FTC: elektronikus nyomkövető kerülhet az őrizetbe vett szurkolókra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 13:28
Attól tartanak, hogy megszökne az a két Fradi-szurkoló, akit a Debrecen elleni meccset követően vett őrizetbe a rendőrség, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy elektronikus nyomkövető kerüljön rájuk.

Mint arról korábban beszámoltunk, két személyt őrizetbe vett a rendőrség a Ferencváros múlt hétvégi, Debrecen elleni bajnoki találkozóját követően, miután a szurkolók összeverekedtek a szünetben. Mint arról korábban beszámoltunk, két személyt őrizetbe vett a rendőrség a Ferencváros múlt hétvégi, Debrecen elleni bajnoki találkozóját követően, miután a szurkolók összeverekedtek a szünetben.

A történtekkel kapcsolatban egymásnak ellentmondó hírek és értesülések keringtek a különböző fórumokon. A beszámolók abban megegyeznek, hogy a visszatérő ultrák és az elmúlt években a Groupama Arénában zászlót bontó Halhatatlanok nevű csoport vezetője között alakult ki konfliktus, utóbbi kést rántott, meg is sebesített vele másokat (egyes beszámolók szerint egy, mások szerint kettő vagy három drukkert), de aztán ő is súlyos sérüléseket szenvedett a kialakuló verekedésben. A rendbontásnak a helyszínre érkező biztonságiak vetettek véget.

Az index.hu arról ír, hogy a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján elektronikus nyomkövető is kerülhet az őrizetbe vett két szurkolóra, ugyanis attól tartanak, hogy ellenkező esetben fontolóra vennék a szökést vagy elrejtőznének a rendőrség elől.

Az MTI tájékoztatása szerint a IX. kerületi ügyészség „lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával.”

Az ügyben már akár ma megszülethet a döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik