MK: újra egy újonc gólja hozta a DVSC győzelmét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.19. 20:19
null
Zsóri (pirosban) ma csak helyzetekig jutott (Fotó: Török Attila)
A DVSC az Ajka otthonába látogatott a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első felvonásán, és egy minden igényt kielégítő, szép gólokat hozó meccsen 3–2-re nyert úgy, hogy a győztes találatot a 92. percben az élete első felnőttmérkőzését játszó 17 éves Pintér Ádám szerezte.

Bátran kezdte az Ajka a találkozót, és érthető is, ha szerette volna kiszolgálni a telt házat, ami esetünkben 3000 nézőt jelent – annyi nézőt, amennyit még a legrégebbi Ajka-drukkerek sem láttak a stadionban.

Schindler Szabolcs vezetőedző NB III-as listavezető csapata rendkívül fegyelmezett védekezésre épített agresszív támadójátékkal lepte meg a Ferencváros ellen a hétvégén hátrányból nyerő DVSC-t, amelynek kezdőjében ott szerepelt a zöld-fehérek elleni győzelem főszereplője, Zsóri Dániel is.

Az első félidőben az ajkaiak jóval többször értek el a debreceni kapuig, jóval több gólszerzési lehetőségük volt, mint az élvonalbeli ellenfélnek, ám kapufánál tovább nem jutottak – a vendégeknél pedig épp Zsóri hagyta ki a legnagyobb helyzeteket.

A második félidőre is változatlan maradt a játék képe, egyetlen apró különbséggel: ekkor már megzördültek a hálók is. Előbb egy kontra végén Takács Tamás szerezte meg a vezetést a debrecenieknek, ám két perccel később válaszolt az Ajka: Illés Dávid egy lecsúszott lövési kísérlet után 6 méterről, sarokkal talált be.

Néhány perccel később aztán jött Kuti Krisztián és egy remekül eltalált lövéssel ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, de újabb pár perc elteltével Kenderes Zoltán egy megpattanó lövéssel megint egyenlített. A slusszpoén még hátravolt: a DVSC-ben első felnőttmérkőzését játszó, és csereként pályára küldött Pintér Ádám szállította a győztes gólt a 92. percben, amikor egy oldalról beívelt szabadrúgása után a labda érintés nélkül a hosszú sarokban kötött ki.

Ezzel a DVSC nyert, és előnyből várhatja a jövő keddi visszavágót.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC AJKA–DEBRECENI VSC 2–3
(0–0)
Ajka, 3000
néző. Vezette: Bogár Gergő (Becséri Gergely, Baghy Csaba)
AJKA:
Horváth D. – Köles, Pákai (Csaba D., 85.), Kovács G., Csemer – Kenderes – Csizmadia Z., Illés D. (Molnár T., 77.), Horváth P., Nagy E. (Pavlitzky, 72.) – Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
DVSC:
Kosicky – Cikos, Kinyik, Mészáros N., Barna Sz. – Damásdi (Bárány, 81.), Kuti, Pávkovics, Nagy K. (Jovanovic, 55.) – Zsóri (Pintér Á., 65.), Takács T. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Takács T.
(0–1) az 59., Illés D. (1–1) a 61., Kuti (1–2) a 64., Kenderes (2–2) a 73., Pintér Á. (2–3) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: –
Büszke vagyok csapatomra, mert ne feledje senki, hogy mi a magyar labdarúgás harmadik vonalában futballozunk. Győzelemre játszottunk, sajnos nem sikerült. Ilyen a futball. De nekünk azért mások a céljaink mint a Debrecennek.
Herczeg András: –
Az első félidőben nem működött igazán a játékunk, aztán a második játékrészben a cseréknek köszönhetően már folyamatosabbá vált a játék. E kell mondanom le a kalappal az Ajka előtt, nagyszerű mérkőzést játszottunk ellenük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik