MK: megszenvedett Budafokon a továbbjutásért a Mol Vidi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 14:59
Az NB II-es Budafok otthonában a vártnál jóval nehezebben harcolta ki a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutást a Mol Vidi FC, hiszen hiába szerzett vezetést Loic Nego lövésével már a hatodik percben, a hazaiak a félidő hajrájában egyenlíteni tudtak. A győztes gólt a 80. percben Marko Scsepovics szerezte.
Loic Nego (balra) és Marko Scsepovics góljával jutott tovább a Vidi a Magyar Kupában (Fotó: Koncz György) – KÉPGALÉRIA A MÉRKŐZÉS LEGJOBB FOTÓIBÓL ITT!
Loic Nego (balra) és Marko Scsepovics góljával jutott tovább a Vidi a Magyar Kupában (Fotó: Koncz György) – KÉPGALÉRIA A MÉRKŐZÉS LEGJOBB FOTÓIBÓL ITT!

 

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 3. FORDULÓ)
BUDAFOKI MTE–MOL VIDI 1–2 (1–1)
Promontor utca, 400
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Bertalan Dávid, Horváth Zoltán)
BUDAFOK: Szabó B. – Vég B. (Patkós, 83.), Vaszicsku, Króner, Gohér – Fekete M. (Pölöskey, 83.), Oláh B., Veszelinov (Harsányi D., 88.), Vankó – Kercsó, Kovács D. Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba
VIDI: Tujvel – Hangya (A. Hadzic, a szünetben), Vinícius, Tóth B., Tamás K. – Nego, Berecz (Milanov, 60.), Nikolov, Kovács I. – M. Scsepovics (Fiola, 83.), Hodzic. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Nego (0–1) a 6., Oláh B. (1–1) a 43., M. Scsepovics (1–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Bátran játszottunk, minden elismerésem játékosaimnak, mert végig nyílttá tettük a mérkőzést. Kíváncsi vagyok a videofelvételre, a második Vidi-gól körülményeire.
Marko Nikolics: – A vasárnapi, Honvéd elleni bajnoki kezdőcsapata nyolc helyen változott. Többen lehetőséget kaptak a bizonyításra, s volt, aki élt is az eséllyel. A lényeg, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Magyar Kupa főtáblájának harmadik fordulójában – összességében a kiírás nyolcadik körében –, azaz a legjobb 16 közé jutásért az NB I-ben második Mol Vidi FC az NB II-ben 17. Budafok otthonába látogatott.

Noha Marko Nikolics csapata a mérkőzés első helyzetéből megszerezte a vezetést – az egész őszi idény során remek formát mutató Loic Nego szép kapuslövése kötött ki a hazai kapuban –, a mérkőzés nem úgy folytatódott, ahogy az ilyenkor néha előfordul. Az alacsonyabb osztályú hazaiak nem estek össze a kapott góltól, sőt, a korábbi 12-szeres magyar válogatott védő, Csizmadia Csaba megbízott edző által irányított Budafok mezőnyben egyenlő ellenfele volt az egyetlen, a nemzetközi kupaporondon még érdekelt magyar klubcsapatnak.

A 43. percben aztán Oláh Bálint a jobbról belőtt labdát a munka nélkülinek nem nevezhető Tomás Tujvel kapujába kotorta, vagyis egyenlített a Budafok. A játék képe alapján nem lehet érdemtelennek nevezni a hazai gólszerzést – igaz, a Mol Vidi is szerezhetett volna újabb gólt az első félidőben.

Ez azonban még a másodikban sem sokáig sikerült a fehérváriaknak, olyannyira, hogy a szünet után bő tíz perccel a Vidi kapusának kellett bravúrokat bemutatnia, hogy megóvja kapuját a góltól. Amikor pedig a hazaiak kétségkívül vérmes drukkerei lélekben már a hosszabbításra készültek, a 80. percben jött Marko Scsepovics, és a beadásból közelről a kapuba kotorta a labdát, amivel megszerezte a Vidi a továbbjutásához szükséges gólt. 1–2

A Budafok szervezett védekezésével és taktikus játékával alaposan megnehezítette a Mol Vidi dolgát.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Véget ért a mérkőzés! Köszönjük olvasóink figyelmét, a Vidi nehezen jutott tovább a legjobb 16 közé.

92. perc: Króner is kapott még egy sárga lapot.

90. perc: Óriási tűzijáték a Vidi kapuja előtt! Előbb Kercsó, majd Oláh lövése vágódott ki egy-egy védőről, végül szöglet lett a második kísérlet után.

88. perc: Veszelinov helyén a 17 éves saját nevelésű Harsányi Dániel.

86. perc: Kovács D. jobbról belőtt szabadrúgása veszélyesen elsuhant mindenki előtt.

85. perc: Vinícius kapott sárgát.

83. perc: Cserehegyek: Fekete helyett Pölöskei, és Vég helyett Patkós a hazaiaknál. A vendégeknél Scsepovics helyén Fiola folytatja.

79. perc: Gól! Vezet a Mol Vidi! Éles, lapos beadás érkezett középre jobbról, a hosszú oldalon érkező Scsepovics becsúszva a hálóba passzolt, 1–2!

