PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2020.10.10 21:45

MK: „Lemegyünk kicsit a Muskátliba, és megünnepeljük, hogy főtáblán voltunk”

„Úgy érzem magam, mintha három meccset lejátszottam volna...” – szakadt ki a Toponár egyik játékosából a Puskás Akadémia FC elleni Magyar Kupa-mérkőzés félidejének végéhez közeledve. Valóban óriási iramot diktált az NB I-es csapat a Somogy megye I. osztályában szereplő hazaiak ellen, így a szünetben már 6–0-ra vezetett, s végül 7–0-ra nyert. A nagy különbségű vereség ellenére a toponáriaknak igazi élményt jelentett a találkozó.

„Lemegyünk kicsit a Muskátliba, és megünnepeljük, hogy a főtáblán szerepeltünk – mondta az NSO Tv-nek Ivusza Tamás, a Toponár SE csapatkapitánya. – A megye egyben nem ehhez a szinthez vagyunk szokva, nagyon kellett küzdeni. Előre megbeszéltük, hogy bármi is legyen az eredmény, a mérkőzés után elmegyünk a helyi kocsmába, mégiscsak egy NB I-es csapat ellen játszottunk a százhuszonnyolc között.

Videónkban a többször is bravúrosan védő Gelencsér Ákos, valamint Németh Norbert is megszólal, aki a legközelebb állt ahhoz, hogy szerezzen egy gólt a Toponárnak. Természetesen szóba kerül az is, hogy melyik Puskás Akadémia játékos ellen volt a legkeményebb futballozni, továbbá a fiúk a szurkolóknak is megköszönik a támogatást. 

6. FORDULÓ
TOPONÁR SE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–7 (0–6)     
Toponár, 1200 néző.   Vezette: Gaál Ákos (Mohos Milán, Gyürüsi Péter)
TOPONÁR:   Gelencsér – Krénusz (Homan, 84.), Albrecht, Ivusza T., Hornyák (Miklós D., 76.) – Baranyi (Horváth B., 86.), Pető T. (Krakter, 76.) – Becsi, Orsós, Németh N. (Kabelács, 84.) – Ivusza G.  Játékos-edző:   Ivusza Gábor
PUSKÁS AKADÉMIA:  Tóth B. (Auerbach, 74.) – Tamás N., Szolnoki, Spandler, Nagy Zs. – Plsek (Mance, a szünetben), Van Nieff – Slagveer, Baluta (Knezevic, a szünetben), Weslen Junior (Komáromi, 63.) – Vanecek. Vezetőedző:  Hornyák Zsolt
 Gólszerző:  Plsek ( 0–1) a 2., Slagveer (0–2 ) a 9., Baluta (0–3) a 16., Slagveer (0–4) a 26., Baluta (0–5 ) a 28., Nagy Zs. (0–6) a 37., Mance (0–7) a 79. percben
MESTERMÉRLEG     
Ivusza Gábor:
   – Nagy öröm, hogy ennyi néző előtt léphettünk pályára. Az a realitás, ami történt, bár a Puskás Akadémia még több gólt is szerezhetett volna. Az első játékrészben nem tudtuk, melyik bolygón vagyunk… Büszke vagyok, hogy idáig eljutottunk, és ilyen minőséget képviselő csapatot fogadhattunk.

Hornyák Zsolt:   – Nagyon fontos volt, hogy a betegség után visszatérők és az eddig kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók játéklehetőséghez jussanak. Jó hozzáállással futballoztunk, megadtuk a tiszteletet az ellenfelünknek. Szép támadásokat vezettünk, jó eredményt értünk el, ugyanakkor a Toponár is helytállt. Már korábban is elmondtam, a Magyar Kupa olyan sorozat, amelynek a végén Európába lehet jutni.

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.

2020.10.17 14:15:31

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Egygólos meccset játszott az Újpest, amely annak örülhet, hogy megszerezte az első hazai sikerét, annak már kevésbé, ahogy a helyzeteivel bánt.