MTK: „Érzékeltetni szeretném, miért estünk ki”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 11:24
null
Torghelle Sándorék nem tudtak győzni Pakson, így az MTK búcsúzott az élvonaltól (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I szezonbeli utolsó, 33. fordulója után már idéztünk néhány edzői értékelést. Most lássuk az összes mestermérleget – többek között az is kiderül, hol folytatja a pályafutását a kieső Gyirmóttól távozó Urbányi István.


BP. HONVÉD–VIDEOTON 1–0

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: – Nem hiszem, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében Marco Rossi neve lesz a mérkőzésnek a jegyzőkönyvében, mint a Honvéd vezetőedzője. Az volt a célom, hogy a Honvédnál nyomot hagyjak, mindenképp be akartam kerülni a klub hihetetlenül hosszú történelemkönyvébe. Úgy gondolom, hogy így nemcsak, hogy bekerültem, hanem egy egész fejezetet is kaptam ebben a könyvben. A munkámat itt elvégeztem, felépítettem valamit, aminek ilyen szép a vége. Szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Én most ezt megteszem. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó edzőre, aki bajnokságot nyert. Nagyon jó barátokat, nagyon jó kollégákat, valamint a szívem egy részét is itt hagyom. A barátok mellett a fantasztikus játékosaimat is itt hagyom, akiknek köszönhetem ezt a bajnoki címet. A mérkőzésen taktikailag jól felépítettük a játékunkat, pontosan arra számítottunk, ami történt. A Videoton rendkívül erős csapat, mindig nehéz ellene játszani, az egyik legfontosabb az volt, hogy Asmir Suljicot kikapcsoljuk a játékból, sikerült. Eppel Márton góljánál mérhetetlen boldogságot éreztem. A vezetés megszerzéséig jól játszottunk, utána viszont az ellenfelünk beszorított a kapunk elé, de a szívünk vitt előre. Nagy nyomás volt rajtunk, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani a Vidi. Egyénenként nem emelnék ki senkit, csapatként nyertük meg – megérdemelten! – a bajnokságot.

A kispesti tréner sajtótájékoztatója vágatlanul

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Mindenki pontosan tudta, hogy szoros találkozó lesz, kevés helyzettel, és hogy ez a meccs nagy taktikai csatát hoz, elvégre bajnoki döntőről volt szó. Nem lehetett olyan nyílt mérkőzésre számítani, mint egy héttel ezelőtt a Ferencváros ellen. A játékosok igyekeztek megvalósítani, amit tőlük kértem, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a Honvéd is a pályán volt, márpedig remekül védekező csapatról van szó. A labdakihozatallal voltak gondjaink, ahogy az utolsó passzokkal is. Harcoltunk a bajnoki címért, közel kerültünk hozzá, az utolsó pillanatig küzdöttünk érte. A kispestiek ellen kizárólag a győzelem lett volna elegendő az aranyérem megszerzéséhez, de nem jött össze. Ha az egész idényt nézem, fejlődtünk, főleg a téli szünet után, de ez sem volt elegendő, különben megnyertük volna azokat a mérkőzéseket, amelyeken pontokat hullajtottunk el. Azt hittük, a Ferencváros lesz a legfőbb ellenfelünk, de a Honvéd jobb volt nála, ahogy nálunk is. Ehhez gratulálunk. Mindenekelőtt kiértékeljük a szezont. Utána jön a nyári szünet, pontosabban az átigazolási időszak, amikor ismét van lehetőség fejlődni, persze a pénzügyi határokon belül. A Videoton tele van ambícióval, mindig arra kell törekednünk, hogy harcban legyünk a bajnoki címért, és ez a következő idényben sem lesz másképp.

PAKS–MTK 1–1

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – Mindkét csapatnak volt veszítenivalója. Számunka az ötödik hely elérése volt a cél, ami a klub életében hatalmas teljesítmény. Csapatomnak volt tartása, taktikai utasításaimat maximálisan betartották a játékosaim, akik csak a mérkőzés végén veszítettek a koncentrációból. Ezt a hosszabbításra értettem, amikor az MTK egyenlített. Egyébként amikor a vendégek kockáztattak, sorozatban vezettük az ellentámadásokat, legalább nyolc lehetőségünk volt a gólszerzésre. Nem lehetek elégedetlen. Sajnálom az MTK-t, mert nagyszerűen küzdött, nekünk azonban a magunk helyzetével kell foglalkoznunk, márpedig ez az ötödik hely dicséretes.

