MTK: liverpooli középpályás; Hrepka és Pál is a csapatnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 16:09
Amint azt már jeleztük, az MTK labdarúgócsapata tegnap kezdte meg a nyári felkészülést. Olyan játékosok is a csapattal gyakorolnak, akiket most nem köt szerződés a kék-fehérekhez, de korábban már futballoztak a klubnál.

Az egymás elleni játék során lendületesen mozgott, a labdát Hrepka Ádámnak, Adorján Krisztiánnak és Pál Andrásnak is passzolhatta, merthogy mindhárman a Hungária körúton kezdték el a felkészülést.

A jövő azonban valamennyiük esetében kérdéses, a tavasszal a holland élvonalbeli Groningenben kölcsönben futballozó Adorján Krisztiánt még egy évig szerződés köti a Liverpoolhoz, míg a gyakorlás után Garami Józseffel hosszan beszélgető Hrepka Ádámnak a Haladással van megállapodása, a támadó természetesen a szombathelyiek engedélyével készül a fővárosi csapattal, akárcsak Halmai Ramon (akinek lehetséges érkezését már jeleztük). Rajtuk kívül a Pécsre kölcsönadott Deutsch Bence is visszatért, valamint a Sándor Károly Labdarúgó-akadémiáról is érkeztek futballisták, Asztalos Dávid és Gera Dániel az első csapattal edz.

„A velünk készülő labdarúgók mellett még egy másodosztályban szereplő támadó és egy élvonalbeli középpályással tárgyalunk – mondta Domonyai László. – Két-három játékos távozása és érkezése várható a nyár folyamán, mert egyfelől a tavaszi szereplésünk nem ad okot nagy változtatásokra, másrészt épp elég erősítést jelent, hogy együtt tartottuk a keretet."

Továbbra sem dőlt el, hol játssza majd hazai mérkőzéseit az MTK. A klub az elkövetkező két szezonban kényszerül albérletbe, ami nagyjából negyven mérkőzést jelent. A Ferencváros, a Budapest Honvéd és a REAC vezetőségével tárgyalnak, ám megegyezés még nem született. Ami az edzéseket illeti, augusztus végig a Hidegkuti-stadionban készül a csapat, majd az építkezések megkezdésével a Salgótarjáni úti edzőpályán folytatódik a gyakorolás. A vezetőség bízik benne, hogy november elejére a műfüves pálya is elkészül, így télen is a stadionhoz közelében maradhat a csapat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Batizi-Pócsi Balázs (Tatabánya – kölcsönből vissza), Deutsch Bence (SZTK – kölcsönből vissza), Rácz Ferenc (PMFC – kölcsönből vissza?), Sipos Bence (SZTK – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Batik Bence (Ferencváros – kölcsönből vissza?), Eppel Márton (MVM-Paks – kölcsönből vissza), Fejes András (Videoton – kölcsönből vissza?), Vass Ádám (?)
Kiszemeltek: Adorján Krisztián (Liverpool), Halmai Ramon (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Pál András (Siófok), Szatmári Lóránd (PMFC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik