MTK: Garami marad, de László Csaba a vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 11:10
null
László Csaba lesz az MTK új vezetőedzője (Fotó: NS-archív)
Az NB I-ben 3. helyen végző MTK labdarúgócsapata ma sajtótájékoztatón erősítette meg a Nemzeti Sport Online korábbi hírét, hogy a következő szezontól László Csaba az együttes új vezetőedzője, de Garami József is a klub alkalmazásában marad.

„2008, azaz hét év után sikerült ismét dobogón végeznünk, amivel kivívtuk az Európa-liga-szereplés jogát. Sok nehézség ellenére csodálatos eredményt értünk el. Példát mutattunk, hogy érdemes magyar fiatalokkal foglalkozni. Az MTK elindult valahova, és tart valahová” – kezdte évértékelését Domonyai László, az MTK klubigazgatója.

A sportvezető két szerződéskötést is bejelentett. Vass Ádám meghosszabbította a szerződését, és visszatér a csapathoz egy évre kölcsönbe a holland Heerenveentől az U-válogatott támadó, Varga Szabolcs.

Garami József, ahogy azt a Nemzeti Sport Online előre jelezte, marad a klubnál, szakmai igazgatóként, de a vezetőedzői munkát már nem folytatja, László Csaba veszi át az első csapat irányítását. Vele hosszú távú, hatéves szerződést kötöttek, Garami szerződése továbbra is határozatlan időre szól.

Domonyai László hosszasan méltatta Garami munkásságát, kiemelte, hogy kilenc érmet szerzett már az NB I-ben különböző csapatoknál, míg az MTK összesen hatvannál tart. Ő a jövőben szakmai igazgatóként az utánpótláscsapatoknál, illetve a női csapatoknál is folyó szakmai munkát fogja felügyelni.

HÁROM NAPJA MÉG...
„Az semmiképp sem igaz, hogy én leszek az MTK vezetőedzője – hangsúlyozta László Csaba a Nemzeti Sportnak adott interjújában három nappal ezelőtt. – Nem is értem, ezt honnan vették. Mint már mondtam, a szerződésem június végéig köt a klubhoz, szeretném kitölteni a még hátralévő időszakot. Az sem titok, ismét kispadra szeretnék ülni, mert bár érdekes volt kipróbálnom magam egy új szerepkörben, hiányzik a napi munka, egy csapat irányítása. Az MTK engedélyével a napokban külföldön tárgyaltam, vannak lehetőségeim. Nem szeretnék viszont elhamarkodott döntést hozni, kapkodni, de szerencsére nem is kell.”

Az új vezetőedző, László Csaba elmondta, ma egyezett meg a klub vezetőivel, és szeretné folytatni a Garami József általvégzett munkát, továbbra is elsősorban magyar fiatalokra építve. A cél a bajnokságban, hogy továbbra is élcsapat maradjon az együttes, az Európa-ligában pedig három-négy kört is sikerrel szeretnének venni – ez utóbbi már csoportkört érne.

A távozókkal kapcsolatban elhangzott, hogy az Izraelbe távozó Kelemen Dávid és az információink szerint Debrecenbe tartó Kálnoki Kis Dávid nem hosszabbította meg a szerződését, ők már biztosan máshol folytatják.

László elismerte, az elmúlt fél évben is több külföldi klub kereste, például a skót St. Mirren vagy az angol Blackpool, de nem kívánta félbehagyni a játékosmegfigyelői munkát, ugyanakkor az MTK vezetőinek már jelezte, hogy szeretne visszatérni a kispadra, és vezetőedzőként dolgozni. Elmondta, az MTK-nál folyó építkezés nagyobb kihívás számára, mint azoknál a kluboknál dolgozni, amelyeknél szóba került a neve.

„A családom marad Skóciában, de ha nem a Hearts, a Rangers vagy a Celtic hív, akkor én nem megyek vissza például a St. Mirrenhez” – fogalmazott László Csaba.

ÚJ KEZDEMÉNYEZÉS
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az NB I-ben a most befejeződött szezonban debütáló Vogyicska Bálint volt az 55. agárdi akadémista, aki az MTK-ban mutatkozott be az élvonalban. Ezért az új idényben 55-ös számmal játszik, és a jövőben folytatódik a sor, a frissen debütáló saját nevelésű akadéimisták mindig olyan számot kapnak majd, ahányadik helyet foglalják a klub színeiben bemutatkozó tehetségek között.

Domonyai László kérdésre válaszolva elmondta, az El-meccseket az Újpest, a bajnokikat pedig a Vasas vagy a Honvéd stadionjában játsszák majd, attól függően, melyik stadion felújítása mikor kezdődik majd.

Erősítésekről, illetve a további lejáró szerződésű labdarúgókkal folyó tárgyalásokról konkrétumok nem hangzottak el, de az igen, hogy 24+2 fős első keretet tervez a klub, illetve egy 14+2 fős NB III-as csapatot indít. A Nemzeti Sport Online kérdésére Domonyai László a Vasasnak kölcsönadott Vass Patrikkal kapcsolatban megjegyezte, lejár a szerződése, tárgyalnak vele a hosszabbításról, de nagyobb az esélye annak, hogy távozni fog.

Az előttünk álló öt évben háromszor szeretnénk dobogón végezni, és nem bánnánk, ha ebből az egyik bajnoki aranyat jelentene” – mondta a konkrét célokkal kapcsolatban Domonyai.

László a belga sajtóban múlt héten megjelent hírrel, Steven Vanharen erőnléti edző lehetséges érkezésével kapcsolatban elmondta, már tárgyaltak, de szerződést még nem kötött a szakember, a mai bejelentés után viszont újra egyeztetnek. A stáb kialakítása folyamatban van, annyit megtudtunk, hogy Garami két segítőjével, Pölöskei Gáborral és Teoduru Vaszilisszel hosszabbított a klub, de azt még nem tudni, milyen feladatkörben folytatják a munkát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:Varga Szabolcs (Heerenveen - Hollandia)

Kölcsönből visszatérők: Batizi-Pócsi Balázs (Balmazújváros, ?), Hangya Szilveszter (Vasas, ?), Horváth Péter (Soproni VSE, ?), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Szatmári Lóránd (PMFC – szabadon igazolható), Windecker József (Győri ETO – szabadon igazolható)
Távozók:Kálnoki Kis Dávid (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: DVSC), Kelemen Dávid (Hapoel Tel-Aviv – Izrael, szabadon igazolhatóként), Sergio Tamayo (spanyol, ?) Vass Patrik (Vasas-kölcsön után szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik