MK: „Ezeket a játékosokat is fizetik, úgyhogy játszottak” – a paksi edző a meccskeretről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.05. 07:20
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, a párharc első felvonásán a Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal. A találkozó után a kispestiek megbízott vezetőedzője, az egyébként szakmai igazgató Pisont István, játékosa, Ugrai Roland és a paksiak trénere, Osztermájer Gábor értékelt.

A paksiak vezetőedzője, Osztermájer Gábor őszintén beszélt a találkozó színvonaláról:

„Mélyebb elemzésbe nem mennék bele. Mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, gyakorlatilag helyzet nélkül lement a mérkőzés, hiányzott a játék sava-borsa mindkét csapat részéről. Ettől függetlenül, ha Hahn Jani leleményesebb, és észreveszi azt, hogy az ellenféltől kapta a labdát, megnyerhettük volna a mérkőzést. A döntetlenek közül számunkra a legjobb született, hiszen kupapárharcról lévén szó, ha idegenben gólt rúgunk, továbbjuthatunk.”

A szakember a videóban arról is beszél, hogy miért nem a legerősebb keretét nevezte be a mérkőzésre.

A Honvéd játékosa, Ugrai Roland is úgy érezte, ennél több kellett volna:

„Szinte végig csak a mezőnyben volt a labda, pontosan egy-egy helyzet volt mindkét oldalon. Ennél több kell a kapu előtt, több mozgás is kellett volna. A következő meccsen próbáljuk ezt orvosolni.”

Az NSO Tv videójában arra a felvetésünkre is reagál, hogy mennyire akart bizonyítani Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki ott ült a lelátón.

A Giuseppe Sannino vezetőedzőt helyettesítő (az olasz szakember, valamint segítője, Alessandro Recenti, a PAFC elleni bajnokit követően hazalátogatott Olaszországba, s ott kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területen élő emberekkel) kispesti szakmai igazgató, Pisont István arról beszélt: ezúttal komfortosabban érezte magát a kispadon, mint legutóbb.

„A múltkori esetből tanultunk, átbeszéltük a dolgokat, kicsit nehéz volt a kommunikáció. Most kicsit könnyebb volt, hiszen a klub felhatalmazott arra, hogy nyugodtan meccseljek, készüljek, cseréljek, váltsak. Ugyanakkor továbbra is az olasz stábbal együttműködve, mindent átbeszélve a mesterrel. Megvolt a bizalom a klubvezetők részéről, hogy szeretnék, hogy én is komfortosabban érezzem magam a pálya szélén. Tényleg nehéz úgy, ha nem önmagad adod ehhez. Múltkor nem volt meg a komfortérzetem, most jobb volt, hallották a hangomat is többször. De jól együttműködve tudunk együtt dolgozni az olasz stábbal, természetesen várjuk vissza a mestert, és akkor minden megy a régi kerékvágásban.”

Videónkban arra a kérdésre is válaszol, hogy milyen érzés volt újra hallani a szurkolóktól a „Pisont Pista a legnagyobb király″ rigmust.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD 0–0
Paks, Városi Stadion, 1031 néző. Vezette: Iványi (Vígh-Tarsonyi, Lémon – Vad II, Szilasi)
PAKS: Rácz G. – Szabó J., Gévay, Lenzsér, Osváth – Bor (Báló, 82.), Windecker, Kecskés T. – Haraszti (Könyves, 58.), Hahn, Sajbán Máté (Bertus, 69.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor
HONVÉD: Tujvel – Ikenne-King (Kukoc, 79.), Batik, Lovric, Niba, Uzoma – Kesztyűs, Nagy G., Gazdag – Ugrai (Banó-Szabó, 86.), Moutari (László D., 72.). Szakmai igazgató: Pisont István
Sárga lap: Haraszti (19.), Gévay (52.), ill. Moutari (10.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik