PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2020.10.11 07:23 Frissítve: 2020.10.11 09:52

MK: „Súlyos vereség? Nem baj! Tudtuk előre, hogy sokat kapunk”

A megye I-es bajnokin nagyjából 250-en szoktak szurkolni a Toponárnak, a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-mérkőzésre azonban 1200-an látogattak ki. Pedig a drukkerek tisztában voltak vele, hogy az NB I-es csapat valószínűleg nagy gólkülönbségű győzelemmel távozik a Somogy megyei községből. A felcsútiak már a félidőben 6–0-ra vezettek, de ez senkinek a kedvét nem szegte a ragyogó napsütéses szombat délután.

 

„Meglepődtök majd, amikor zuhanyozni akartok, mert nincs víz. Csőtörés volt Toponáron!” igyekeztek a hazai drukkerek lélektani nyomást helyezni a Puskás Akadémia játékosaira, akik az izzadságcseppekkel nem törődve, az első perctől kezdve nagy iramot diktáltak a megye I-es Toponár elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. És nemcsak ellenfelük kapujára játszottak veszélyesen, de az alapvonal mögül szurkolók közül is rosszul járt valaki: pont telibe találták az éppen csak felbontott sörét.

Jöttök egy sörrel!” – az esetet nem hagyta szó nélkül a sértett. 

A 7–0-s vereség ellenére a toponári drukkerek egyébként remekül érezték magukat a futballpályán, hiszen arra vártak már 23 éve, hogy ismét NB I-es csapatot láthassanak a gyepen. Elmondták, tisztában voltak azzal, hogy sok gólt kapnak, és valószínűleg egyet sem lőnek, de igen szimpatikus volt nekik a Puskás Akadémia hozzáállása, hogy nem vette félvállról a találkozót.

Videónkból az is kiderül, hogy a félidőben milyen végeredményre számítottak, s kinek a teljesítménye tetszett nekik a hazai csapatból. 

ÍGY LÁTTÁK A TOPONÁRI JÁTÉKOSOK A PUSKÁS AKADÉMIA ELLENI MÉRKŐZÉST!

 

6. FORDULÓ
TOPONÁR SE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–7 (0–6)     
Toponár, 1200 néző.   Vezette: Gaál Ákos (Mohos Milán, Gyürüsi Péter)
TOPONÁR:   Gelencsér – Krénusz (Homan, 84.), Albrecht, Ivusza T., Hornyák (Miklós D., 76.) – Baranyi (Horváth B., 86.), Pető T. (Krakter, 76.) – Becsi, Orsós, Németh N. (Kabelács, 84.) – Ivusza G.  Játékos-edző:   Ivusza Gábor
PUSKÁS AKADÉMIA:  Tóth B. (Auerbach, 74.) – Tamás N., Szolnoki, Spandler, Nagy Zs. – Plsek (Mance, a szünetben), Van Nieff – Slagveer, Baluta (Knezevic, a szünetben), Weslen Junior (Komáromi, 63.) – Vanecek. Vezetőedző:  Hornyák Zsolt
 Gólszerző:  Plsek ( 0–1) a 2., Slagveer (0–2 ) a 9., Baluta (0–3) a 16., Slagveer (0–4) a 26., Baluta (0–5 ) a 28., Nagy Zs. (0–6) a 37., Mance (0–7) a 79. percben
MESTERMÉRLEG     
Ivusza Gábor:
   – Nagy öröm, hogy ennyi néző előtt léphettünk pályára. Az a realitás, ami történt, bár a Puskás Akadémia még több gólt is szerezhetett volna. Az első játékrészben nem tudtuk, melyik bolygón vagyunk… Büszke vagyok, hogy idáig eljutottunk, és ilyen minőséget képviselő csapatot fogadhattunk.

Hornyák Zsolt:   – Nagyon fontos volt, hogy a betegség után visszatérők és az eddig kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók játéklehetőséghez jussanak. Jó hozzáállással futballoztunk, megadtuk a tiszteletet az ellenfelünknek. Szép támadásokat vezettünk, jó eredményt értünk el, ugyanakkor a Toponár is helytállt. Már korábban is elmondtam, a Magyar Kupa olyan sorozat, amelynek a végén Európába lehet jutni. 

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.

2020.10.17 14:15:31

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Egygólos meccset játszott az Újpest, amely annak örülhet, hogy megszerezte az első hazai sikerét, annak már kevésbé, ahogy a helyzeteivel bánt.