MLSZ: pénzbüntetést és szektorbezárást kapott a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 16:15
null
Fizetnie kell a Fradinak a szurkolói rendbontás miatt (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága hárommillió forintos pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással büntette a Ferencvárost a DVSC elleni bajnokin tapasztalt rendezési hiányosságok és szurkolói rendbontások miatt.

Mint ismert, a szombati találkozót – amelyet az FTC 2–1-re megnyert – közel húszezer néző előtt rendezték meg, miután három és fél év elteltével megállapodtak egymással a Ferencváros vezetői, illetve a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló kemény mag tagjai, akik most először léptek be a 2014 nyarán átadott létesítménybe.

SZAVAZÁS

NB I: ön egyetért azzal, hogy az MLSZ hárommillió forintos pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással büntette a Ferencvárost?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A fegyelmi bizottság az FTC–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, a mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint a mérkőzés alatt a rend nem megfelelő biztosításáért (A mérkőzés szünetében a hazai között súlyos szurkolói rendbontás történt, amikor a szurkolók egy csoportja összeverekedett egymással, ezért három személy megsérült, akiket kórházba szállítottak. A sérülésokozással kapcsolatban megállapítható volt, hogy két szurkoló sérülését a stadion területére bekerült késsel okozták.) 3 millió Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, valamint elrendeli, hogy a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorait a három soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen zárják le. A fegyelmi bizottság a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és az ellenfél szidalmazása) 200 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Mint megírtuk, két Fradi-szurkolót őrizetbe vett a rendőrség a késeléses eset kapcsán, velük szemben lakhelyelhagyási tilalmat indítványozott az ügyészség.

A mostani ítélet azt jelenti, hogy sorrendben a Videoton (december 2.), a Honvéd (február 10.) és a Balmazújváros (február 24.) ellen nem lehet nézőket beengedni az Üllői út felőli kapu mögötti szektorokba, így a lelátóra visszatérő drukkerek újra csak a stadionon kívül szurkolhatnak, ugyanis a klubbal kötött megállapodás értelmében a számukra létrehozott – a vénaszkennert elhagyó – B típusú kártyával kizárólag ezekbe a szektorokba tudnak jegyet vásárolni.

Az FTC hivatalos honlapján jelezte, tárgyalás megtartását fogja kérni az MLSZ-től, egyúttal jelezte, felfüggeszti a jegyértékesítést az érintett szektorokba. A már megvásárolt jegyek, bérletek ügyében a jogerős döntés megszületését követően határoz a klub

TOVÁBBI FEGYELMI HATÁROZATOK

NB I

Lipták Zoltán (Diósgyőr) és Patrick Mevoungou (Puskás Akadémia) egy-egy soron következő NB I-es mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság Eke Uzomát (Balmazújváros), mert a mérkőzés előtti kézfogásnál a játékvezetőkkel nem fogott kezet, írásbeli megrovásban részesíti.

Borsos Vilmos edző (Balmazújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Nagy Tamás (ZTE), mint visszaeső két, Zsolnai Richárd Tibor (Vác) egy, Varga Péter (Gyirmót) egy soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Calin Florin Fildan (Füzesgyarmat) egy, Boda József (ESMTK) egy, Lékó Roland (Szekszárd) egy, Kovács Krisztián (Rákosmente) egy, Szakály Attila (Kaposvár) egy és Szkunc Vjacseszláv (III. ker.) egy soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tóth András szakmai igazgató (III. ker.), mint visszaeső, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől négy soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik