MLSZ: hatályon kívül helyezték a DVTK kétmilliós büntetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 08:10
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK-nak nem kell befizetnie azt a kétmillió forintos büntetést, amelyet az MLSZ fegyelmi bizottsága az október 10-én lejátszott DVTK–Ferencváros (2–1) mérkőzés után rótt ki a diósgyőri klubra.

Mint arról beszámoltunk, a DVTK-t mint visszaesőt szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok többszöri, hosszan tartó bekiabálásáért és kirekesztő, más nemzetet sértő megnyilvánulásért kétmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az MLSZ fegyelmi bizottsága, ám az egyesület fellebbezett a határozat ellen.Mint arról beszámoltunk, a DVTK-t mint visszaesőt szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok többszöri, hosszan tartó bekiabálásáért és kirekesztő, más nemzetet sértő megnyilvánulásért kétmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az MLSZ fegyelmi bizottsága, ám az egyesület fellebbezett a határozat ellen.

A DVTK első lépésként tárgyalás megtartását kérte, majd amikor a FEB hatályban tartotta eredeti döntését, benyújtotta jogi érvekkel alátámasztott fellebbezését, amelyben a döntést több pontjában vitatta, és az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezését, illetve a büntetés mérséklését kérte.

Az MLSZ fellebbviteli bizottságának szerdai ülésén dr. Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője mellett Szabó Tamás ügyvezető is megjelent, és örömmel hallották, hogy a bizottság – szabálysértő volta miatt – hatályon kívül helyezte a döntést, majd új, elsőfokú eljárás lefolytatására utasították a fegyelmi bizottságot – számolt be róla a diósgyőri klub hivatalos honlapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik