MLSZ: a KTE, a Szpari és a Pécs sem kapott NB I-es licencet másodfokon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 20:16
null
Jelen állás szerint a Győri ETO mellett a PMFC sem marad első osztályú (Fotó: Mirkó István)
A Magyar Labdarúgó-szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015–16. évi klublicenc kérelmek kapcsán. A bizottság a Kecskemét, a PMFC, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard Pápa első osztályú (NB I), valamint az Újpest nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezését is elutasította.

 

Mint beszámoltunk róla, az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése értelmében öt első osztályú (Győri ETO, Pécsi MFC, Kecskemét, Nyíregyháza, Lombard Pápa) és egy NB II-es licencet kérelmező harmadik vonalbeli csapat (Putnok) nem kapott engedélyt az induláshoz a következő idényre.


Az öt élvonalbeli csapat közül négy is fellebbezett az MLSZ licencadó bizottságánál, az ETO azonban nem, a győriek már csak az NB III-as indulásban reménykedhetnek – ezzel kapcsolatban egyelőre nem ismerjük a döntést.

A Fellebbviteli Licencadó Bizottság úgy határozott, hogy a Kecskemét, a PMFC, a Nyíregyháza és a Pápa NB I-es, a Putnok NB II-es valamint az Újpest nemzetközi licenckérelmező fellebbezését is elutasítja.

A Pápának már nem volt sok oka az izgalomra a keddi ülés előtt, hiszen a Lombard az eredményei alapján is búcsút intett az NB I-nek, persze nem mindegy, hogy a másod- vagy a harmadosztályban folytatja. Mindez a többi érintett esetében is lényeges kérdés, de erről semmilyen említést nem tesz a közlemény.

CSAPATMUSTRA AZ ŐSZI IDÉNYRE
A Honvéd még a veszélyes zónában van, ám a nagy harc a Pápa kiesése mellett a Dunaújváros és a Haladás között zajlik a bentmaradásért. Az új bajnoki évad mezőnye e pillanatban így fest: Videoton, Ferencváros, MTK, Debrecen, Paks, Újpest, Diósgyőr, Puskás Akadémia, Honvéd, Dunaújváros/Haladás, Vasas, Békéscsaba/Gyirmót

Ahogy azt korábban a Nemzeti Sport Online a klublicencszabályzatban kikereste: ha az NB I-es feltételeknek nem felelnek meg a csapatok, de az NB II-es-nek igen, akkor a másodosztályban indulhatnak azok a klubok, amelyek élvonalbeli licencet nem kaptak. Csányi Sándor, az MLSZ-elnöke viszont az elsőfokú döntés bejelentésénél csak az NB III-as indulási lehetőségről beszélt az érintett klubok esetében. Kérdés, a másodosztály feltételeinek vajon megfelel-e a KTE, Nyíregyháza, PMFC hármas. (Az MLSZ-t az elmúlt két hétben többször is kerestük ezzel a kérdéssel, de máig nem kaptunk választ.)

Az MLSZ holnap elnökségi egyeztetést tart a hogyan továbbról, de a döntés alapján nem elképzelhetetlen, hogy már a következő szezonban megvalósul a 12 csapatos első osztály.

A 2015–16-os szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a Magyar Labdarúgó-szövetség május 29-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó-szövetség részére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik