nemzetisport.hu 2019.02.13 11:09 Frissítve: 2019.02.13 12:04

MTK: ghánai „csodagyerek” érkezett – ketten is aláírtak

A footballghana.com híre szerint az MTK-nál folytatja pályafutását a 18 éves ghánai támadó, Stephen Amankona, aki már az U20-as ghánai válogatottban is szerepelt. Rajta kívül a különböző piaci portálok, így például a Transfermarkt és a footballdatabase.eu egy másik ghánai, a szintén 18 éves védő Nasiru Banahene szerződtetéséről is beszámolnak.

Amankona (középen) már megérkezett az MTK-hoz

 

footballghana.com szerint Stephen Amankona az orvosi vizsgálatokat követően már alá is írt az MTK-hoz, és egy képet is mellékeltek a hírhez, amin a támadó Polyák Balázzsal, az MTK sportigazgatójával látható.

A cikk a játékosról megjegyzi, hogy az előző szezonban csapata, a Berekum Chelsea egyik legjobbja volt a ghánai Premier League-ben, 14 bajnokin öt gólt szerzett, ami után több ghánai és európai klub érdeklődését is felkeltette. Tavaly a húsz legnagyobb ghánai ígéret, vagyis a 20 ghánai „csodagyerek” között tartották számon hazájában.

A Transfermarkt és a footballdatabase.eu egy másik ghánai játékos szerződtetését is jelzi az MTK-nál, a szintén 18 éves ghánai szélső védőt, Nasiru Banahenét is a kék-fehérek játékosaként tüntetik fel. Ő szintén a ghánai élvonalból, a Liberty Professionalsból érkezett. A Transfermarkt mindkét futballistát az MTK II-nél tünteti fel, de a kék-fehérek ebben az idényben már nem indítottak alacsonyabb osztályban szereplő második csapatot, így feltételezhető, hogy először az U19-es csapatban kaphatnak lehetőséget.

A két futballista szerződtetését az MTK részéről Polyák Balázs sportigazgató kérdésünkre megerősítette.

„Két U20-as válogatott játékosról van szó, mindkettejüket láttuk korábban játszani, Amankona a törökországi edzőtáborba is elutazott a csapattal, de kisebb sérülés miatt nem tudott játszani. Fél plusz három évre írtak alá, kezdetben az első fél évben alapvetően az U19-es csapatunkban kapnak lehetőséget, utána döntünk a folytatásról” – fogalmazott a sportvezető.   

Polyák Balázs hozzátette, külföldi fiatalokat üzleti alapon szerződtetnek, olyan játékosokat keresnek, akikben látnak hosszú távon üzleti lehetőséget, vagyis bíznak a továbbértékesítésükben.

Ezt erősíti, hogy ghánai forrásaink szerint a két játékos ingyen került az MTK-hoz, viszont, ha a kék-fehérek eladják a játékjogukat, akkor a vételárból a ghánai klubok is részesülnek. Az egyébként nem véletlen, hogy 18 éves játékosokat igazoltak, ugyanis 18 év alatt Afrikából nem lehet Európába szerződni, csak abban az esetben, ha a család is Európába költözik. 

Az MTK-val kapcsolatos hír az is, hogy Korozmán Kevin az NB II-es Soroksárhoz szerződött.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Stephen Amankona (ghánai, Berekum Chelsea – Ghána),  Nasiru Banahene (ghánai, Liberty Professionals – Ghána), Ulysse Diallo (mali, szabadon igazolható, legutóbb Puskás Akadémia), Farkas Norbert (Balmazújváros, szabadon igazolható), Schön Szabolcs (szabadon igazolható, legutóbb Ajax Amszterdam – Hollandia), Slobodan Mihajlovic (osztrák, szabadon igazolható, legutóbb FC Dornbirn 1913 – Ausztria)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: 
Távozók: Farkas Balázs (Zalaegerszegi TE FC), Korozmán Kevin (Soroksár), Schäfer András (Genoa – Olaszország), Takács Ronald (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Farkas Norbert (Monor), Kovács Botond (Monor)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2019.08.21 08:28:13

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

A sportigazgató a vaduzi kudarcról és a vezetőedző iránti bizalomról is beszélt.

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.