TAMÁSI ZSOLT, az MTK vezetőedzője: – Az egész tavaszi szezonban összeszedetten futballoztunk, a harmadik legkevesebb gólt kaptuk a mezőnyben, csak éppen a helyzetkihasználásunk ezúttal is csődöt mondott. Ez nem feltétlenül a csatárok kvalitásait minősíti, csupán érzékeltetni szeretném, miért estünk ki. Pedig játékosaim mindent megtettek ezen a mérkőzésen is. Több forgatókönyvvel készültünk, szerkezetet is váltottunk, a hajrában nyíltabban kellett futballoznunk, hogy gólt szerezzünk. Ekkor a Paks már több helyzetet is kidolgozott a kapunk előtt. Egyelőre nem beszéltem a vezetőkkel a jövőről, fél plusz kétéves szerződésem van a klubbal, a következő hetekben kiderül, hogyan tovább. Remélhetőleg a csapat a lehető leghamarabb visszatér az élvonalba.

FTC–ÚJPEST 2–0

THOMAS DOLL, az FTC vezetőedzője: – Először is szeretnék gratulálni a Honvédnak és Marco Rossi kollégámnak a bajnoki címhez. Ami a csapatunkat illeti, ezen az estén egészen más mentalitású Ferencvárost láthatott a közönség, mint a múlt héten. Amit a héten elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani, stabilabb, egységesebb volt a csapat. Kevés teret engedtünk az ellenfélnek, már az első félidőben több helyzetet dolgoztunk ki, és sokkal hamarabb eldönthettük volna a találkozót. Nagyon jó volt a hangulat, köszönet a szurkolóinknak, akik ezen a szezonbeli utolsó bajnokin is támogattak minket. Fontos volt, hogy a csapat önbizalmat szerzett a kupadöntőre, amelyre nagyon készülünk, jó lenne, ha megtelne a stadion, és megnyernénk a Magyar Kupát.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – A mai találkozón a Ferencváros már a meccs kezdetekor jobban futballozott, mint mi, sokat hibáztunk, és könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek. A mai teljesítményünk csak ennyire volt elég, a Fradi megérdemelten győzött, gratulálok Thomas Dollnak és csapatának. Örülök, hogy vége a szezonnak… Ne feledjük, honnan indultunk. Hosszú ideig nem igazolhattunk labdarúgókat, nem volt lehetőség a vérfrissítésre, a Magyar Kupából is idő előtt estünk ki – szóval keserves idény volt.

DVTK–DVSC 1–3

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC megbízott edzője: – Egész héten lehetett érezni a feszültséget a játékosokon, tudták, a DVTK ellen úgy kell pályára lépniük, hogy harcolni kell, küzdeni kell, csúszni, mászni kell. A szívüket kitették a pályára, de ugyanakkor arra is szükség volt, hogy fejben ott legyenek, ezt a feladatot nagyszerűen megoldották. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bennmaradni az NB I-ben, a városunk megérdemli azt, hogy első osztályú csapata legyen. Debreceni vagyok, bennem volt azért, hogy nehogy kiessen a csapat, amikor én ülök a kispadon. Ez a város nekem rengeteget jelent, amelynek szüksége van a labdarúgócsapatra, de azon nem gondolkoztam, hogy mi lesz a meccs után. Most sem tudok erre válaszolni. Még egyszer mondom, most nagyon boldog vagyok, az pedig szóba sem került, hogy a jövőben én vezetem a csapatot.

BÓDOG TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Kikaptunk három-egyre, de nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak. A helyzeteink megvoltak, uraltuk a mérkőzést, a játékosok hozzáállása rendben volt. Szerencsénk volt, de ha az elmúlt két és fél hónapot nézem, akkor erre rászolgáltunk. Azért kell dolgozni, hogy a következő szezonban ilyen izgalmak ne legyenek, illetve másmilyen izgalmak legyenek. A holnapi naptól azon vagyunk, hogy ütőképes, jó csapatot alakítsunk ki. A Szurkolók előtt le a kalappal, köszönjük az egész éves támogatást, szenzációs, amit nyújtottak. Ilyen mérkőzés után is ott vannak a csapat mögött, ezért is jöttem ide, mert ilyen közegben, ebben a klubban ez lehetséges. Magyarországon nincs még egy ilyen klub, szurkolósereg, értük érdemes valamit felépíteni. Biztos vagyok benne, ha eredményes a csapat, ha lelkesen és odaadással játszik, odateszi magát, akkor az új stadion a következő szezonban megtelik a mérkőzéseinken.

