nemzetisport.hu 2019.04.03 17:50 Frissítve: 2019.04.03 23:55

MK: tizenegyesekkel búcsúzott a Puskás Akadémia Soroksáron

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Puskás Akadémia FC a hazai pályán elért 1–1-es döntetlent követően Soroksáron is 1–1-re állt a rendes játékidő leteltét követően, és miután a kétszer 15 perces hosszabbításban nem esett újabb gól, tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról: itt a 7. párban Benedik Mioc hibázott, így a Soroksár legyőzte a tavalyi döntőst, és a Debrecen keddi továbbjutása után biztosította helyét a legjobb négy között.

 

Talpon maradt a Soroksár (Fotók: Földi Imre)

A találkozó előtt a felcsútiakat Mányról elkísérő 14 drukker konstatálhatta, hogy náluk messzebbről is érkeztek érdeklődők a meccsre – ami persze nem nagy truváj, hiszen Mány 12 kilométerre van Felcsúttól –: ha volt valamelyiküknek olyan éles szeme, hogy kiszúrta a vendégszektorral szemközti lelátón a Kisvárdáról érkező Révész Attila sportigazgatót és Dajka László vezetőedzőt, ők csapatuk hétvégi, PAFC elleni élvonalbeli bajnokija előtt jöttek kémkedni.

A Mányról érkező különítmény

Talán némi meglepetéssel vehették tudomásul ők és a mányi drukkerek is, hogy a Soroksár a mérkőzés 5. percében már a második helyzetét dolgozta ki, s ez volt a nagyobb lehetőség, a labda az oldalhálóban landolt. Az első negyedóra elteltével kiderült: a Soroksár veszélyes kontratámadásokra rendezkedett be, míg a vendégek nem sokat tudtak kezdeni a hazaiak jól szervezett és fegyelmezett, felállt védelmével, ráadásul sok pontatlanság is kísérte a játékukat.

A vendégek első lehetősége az egy hónap után visszatérő Hegedűs János előtt adódott, aki ezúttal nem olyan messziről próbálkozott, mint a Ferencváros elleni bajnokin szerzett legendás góljánál, csupán 30 méterről lőtt fölé. Válaszként Lőrinczy Attila kínálta meg Hegedüs Lajost egy szabadrúgással, a kapus bravúrral védett. A 27. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Jozef Urblík szöglete után Bacsana Arabuli fejelte a labdát a hazai kapuba.

Az első félidő igazi kupacsatához méltóan jó iramot, s némileg paprikás hangulatú küzdelmet hozott, s ugyan a szünet előtti pillanatokban még mindkét kapu előtt adódott egy-egy gólszerzési lehetőség, végül nem változott az állás.

 
GALÉRIA A MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ LEGJOBB KÉPEIBŐL!

A második játékrész úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött, egy-egy helyzettel mindkét oldalon, ám a hálók nem rezdültek meg. Az idő haladtával aztán úgy tűnt, egyre inkább fárad a Soroksár, míg a Puskás Akadémia egy idő után már sorozatban alakította ki a helyzeteit. 

A hajrára a hazaiakat irányító Lipcsei Péter pályára küldte a Ferencvárostól kölcsönvett két támadóját Csernik Kornélt és Kundrák Norbertet, akik új színt, minőségi javulást hoztak a hazaiak játékába, és végül előbbi közreműködésével az egyenlítés is összejött: a 82. percben a PAFC kihagyott egy ziccert, amit góllal büntetett a Soroksár. Csernik lövése az egyik védőről Lőrinczy elé pattant, ő meg 12 méterről nem hibázott, 1–1.

Sőt, a 88. percben Hegedüs kapusnak újabb bravúrra volt szüksége, hogy életben tartsa csapata továbbjutási reményeit Kundrák lövésénél, majd a túloldalon kellett a gólvonalról felszabadítania a hazaiaknak a 90. percben.

Gól már nem esett, így a hajrá hihetetlen izgalmai után jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás, amelyben már valósággal felborult a pálya: a PAFC nagyon nem szerette volna elkerülni a tizenegyespárbajt, s előtte eldönteni a továbbjutást, ám a soroksáriak kihúzták a párbajig. Ebben több hiba után a hetedik párig nem született döntés: akkor viszont Benedik Mioc rontott, Dvorschák Gábor nem, így a Soroksár nagy meglepetésre legyőzte élvonalbeli ellenfelét, és bejutott a legjobb négy közé.

Videó: így ünnepelték Lipcsei Péterék a Puskás Akadémia kiejtését

„A Honvéd ellen szeretnék bizonyítani” – teljesül a soroksári kispesti nevelés álma

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
SOROKSÁR (II.)–PUSKÁS AKADÉMIA 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 5–4
Budapest,
1500 néző. Vezette: Takács János (Albert István, Horváth Róbert)
SOROKSÁR: Kovács D. – Molnár R., Dvorschák, Valencsik, Bor – Gárdos (Kundrák, 66.), Gyömbér (Csernik, 75.), Huszák, Lőrinczy, Orosz M. – Pál A. (Erdélyi, 59.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Heris (Mioc, 66.), Hegedűs J., Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, Urblík – Kiss T., Vega (Szakály P., 84.), Tamás N. (Taylor, 99.) – Arabuli. Vezetőedző: Radoki János
Gólszerző: Arabuli (0–1) a 31., Lőrinczy (1–1) a 82. percben
Továbbjutott: a Soroksár, 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

KÉSŐBB
Mol Vidi FC–Ferencváros 2–0 (Nikolov 58., Milanov 82.)
Kiállítva: Dibusz (7., Ferencváros)
Továbbjutott: a Mol Vidi FC, 4–1-es összesítéssel

Budapest Honvéd–Budaörs (NB II) 4–2 (N'Gog 3., 43., 50., Holender 28., ill. Sajbán Miklós 66., Fejős 88.)
Továbbjutott: a Honvéd, 6–3-as összesítéssel

KEDDEN
Mezőkövesd–DVSC 1–2 (Drazsics 45., ill Takács T. 61., Csősz  87.)
Továbbjutott: a Debreceni VSC, 3–1-es összesítéssel 

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
ÁPRILIS 16–17.
Budapest Honvéd–Soroksár (NB II)
Mol Vidi FC–DVSC

VI
SSZAVÁGÓK
ÁPRILIS 23–24.
Soroksár (NB II)–Budapest Honvéd
DVSC–Mol Vidi FC

Így ünnepelték a soroksáriak a továbbjutást
2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.