nemzetisport.hu 2016.08.19 16:21 Frissítve: 2016.08.20 06:25

MTK: Bese Franciaországba szerződött – hivatalos

Hivatalosan is bejelentette Bese Barnabás szerződtetését a francia másodosztályban szereplő Le Havre.

 

 

Bese a Le Havre-hoz igazolt

Először a Nemzeti Sport Online számolt be arról, hogy Beséért a Le Havre tett ajánlatot, és ezt a játékost képviselő CMG menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor igazgató szerdán meg is erősítette.

Szerda délelőtt már arról lehetett olvasni, hogy akár 24 órán belül bejelenthetik a magyar válogatott játékos érkezését, amit végül meg is tett a Le Havre.

A francia klub hivatalos közleménye szerint Bese négy évre szóló szerződést írt alá, az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra. A 22 esztendős futballista 105 mérkőzésen lépett pályára a kék-fehérek színeiben, és nyolc gólt szerzett.

„Nagyon örülök, hogy Franciaországba igazoltam, egy nagyszerű klubba kerültem, és egy remek edzővel dolgozhatok majd együtt. Remek lehetőség lenne egy, a francia másodosztályban domináló és élcsapatnak számító gárdában végig futballozni a szezonban, aztán feljutni az élvonalba. Ez tökéletesen szolgálná a fejlődésemet, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Köszönöm az MTK-nak is a lehetőséget, és alig várom, hogy bemutatkozzam. Kedden a Ligakupában játszik a csapat, pénteken pedig a bajnokságban, remélem, a bajnokiig megérkezik a játékengedélyem és akkor debütálhatok az új csapatomban” – mondta Bese a csakfoci.hu-nak.

A Le Havre három forduló után a 4. helyen állt a francia másodosztályban, de ugyanúgy hét pontja volt, mint a listavezető Brestnek. Azóta a 4. forduló péntek esti meccsén, Bese bemutatása után, de még a magyar játékos nélkül kikapott a Le Havre hazai pályán 3–1-re a Troyes-tól.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők:
Borbély Bálint (Békéscsaba), Szabó Bence (Szigetszentmiklós), Drazsen Okuka (DVTK), Varga Szabolcs (SC Heerenveen – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Korozmán Kevin (Soroksár), Szatmári Lóránd (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Forgács Péter, Hinora Kristóf, Lustyik Levente, Takács Ronald
Kiszemeltek:

Távozók: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Cseke Benjámin (Újpest, kölcsön után végleg), Hajdú Ádám (Bp. Honvéd), Horváth Péter (Soproni VSE), Nagy Tibor (Újpest, kölcsön után végleg), Marek Strestík (Mezőkövesd), Szalai András (Paks)
Kölcsönbe távozók: Asztalos Dávid (Cegléd), Deutsch Bence (ZTE), Fadgyas Tamás (ZTE), Hujber Tamás (Kaposvár), Pintér András (Kaposvár), Talabér Attila (Kisvárda), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire – Egyesült Államok), Tóth Ferenc (Vác)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.