77. perc: Hosszú percek után jutott el ismét a! Budafok tizenhatosán belülre de a hazai védelem biztosan hárított.

73. perc: Tíz perc alatt sokadik alkalommal kap szabadrúgást a tizenhatos környékéről a Vidi, amiket rendre Milanov ível a kapu elé, és rendre kifejeli ezeket a hazai védelem.

71. perc: Hodzic ollózott nagy gólt, de már szabálytalanságot látott korábban a játékvezető.. Szabadrúgás kifelé.

66. perc: A kaputól 22 méterre, kissé balról megítélt szabadrúgást Milanov lőtte kapura, Szabó B. biztos kézzel húzta le a labdát..

65. perc: Sárga lap. Aki adja: Böcskei Balázs. Aki kapja: Vaszicsku Gergő. Csúnyán feltartotta Kovács Istvánt.

60. perc: Berecz helyett Milanov.

57. perc: És megint! Egy jobbról a kapu felé csavarodó beadásba Kovács még belepiszkált, Tujvel megint nagyot mentett.

55. perc: Óriási hazai helyzet maradt ki! A Vinícius hibáját követő labdaszerzés után Kovács D. ugratta ki Feketét, aki 13 méterről a bal felsőt vette célba, de Tujvel nagy bravúrral szögletre mentett.

52. perc: Hadzic előtt adódott lehetőség, jobbról, 7 méterről éles szögből csúnyán a kapu fölé lőtt.

50. perc: Helyzetet eddig nem láthattunk a második félidőben. Többnyire a Vidinél a labda.

46. perc: Na, A. Hadzic felöltözött. Kezdődik.

46. perc: Majd egyszer folytatjuk, egyelőre arra várunk, hogy a Vidi cseréje felöltözzön. Hangya Szilveszter lehet, hogy megsérült, az első félidőben többször is a combját tapogatta. Anel Hadzic váltotta.

46. perc: Folytatjuk, a hazaiak indítják útjára majd a labdát.

45. perc: Böcskei sporttárs egy pillanatot nem hosszabbított, szünet.

43. perc: Egyenlített a Budafok! Egy jobbról beívelt hazai szöglet után az ötösön szerencsétlenkedő vendégvédők közé ugorva Oláh Bálint pofozta a labdát a bal alsóba, 1–1!

41. perc: Egy jobbról érkező beadásra Hangya kissé körülményesen mozdult, így Vankó majdnem meg tudta előzni őt, de végül a védő tisztázott.

37. perc: Scsepovics egy Gohérról elé pattanó labdát egyből kapura lőtt 10 méterről, kissé jobbról, Szabó kapus vetődve szögletre mentett.

35. perc: Scsepovics visszatért. A nézőknek persze nem tetszik a gyors gyógyulás.

33. perc: Áll a játék. Ápolás. Scsepovics maradt a földön egy rossz mozdulat után. A nézők nem díjazzák különösebben, meg is kapta az „új Lazovics” becenevet.

30. perc: Itt a válasz: Hodzic lövése lapos és erőtlen volt, Szabó fogta.

29. perc: Visszaesett a korábbi nagy iram az elmúlt percekben, bár most egy labdaszerződést követően Fekete lőtt 22 méterről fölé.

25. perc: Nego vágtatott végig a pályán egy hazai szögletet követően, ám a tizenhatoson belül Vég Bence beérte és mintaszerű becsúszással szerelte. A közönség hangos tapssal díjazta Véget.

23. perc: Berecz lapos lövése nem okozott gondot Szabó kapusnak.

21. perc: Felélénkült a mérkőzés, amelyre eddig sem lehetett panasz: az egyik pillanatban a Vinícius hibája után Vankó került majdnem lövőhelyzetbe, majd a túloldalon Nego beadását kellett kivágni a tizenhatoson belül.

18. perc: Nyom a Budafok, beszorult a Vidi! Vankó nagy bedobása után Króner fejelt az ötös bal sarkáról a kapu mellé.

17. perc: Eddigi legszebb akcióját vezette a Budafok: Vankó emelt középre balról, a labdát Gohér készítette le okosan Kercsó elé, aki viszont 17 méterről a kapu mellé lőtt.

15. perc: Szöglet a vendégeknek. Veszélytelen.

13. perc: Gohér passza után Kovács D. a tizenhatos jobb oldalán táncoltatta meg emberén beadását Tujvel paskolta el Fekete elől az alapvonalon túlra, de Böcskei már közbespíolt, szabadrúgás kifelé.

11. perc: Hazai szöglet. A kifejelt labdát Vankó tekerte rá 19 méterről, Tujvel védett.

8. perc: Scepovics lódult meg egy hosszabb indításra, de a kapujából jól kimozduló Szabó felszedte előle a labdát.

5. perc: Vezet a Vidi! Hangya ívelte a labdát előre a hazaiak térfelének középről, a berobbanó Nego pedig 12 méterről kapásból a hálóba lőtt, 0–1!

2. perc: A Budafok fekete nadrág,piros felső, a vendégek tiszta világos kék felszerelésben játszanak.

1. perc: A Vidi kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan megkezdődik a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik