nemzetisport.hu 2019.04.03 19:31 Frissítve: 2019.04.03 23:55

MK: Lipcsei ezt kérte játékosaitól a PAFC ellen a 11-esek előtt

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Soroksár tizenegyespárbaj után kiejtette a Puskás Akadémia FC-t, így bejutott a legjobb négy közé. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

Lipcsei Péter edzői pályafutásának legnagyobb sikere (Fotó: Földi Imre)

A Soroksár SC vezetőedzője, Lipcsei Péter kijelentette: ez edzői pályafutása eddigi legnagyobb sikere.

„Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert emberfelettit mentek. Azt gondolom, hogy a mérkőzés alapján is pariban voltunk, nem látszott az NB I és az NB II közötti különbség. Nyilván a tizenegyesek már lutrik, nyilván jobban koncentráltak a fiúk, és óriási, hogy bent vagyunk az elődöntőben. Ez nekünk most az életünk volt.”

 
GALÉRIA A MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ LEGJOBB KÉPEIBŐL!

Megkérdeztük a trénertől, hogy így ugye nem bánja annyira, hogy lemarad a Ferencváros Vidi elleni kupameccséről.

„Nem, a legfontosabb most ez, az én csapatommal foglalkoztam. Nyilván belenézek majd, de a legfontosabb, hogy örüljenek a fiúk és várjuk a sorsolást.”

Fél órája ment már ekkor a másik negyeddöntő, úgyhogy Lipcsei tőlünk tudta meg: Dibusz Dénest kiállította Kassai Viktor játékvezető.

„Akkor lehet, hogy a kis Fradi tovább jut, mint a nagy, mert nagyon nehéz lesz tíz emberrel. Nyilván szurkolunk, de nem velük kell foglalkoznom, hanem a csapatommal, a stábommal.”

Lipcsei azt is elmondta: gyakorolták edzésen a tizenegyeseket.

„Arra kértem a játékosokat, hogy ne egy, ne két lépésről rúgják a tizenegyeseket, hanem fújjanak egyet, tegyék le a labdát, és a tizenhatoson kívül fussanak neki, találjanak egy oldalt és próbálják odarúgni.”

 

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Radoki János a kihagyott gólhelyzetekben látta a kiesés okát.

„Ezért az első félidőben csak egy-nulla volt. A második félidőben jöhetett volna az újabb gól, de rossz bepassz volt, a kapuskirúgás után pedig kaptuk az egyenlítő gólt. Látszik, az a bajunk, hogy nagyon nehezen rúgunk gólt. Aztán a tizenegyesrúgásokat a Soroksár abban a pillanatban jobban csinálta, és azért nyert. Szombathelyen nem volt jó a hozzáállás: nem harcoltunk, nem dolgoztunk, nem játszottunk össze. Ma jobb volt a hozzáállás, ha berúgjuk a gólhelyzeteket, nem szólhatott volna senki. Most készülünk a Kisvárda ellen.”

Igen ám, de felvetettük neki: mennyit vehetett ki a bennmaradás szempontjából roppant fontos mérkőzés előtt a játékosokból ez a 120 perc?

„Nagyon nehéz lesz, néznünk kell, hogy ki sérült, ki nagyon fáradt. Próbálunk regenerálni, és utána biztos, hogy fogunk tizenegy embert találni, aki meg akarja nyerni a szombati meccset.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Soroksár SC (NB II)–Puskás Akadémia FC 1–1 – 11-esekkel 5–4 (Lőrinczy 82., ill. Arabuli 27.)
Továbbjutott: a Soroksár, 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

2020.08.05 14:36:09

Labdarúgó NB I H. D.

Szerhij Rebrov csapata a gól nélküli első félidő után győzte le a szlovén élvonalbeli ellenfelét.

2020.08.05 11:44:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Európai szenzáció is volt, hogy 1940 nyarán villanyfényes tornát rendeztek az Elektromos-pályán.

2020.08.04 23:04:40

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.08.04 16:39:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Barkócon rendezett felkészülési mérkőzésen egy-egy gólt fejelt a magyar bajnok és a szlovén ellenfele is.