MLSZ: Véber eltiltást, a Pécs 400 ezres büntetést kapott

Vágólapra másolva!
2014.08.12. 16:34
null
Vébert és az újpesti kapusedzőt is eltiltotta a Fegyelmi Bizottság (Fotó: Grnák László)
A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága Véber Györgyöt, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC vezetőedzőjét kétmeccses eltiltással büntette, a csapatot pedig 400 ezer forint befizetésére kötelezte.

Véber György (PMFC) sportszakember két mérkőzésre szóló eltiltást kapott a kispadtól/öltözőtől sportszerűtlen magatartása, a PMFC–Újpest mérkőzésen történő szóváltás és játékvezetővel szembeni reklamálás miatt. Pálinkás András (Újpest) sportszakember ugyanezen mérkőzéssel összefüggésben kapott 1 mérkőzésre szóló eltiltást sportszerűtlen magatartása miatt.

Fodor Ferenc (Nyíregyháza) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a DVSC–Puskás Akadémia mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC sportszervezetet visszaesőként 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magtartása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a rendező klub hangosbemondón keresztül figyelmeztette a közönséget a sportszerű szurkolásra.

A FEB a Videoton–Győri ETO mérkőzés vonatkozásában a Videotont 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magatartása, trágár rigmusok skandálása és pirotechnikai eszközök használata miatt. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet visszaeső szurkolói sportszerűtlen bekiabálásai tekintetében. Ugyanakkor a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként számolt azzal, hogy a rendező klub figyelmeztette a szurkolókat a sportszerűtlen magatartás megszüntetésére. A Győrnek 200 000 Ft pénzbüntetést kell fizetnie szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai miatt.

A FEB a PMFC–Újpest mérkőzés kapcsán a PMFC sportszervezetet visszaesőként 400 000 Ft pénzbüntetés befizetésére kötelezte, a szurkolók által az egész mérkőzésen, folyamatosan tanúsított megbotránkoztató magatartás, trágár rigmusok skandálása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a hangosbemondó figyelmeztetett a sportszerű szurkolásra. Az Újpest visszaesőként 300 000 Ft pénzbüntetést kapott, ugyancsak trágár tartalmú szurkolói rigmusok miatt.

A FEB a DVTK–Haladás mérkőzéssel összefüggésben a DVTK sportszervezetet 100 000 Ft megfizetésére kötelezte, mivel szurkolói néhány alkalommal megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak.

A FEB a Kecskemét ellen, labdarúgókkal szembeni tartozás miatt indult két fegyelmi eljárást megszüntette a felek megállapodására tekintettel.

További fegyelmi határozatokat itt olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik