."

Továbbra sem dőlt el, hol játssza majd hazai mérkőzéseit az MTK. A klub az elkövetkező két szezonban kényszerül albérletbe, ami nagyjából negyven mérkőzést jelent. A Ferencváros, a Budapest Honvéd és a REAC vezetőségével tárgyalnak, ám megegyezés még nem született. Ami az edzéseket illeti, augusztus végig a Hidegkuti-stadionban készül a csapat, majd az építkezések megkezdésével a Salgótarjáni úti edzőpályán folytatódik a gyakorolás. A vezetőség bízik benne, hogy november elejére a műfüves pálya is elkészül, így télen is a stadionhoz közelében maradhat a csapat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Batizi-Pócsi Balázs (Tatabánya – kölcsönből vissza), Deutsch Bence (SZTK – kölcsönből vissza), Rácz Ferenc (PMFC – kölcsönből vissza?), Sipos Bence (SZTK – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Batik Bence (Ferencváros – kölcsönből vissza?), Eppel Márton (MVM-Paks – kölcsönből vissza), Fejes András (Videoton – kölcsönből vissza?), Vass Ádám (?)
Kiszemeltek: Adorján Krisztián (Liverpool), Halmai Ramon (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Pál András (Siófok), Szatmári Lóránd (PMFC)
2019.12.08 14:52:27

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Zubkov duplájára Henty duplájával válaszoltak a felcsútiak a roppant kemény, olykor igen durva mérkőzésen.

2019.12.07 14:10:04

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), CSERHÁTI ANDRÁS, TŐSÉR NORBERT (összefoglaló)

A lila-fehérek a 2019–2020-as idényben először tudtak úgy nyerni, hogy csak egy gólt szereztek.

2019.12.07 14:17:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Mol Fehérvár FC kikapott a tartalékos Pakstól, Szabó János és Könyves Norbert szerezte a gólokat.

2019.12.07 14:21:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), O. ISTVÁN (percről percre)

Simán nyerte a meccset a Zalaegerszeg a gyengén szereplő Rákóczi ellen.