nemzetisport.hu 2020.06.03 23:44 Frissítve: 2020.06.03 23:56

MK: Pisont nyugalmat próbált sugározni – nyilatkozatok

A Budapest Honvéd a Mezőkövesd ellen 2–1-re megnyerte a kupadöntőt, ami után a két csapat vezetőedzője, valamint a győztes gól szerzője is megszólalt.


Kamber (középen) először nyerte meg a Magyar Kupát (Fotó: Török Attila)
 
KAMBER GÓLJA DÖNTÖTT, NYOLCADSZOR KUPAGYŐZTES A BUDAPEST HONVÉD!

„Sokat dolgoztunk ezért a sikerért, a csapat és a szurkolók is nagyon megérdemelték. Örültem, hogy a döntőt ebben a stadionban, közönség előtt rendezték. Játékosként is fantasztikus érzés volt megnyerni a Magyar Kupát és edzőként is az. Köszönöm a játékosoknak és a klubnak a lehetőséget, mindenki fantasztikusan dolgozott. Lehet, sokszor nem volt nálunk a labda, de végig szervezetten játszottunk. Abszolút nem láttam fáradtságot a játékosaimon, remekül dolgoztak. Próbáltam nyugalmat sugározni, illetve sikerült megtalálni az egyensúlyt a csapat és az egyének között” – fogalmazott a győztes döntő után Pisont István, a Bp. Honvéd megbízott vezetőedzője az M4 Sportnak.

„Jól futballoztunk, azt mutattuk, amit képviselünk, azzal próbáltunk eredményesek lenni. Számítottunk rá, hogy ilyen mérkőzés lesz, gratulálunk a Honvédnak! A csapat érési folyamatához hozzátartoznak ezek a csaták, dolgozunk tovább a céljainkért. Nehéz lesz az elveszített döntő után folytatni a bajnokságot, de erősnek kell lennünk, és fel kell nőnünk az előttünk álló feladatokhoz ” – mondta a találkozót követően a Mezőkövesd edzője, Kuttor Attila a találkozót közvetítő tv-csatornának.

A mérkőzés előtt nagyon reménykedtem benne, hogy megnyerhetjük a döntőt. Hihetetlenül boldogok vagyunk most, rengeteget dolgoztunk a sikerért, köszönjük a szurkolók támogatását! Az utóbbi néhány héten sokan segítettek, hogy a csapat összeálljon, ez szép fokozatosan sikerült is, ennek az eredménye a győzelem. Jó úton járunk, ha a folytatásban is így harcolunk egymásért, szép sikerek várnak még ránk ” – mondta Djordje Kamber, a Honvéd csapatkapitánya és a győztes gól szerzője az M4 Sportnak.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 2–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 10 000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő – Andó-Szabó Sándor, Berke Balázs)
Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King (Aliji, 84.; Niba, 98.), Gazdag (Nagy G., 84.), Hidi, Szendrei, Uzoma – Ugrai (Kesztyűs, 79.), Lanzafame (George, 84.). Mb. vezetőedző: Pisont István
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi (Farkas D., 70.), Neszterov, Pillár, Silye (Vadnai, 70.) – Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Pekár (Jurina, 78.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Neszterov (33. – öngól), Kamber (56.), ill. Pekár (37.)

2020.07.01 20:31:49

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. »Tetszettek volna többet rúgni nálam«, mondhatná a híres Antall József-i fordulatot idézve-kiforgatva némileg, aztán meg a győzelmet nem kell megmagyarázni ezúttal sem.

2020.07.01 20:30:41

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Egyszer sem hiányzott a lelátóról.

2020.07.01 00:10:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nevelés, pedagógia, ami több mint építkezés.