MLSZ: Csányi sajnálja, hogy Wintermantel nem elég tájékozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 17:53
null
Csányi Sándor fájlalja, hogy Wintermantel Zsolt újpesti polgármester nem elég tájékozott a labdarúgás szervezési ügyeiben (Fotó: NS-archív)
Tovább folytatódik a levelezés Wintermantel Zsolt újpesti polgármester és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke között. Az ügyet Wintermantel Zsolt Facebookon közzétett nyílt levele indította el, melyben a városvezető kritizálta a Bp. Honvéd–Újpest NB I-es mérkőzéssel kapcsolatos jegyértékesítési gyakorlatot. Csányi Sándor szintén nyílt levélben válaszolt, a Honvéd közleményt adott ki, Wintermantel pedig a Facebookon felelt. A nyílt leveleket és közleményeket tartalmi változtatás nélkül jelentetjük meg.

 

 

CSÁNYI SÁNDOR MLSZ-ELNÖK NYÍLT LEVELE WINTERMANTEL ZSOLTHOZ

„Tisztelt Wintermantel Zsolt úr!

Tisztelt polgármester úr!

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának március 21-i játéknapján rendezendő Budapest Honvéd FC–Újpest FC bajnoki mérkőzés kapcsán hozzám intézett nyílt levelével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom.

A jegyek eladásának kérdése a mérkőzést lebonyolító hazai, és a találkozón résztvevő vendégklub döntésének hatáskörébe tartozik. A nemzetközi gyakorlatban rendszeres, hogy a mérkőzések napján nem lehet már a helyszínen jegyeket vásárolni, de ennek nincs a klubokra vonatkozó kötelező jellege.

Ami a szurkolók, jelen esetben a vendégszurkolók utaztatását illeti, ez is olyan kérdés, melyben az MLSZ-nek nincsen döntési helyzete, annak körülményeiről minden esetben a vendégklub határoz.

Miután a feltett kérdéseinek mindegyike a klubok korábbi döntéseit érinti, ezért levelét továbbítom a két érintett budapesti klub vezetőjének.

Egyben – a nyilvánosság elé is tárt – levele kézhez vétele után sajnálattal állapítottam meg, hogy nem kellően tájékozott a labdarúgás szervezési, lebonyolítási rendszerében, és nincs tisztában azzal, hogy mely klubnak, szervezetnek mi a felelőssége, illetve, hogy mi tartozik az MLSZ hatáskörébe és mi nem.

Azt különösen fájlalom, hogy Ön felelős városvezetőként kevesebbet ért meg a labdarúgással kapcsolatos szervezési feladatokból, gyakorlatokból, mint a szurkolók többsége.

Ha jól tudom, Ön ellenzi a szurkolói kártya intézményét, amely jelen levele után különösen érthetetlen számomra, hiszen ezen eszköz megfelelő, és mindenki által támogatott használata esetén a jegyvásárlás kényelmesebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá válik. Sőt, kártyával, interneten az említett mérkőzés napján is vásárolhat jegyet minden érdeklődő. Futballkártyával a semleges szektorba, Honvéd-kártyával a hazai szektorba, Újpest-kártyával pedig a vendég szektorba. Annak a „szurkolónak", aki az információk szerint ennyire aktív a közösségi médiában nem okozhat gondot élni az online jegyvásárlás egyszerű folyamatával.

Kérem tehát, hogy amennyiben szándéka a fent említett, a kényelemre törekvő elvek érvényesítése, tegyen meg mindent saját hatáskörében azért, hogy a klubok, a szurkolók érdekében – a kártyák használatával járó kedvezmények biztosítása és maximális kihasználása mellett – alkalmazzák a klubkártyákat. Egyben javaslom a Sportörvény 68/A § ide vonatkozó, a sportrendezvények biztonsági minősítéséről szóló részének beható tanulmányozását.

Tisztelettel:

dr. Csányi Sándor,

az MLSZ elnöke.”

+++

WINTERMANTEL ZSOLT VÁLASZA

Wintermantel Zsolt saját Facebook-oldalán a következőképpen reagált Csányi Sándor levelére.

Úgy látom, minden rendben van, bennem a hiba!
Egy apró kérdés azért van. Van e MLSZ előírás, ami alapján a kluboknak el kell járniuk? Meg azon gondolkodom, hogy vajon a szurkolók többségén mit ért? Azon több, mint százezer embert, aki elvileg kiváltotta a kártyát, vagy azt a tizenkétezret, aki a hétvégén meccsen volt? Meg hogy a barátom Győr-kártyával tudna-e velem jönni meccsre a Bozsikba, akár online jegyet véve? Az is felmerült bennem, vajon elnök úr tudott-e az Újpestet 2011-ben átvilágító jelentésről? De leginkább azon morfondírozom, van-e értelme egyáltalán reagálni?"

AZ ÚJPESTI POLGÁRMESTER EREDETI LEVELÉT ITT OLVASHATJA EL!

+++

A BP. HONVÉD KÖZLEMÉNYE

„A Budapest Honvéd FC vezetése felülvizsgálta álláspontját a mérkőzés jegyárusításával kapcsolatban. Miután a bevezetésre került klubkártyás jegyértékesítés kapcsán a biztonsági kockázatokat kisebbnek ítéljük meg, ezért úgy döntöttünk, hogy a mérkőzés előtt 2 órával mind a két jegypénztárunkat megnyitjuk a vendégszurkolók számára (klubkártya kötelező!). Ettől függetlenül felhívjuk az Újpest-szurkolók figyelmét, hogy továbbra is sokkal egyszerűbben és kényelmesebben meg tudják jegyüket vásárolni a Szusza Stadionban, illetve az interneten.

Honvéd FC Kft. Vezetősége"

LABDARÚGÓ NB I, 21. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Március 20., péntek
19.00Paksi FC–Szombathelyi Haladás (Sport1)
Vad II István
Március 21., szombat
14.00Puskás Akadémia–Videoton FC (Duna)
Németh Ádám
16.00Kecskeméti TE–Pécsi MFC
Solymosi Péter
16.00Lombard Pápa–Nyíregyháza SpartacusAndó-Szabó Sándor
16.00Dunaújváros PASE–Győri ETO (Sport1)
Bognár Tamás
18.30Bp. Honvéd–Újpest FC (Sport1)
Iványi Zoltán
Március 22., vasárnap
16.30Ferencváros–MTK Budapest (Duna World)Erdős József
18.30
DVSC-Teva–Diósgyőri VTK (Sport2)
Farkas Ádám
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik