MLSZ: az Újpest a DVTK- és az FTC-meccs miatt is fizethet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 20:39
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az Újpestet két mérkőzés miatt is megbüntette, míg újratárgyalta a Diósgyőr–FTC mérkőzéssel kapcsolatban hozott I. fokú fegyelmi határozatát.

NB I NB I

Sándor György (Videoton FC) 1, Dos Santos Tavares Ianique (Videoton FC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kálnoki Kis Dávid (MTK), mert az első számú asszisztens személyére sértő kifejezést használt és a kiállítás után a játékvezetőt hátulról meglökte, 2014. december 9. napjától kezdődően minden sporttevékenységtől három hónapra szóló eltiltást kapott.

A Fellebbviteli Bizottság a Diósgyőr–FTC mérkőzéssel kapcsolatban hozott I. fokú fegyelmi határozatot hatályon kívül helyezte és a FEB-et új eljárás lefolytatására kötelezte. Az új eljárás keretében a FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet, az ellenfél csapat játékosának és az MLSZ-nek a szidalmazása) és más nemzetet érintő, kirekesztő megnyilvánulása miatt 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele), szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet, az MLSZ és a játékvezető szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A bizottság figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A bizottság a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai és más sportszervezetek, valamint az MLSZ szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB döntésekor figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A FEB Honvéd–Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai tartalmú kifejezés skandálása miatt 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Ligakupa

A FEB az FTC–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) miatt 200 000 Ft, az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai sportszervezet szidalmazása) miatt 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik