P. V. 2020.05.27 07:50 Frissítve: 2020.05.27 08:43

MK: Nem csoda, hogy ezt elértük, sokat tettünk érte – Tóth Mihály

Bár a visszavágó előtt még a Mol Fehérvár állt jobban idegenben szerzett góllal a Mezőkövesddel szemben a Magyar Kupa elődöntőjében, 3–3-as összesítéssel utóbbi jutott be – több idegenbeli góllal – a fináléba. A mérkőzés után az eltiltását töltő Kuttor Attilát helyettesítő Tóth Mihály és Joan Carrillo értékelt.Tóth Mihály,
a Mezőkövesd másodedzője a következőket mondta a döntőbe jutás utáni sajtótájékoztatón. 

„A továbbjutást szeretném a vezetőedzőnknek és az egész évben kitartó Mezőkövesd-szurkolóknak ajánlani. Felnőttünk a Fehérvár szintjére, jó meccseket játszottunk a kényszerszünet után. Helytállt mind a két csapat, több idegenben lőtt góllal, megérdemelten jutottunk a Magyar Kupa döntőjébe. Óriási dolog ez, viszont nem csoda, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk. Ezt a hullámot nagyon meg szeretnénk lovagolni, becsülettel fel fogunk készülni a döntőre. Szeretnénk megnyerni, mindenkinek a fejében ez motoszkál most.”   

A Mol Fehérvárnak véget ért a szereplése a Magyar Kupában, Joan Carrillo így értékelt a mérkőzés után.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az első találkozón nem dőlt el semmi. Nagyon rosszul kezdődött a meccs számunkra, ugyanis amikor tízen voltunk a pályán, némi szerencsével, egy hibánkat kihasználva megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Ezt követően egyszerű filozófiát követtek, hiszen a védekezésre és az ellentámadásokra koncentráltak, amelyeket nagyon intelligensen meg is oldottak. Jól tömörültek középen, nehéz volt megbontani a szerkezetüket. A szünetben kockázatot vállaltunk, három belső védőre váltottunk, volt három tiszta lehetőségünk is, de egy újabb hibánkat kihasználva egy kontrából ismét betalált a Kövesd. Ezután szerintem volt egy szabályos gólunk, nekem nem tűnt lesnek, de ez nem lehet kifogás az eredményt illetően. Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra, az utolsó percekig hajtott mindenki, jöttek a gólok és a helyzetek, de a továbbjutást érő találatot nem sikerült bevinni. Mindenki csalódott, hiszen szerettünk volna ott lenni a döntőben, ebben az embert próbáló helyzetben szerettünk volna kupagyőzelmet ajándékozni a szurkolóinknak és a klubnak. Sajnos ezzel az eredménnyel már nem tudunk mit csinálni. Most nincs más hátra, mint kielemezni a hibákat, erősíteni a pozitívumokat és készülni a Paks elleni bajnokira.”    

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 
(0–1)
Székesfehérvár, 
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Vad II
Mol Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (Hodzic, a szünetben), Muszliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek Á. (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Karnyicki (Nagy D., 72.), Pillár, Silye – Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Besirovic, Neszterov, Cseri (Vajda, 65.) – Zivzivadze (Jurina, 72.). Vezetőedző: Tóth Mihály (Kuttor Attila eltiltása miatt)
Gólszerző: Hodzic (63.), Stopira (86.), ill. Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
Továbbjutott: a Mezőkövesd, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

KÉSŐBB
Budapest Honvéd–MTK (NB II) 0–0 – 11-esekkel 5–4
Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 0–0-s összesítéssel, 11-esekkel (5–4)

2020.07.03 20:58:19

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Az egyik legnagyobb kihívást jelenti, hogy olyan játékosok kerüljenek ki a labdarúgó NB I-ből, akik nemzetközi szinten is piacképesek, akik a magyar bajnokságból tovább tudnak lépni.

2020.07.03 10:33:58

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Loki is vett egy Tuliót, a mexikói Kichi tényleg kicsi volt, a Fradi két (három?) légióssal a másodosztályban.

2020.07.02 21:35:34

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Lényegében nem találtunk nagy hibát nála.