VASAS–MEZŐKÖVESD 1–1

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Köszönöm az egész éves buzdítást és támogatást, a játékosok nevében is. Szomorú lettem volna, ha a hajrában bukjuk el az érmet. Szerencsére nem úgy történt. Amikor gólt kaptunk, már átfutott az agyamon, hogy Vaskó Tamást becserélem középcsatárnak, szerencsére bejött a terv, bronzérmet érő gólt szerzett. Ez eddig a csúcs edzői pályafutásomban, mint ahogy eddig még kupát sem nyertem, ezért is várom nagyon a szerda estét.

RADVÁNYI MIKLÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Természetesen elégedett vagyok. A legfontosabbat korábban elértük, ráadásul jó meccset játszottunk a Vasassal. A játékosok betartották, amit kértem, sajnos a kiállítással megnehezítettük a saját helyzetünket, de még emberhátrányban is volt tartása a csapatnak. Értékes pontot szereztünk. Beszéltem a játékosokkal, nem túlzás, ha azt mondom, a következő idényben még erősebb Mezőkövesd szerepel majd. Így készülünk.

HALADÁS–GYIRMÓT 1–2

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Bántó a vereség, mégis gratulálok a játékosoknak az egész évi teljesítményükért. A célt ugyanis elértük, a hatodik helyen végzett a csapat. Tény, hogy lassan, körülményesen és pontatlanul futballoztunk az első félidőben, ám a másodikban már átvettük a játék irányítását. Többször is a gyirmótiak mögé kerültünk, sajnos a helyzeteink kimaradtak. Úgy gondolom, hogy a játékosok nem vették félvállról a találkozót, s nem tekintették tét nélkülinek. Bár többet birtokoltuk a labdát, mi irányítottuk a játékot, sőt technikailag is a Gyirmót fölé nőttünk, a védekezésben elkövetett egy hibánk okozta a vereségünket.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Tavasszal végig balszerencse sújtott bennünket. Egyetlen csapat sem mehetett biztosra ellenünk, ezért tudtam, tudtuk, hogy nyerhetünk meccseket. Így volt ez a Haladás ellen is: szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk. És most a szerencse is mellénk állt. A meccs után azt mondtam a játékosoknak, hogy kiemelt helyre tegyék azon a bizonyos polcon ezt a győzelmet. Elmondtam nekik, hiszem, hogy nekik is és nekem is lesz még részem hasonló élményben. Azt is hiszem, hamarosan eljön az idő, amikor nemcsak a másodosztályban, hanem az élvonalban is láthatunk majd győri rangadót az ETO és a Gyirmót között. Eldőlt, hogy egyetemi bajnokságban szereplő csapat vezetőedzője leszek az Egyesült Államokban, és nagy örömömre ismét dolgozhatok magyar labdarúgókkal is.

NB I, 2016–2017, 33. FORDULÓ
MÁJUS 27., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Vasas FC–Mezőkövesd 1–1 Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Berke Balázs
2400
Ferencváros–Újpest FC 2–0
Budapest, Groupama ArénaFarkas Ádám
10341
Budapest Honvéd–Videoton FC 1–0
Budapest, Bozsik József Stadion Bognár Tamás
8516
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 1–3

Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
4014
Paksi FC–MTK Budapest 1–1

Paks, Városi StadionIványi Zoltán
1300
Haladás–Gyirmót FC Győr 1–2
Sopron, Városi StadionSzilasi Szabolcs
1785
A 33. forduló teljes nézőszáma: 28 356; meccsenkénti átlag: 4 726
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
A 2016–2017-ES BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Budapest Honvéd 33 20 5 8 55–30 +25 65
2. Videoton FC 33 18 8 7 65–28 +37 62
3. Vasas FC 33 15 7 11 50–40 +10 52
4. Ferencvárosi TC 33 14 10 9 54–44 +10 52
5. Paksi FC 33 11 12 10 41–37 +4 45
6. Szombathelyi Haladás 33 12 7 14 42–46 –4 43
7. Újpest FC 33 10 12 11 47–51 –4 42
8. Debreceni VSC 33 11 8 14 42–46 –4 41
9. Mezőkövesd Zsóry FC 33 10 10 13 39–54 –15 40
10. Diósgyőri VTK 33 10 7 16 39–58 –19 37
11. MTK Budapest 33 8 13 12 26–36 –10 37
12. Gyirmót FC Győr 33 5 9 19 21–51 –30 24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik