MLSZ: Wintermantel Csányival közösen buszozna a meccsre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.21. 13:18
Újabb fejezettel bővült a levelezés Wintermantel Zsolt újpesti polgármester és Csányi Sándor között. A városvezető szombat kora délután válaszolt a Facebookon a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, akit közös meccsnézésre invitált. A nyílt levelet tartalmi változtatás nélkül jelentetjük meg.

WINTERMANTEL ZSOLT NYÍLT LEVELE CSÁNYI SÁNDOR MLSZ-ELNÖKHÖZWINTERMANTEL ZSOLT NYÍLT LEVELE CSÁNYI SÁNDOR MLSZ-ELNÖKHÖZ

„Tisztelt Csányi Sándor MLSZ Elnök Úr!

Válaszát megkaptam. Nyilván oka van annak, hogy érdemi válasz helyett a sértegetést választotta. Azon is csodálkozom, hogy a kellő tájékozottságom számonkérése után, arra hív fel, hogy "tegyek meg mindent a saját hatáskörömben a szurkolók érdekében", miközben Ön nyilván tisztában van azzal -ennek ellenkezőjét én fel sem tételezem- hogy nekem polgármesterként SEMMILYEN hatásköröm nincsen az NB1-es mérkőzések szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban!

Levelemmel szerettem volna felhívni a figyelmét arra, hogy a rendszer, amely kialakult, semmilyen tekintetben nem szolgálja a hazai labdarúgás népszerűsítését, nem szolgálja a szurkolók, köztük a családok kényelmes, kulturált mérkőzésre látogatását! Természetesen, az Ön által feltételezettekkel ellentétben- tisztában vagyok azzal, hogy ebben a törvényhozóknak, az MLSZ-nek, a kluboknak és a szurkolóknak is megvan a maga szerepe, felelőssége, de amennyiben ilyen tarthatatlan helyzet kialakul, akkor annak felmérése, a helyzet elemzése, javaslatok megtétele, változtatások kezdeményezése egyértelműen az MLSZ feladata!

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban Önök nem hallgatták meg, vagy esetleg nem értették meg a probléma lényegét. Így van ez a legutóbbi figyelemfelhívó levelemmel kapcsolatban is. Sajnálom, hogy nekem, szurkolónak kellett felhívnom a figyelmet olyan törvénytelenségre, mely az MLSZ teljes apparátusa előtt ismeretlen maradt.

Ezt írtam Önnek: "Az Újpest FC szurkolói a Bozsik Stadion területére kizárólag úgy kerülhetnek beléptetésre, ha a szervezett utazási formát választva közelítik meg a mérkőzés helyszínét. Ehhez 16 óra 30 perckor kell gyülekezni a Szusza stadion előtt, ahonnan bérelt BKV buszokkal kerülnek a szurkolók átkísérésre a Bozsik Stadion vendégkapujához, majd a mérkőzést követően vissza a Szusza Ferenc Stadionig, várhatóan 21 óra utáni érkezéssel."
Igen, tudom, ezt nem az MLSZ írta elő. De, akkor is ésszerűtlen, mi több, törvénytelen. Önöknek ezzel kapcsolatban, mint a hazai labdarúgásért felelős szervnek dolga van! Nem háríthat, nem fordíthatja el a fejét, kötelessége lépnie!

Ön törvényszöveget ajánlott a figyelmembe. Nos, a sporttörvény azt írja elő, hogy kiemelt kockázatú sporteseményre a vendégcsapat köteles megszervezni szurkolói szervezett utaztatását. Ám az nincs a törvényben, hogy a drukkereknek kötelező részt venniük a szervezett úton, számukra ez csak egy lehetőség! Ennek ellenére ezt kötelezővé tenni és (még előre váltott érvényes jegy megléte esetén is) a beléptetés feltételéül szabni törvénytelen. Ha az MLSZ Biztonsági Szabályzata alapján a szervező klub pályarendszabályában ez szerepel, akkor is törvénytelen, pláne, ha még ott sem! Ez a korlátozás az Alaptörvényben rögzített állampolgári jogokat sért! Ha ezt az MLSZ nem veszi észre magától, akkor inkább meg kellene köszönnie, hogy erre felhívják a figyelmét. És nem utolsó sorban tennie kellene ellene!

Tisztelt Elnök Úr!

Ön írt a ( mindenki által támogatott smile hangulatjel ) szurkolói kártyákkal kapcsolatban is. Ami a törvény szerint nem kötelező, csak lehetőség a kluboknak, de Önök mégis kötelező jelleggel előírták az összes klub számára! Megkérdezem még egyszer. A Győr kártyával rendelkező Újpesten élő barátom miért nem jöhet velem a Bozsik stadion vendég szektorába? Mi az a hihetetlenül nagy biztonsági kockázat, ami indokolja barátok, adott esetben családok szétválasztását, vagy a mérkőzésektől való távoltartását? Azt is megkérdezném, logikus e, hogy mondjuk Újpest Díszpolgára, vagy az UTE Baráti Kör elnökségi tagja nem vásárolhat jegyet a főtribünre a Bozsik stadionba, csak a fedetlen vendég állóhelyre?

Tisztelt Elnök Úr!

A magam részéről, mint a hazai labdarúgásért elkötelezett drukker, továbbra is szívesen segítek a jelenlegi rendszer működésének életszerűbb, jobb, hatékonyabb és elfogadottabb irányba történő átalakításában. Akár azzal, hogy felhívom a figyelmet az anomáliákra. Azt írtam, a kötelező utaztatás miatt nem megyek ki a mai mérkőzésre a Bozsik stadionba. Ezt egy esetben megváltoztatom. Jöjjön velem, menjünk együtt! Találkozzunk negyed ötkor a Szusza stadion előtt, a Megyeri úton. Buszozzunk együtt oda, majd a mérkőzés után vissza, közben eszmét is cserélhetünk. Ja de most jut eszembe, ez nem fog menni. Az Ön -gondolom elsők között kiváltott- MLSZ kártyájával nem tud jegyet venni a vendég szektorba, én meg csak oda tudok menni az Újpest kártyámmal. És ezt nem a klubok találták ki, Ön írta a levelében!

Üdvözlettel:

Wintermantel Zsolt
polgármester, Újpest szurkoló”

 

A Wintermantel Zsolt és Csányi Sándor közötti levelezés előzményeiről és a Bp. Honvéd közleményéről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik