MK: a Puskás Akadémia 15, a Paks és a ZTE 7 gólt szerezve nyert

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 14:27
A labdarúgó Magyar Kupa 7. fordulójában az NB I-es csapatok hozták a kötelezőt: a Puskás Akadémia 15 gólt szerezve jutott tovább, a Zalaegerszeg és a Paks is hetet vágott ellenfelének, míg a DVSC, a Mol Fehérvár, az FTC, a DVTK, a Kisvárda és a Mezőkövesd „csak” simán továbbjutott. A Honvéd szenvedett a legtöbbet, csupán hosszabbítás után lépett tovább.
A Puskás Akadémia 15 gólt ünnepelhetett a Maglód ellen (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A Puskás Akadémia 15 gólt ünnepelhetett a Maglód ellen (Fotó: Koncz György) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A bajnoki éllovas Mol Fehérvár FC a harmadosztályú Tiszaújváros otthonában lépett pályára. Az első félidő hajrájában, a 39. percben szerezte meg a vezetést a székesfehérvári együttes: Milanov átadása után Armin Hodzic tekert a bal alsóba 20 méterről. A 75. percben Futács Márkó növelte az előnyt, majd a végeredményt is ő állította be a Zsóri Dániel által kiharcolt büntetőből (0–3).

A Paks Böde Dániel góljával került előnybe az SBTC vendégeként, majd még a szünet előtt Windecker József is betalált. A fordulás után hamar szépített a házigazda, de visszajönni nem tudott a meccsbe – a tolnaiak kinyitották a gólcsapot, hétig meg sem álltak. Böde Dániel triplázott, Balogh Balázs és Poór Patrik is betalált (1–7).

A DVTK Dusan Brkovics korai találatával szerezte meg a vezetést Dabason, majd a büntetőt is rontó Florent Hasani növelte az előnyt akcióból. A fordulás után tovább nőtt a különbség, a diósgyőriek magabiztos győzelemmel jutottak tovább (0–3).

A Puskás Akadémia alaposan helybenhagyta a megyei első osztályú Maglódot (amelynek Goran Kopunovics a vezetőedzője), a felcsútiak 15 gólt (!) szereztek. A legeredményesebb az ötször betaláló Gyurcsó Ádám volt, Tamás Nándor és Kiss Tamás is triplázott a második félidőben (0–15).

A DVSC a szünetben 0–0-ra állt a Tatabánya ellen Komáromban, majd a 68. percben Belényesi Csaba révén került előnybe. Hiába támadott a megyei első osztályú együttes, a Loki szerzett újabb gólt a hajrába, egy bal oldali beadás után Haruna Garba fejelt a hálóba, beállítva ezzel a végeredményt (0–2).

Őrült mérkőzést vívott a Zalaegerszeg a Budaörssel. A Csákváron rendezett találkozó 23. percében már 3–0-ra vezetett az élvonalbeli együttes, de másodosztályú riválisa nem adta fel, a szünetig szépített, majd az 57. percben kiegyenlített. Innentől azonban a ZTE akarata érvényesült, Eduvie Ikoba duplájára alapozva behúzta a találkozót (3–7).

A Sényő ráijesztett a Mezőkövesdre, a 18. percben Kapacina Valér góljával megszerezte a vezetést. Kuttor Attila legénysége azonban esélyeshez méltóan reagált: Molnár Gábor révén néhány perccel később egyenlített, majd Takács Tamás a 40. percben a győztes gólt is megszerezte (1–2).

A Kisvárda korán előnybe került a Kozármisleny vendégeként, de az NB III-as csapat nem sokkal később egyenlített. Félidőben így 1–1 állt az eredményjelzőn, egészen a 75. percig, amikor Gheorghe Grozav juttatta ismét vezetéshez a szabolcsiakat. A Kozármisleny hosszabbításra menthette volna a találkozót, ám Jelena Richárd (aki az első félidőben betalált) a keresztlécre bombázta a megítélt büntetőt a 90. percben (1–2).

A Honvéd szenvedett a legtöbbet, mert a Gálhidi György irányította Kazincbarcika a 0–0-s rendes játékidővel hosszabbításra késztette. A 108. percben aztán megtört a jég, Tonci Kukoc talált be, majd néhány perccel később Davide Lanzafame állította be a kispestiek számára kedvező végeredményt (0–2).

A BKV Előre–Ferencváros mérkőzésről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ
(FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ), A 32 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT
NB I-ES CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI

BUDAÖRSI SC (NB II)–ZTE FC 3–7 (2–3)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 100 néző. Vezette: Szőts Gergely (Bornemissza Norbert, Molnár Alex)
BUDAÖRS: Varasdi – Fodor D. (Fényes, 68.), Gyurácz (Marques-Airosa, 73.), Kékesi, Ódé – Molnár Cs. – Kulcsár T., Bakos Sz. (Stieber A., 57.), Medgyes Sz. – Molnár T., Végh G. Szakmai igazgató: Bognár György
ZTE: Demjén – Bolla, Devecseri, Bobál D., Gergényi – Bedi, Kocsis G. – Babati (Radó, a szünetben), Grumics (Ikoba, 60.), Stieber Z. (Hudák M., 79.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Grumics (0–1) a 4., Bobál G. (0–2) a 17., Gyurácz (öngól, 0–3) a 23., Végh G. (1–3) a 34., Kulcsár T. (2–3) a 37., Gyurácz (3–3) az 56., Ikoba (3–4) a 61., Stieber Z. (3–5) a 72., Ikoba (3–6) a 84., Bobál G. (3–7) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Célunkat elértük, vagyis sérülésből visszatérő játékosaink mérkőzésterhelést kaptak, és mindenkinek lehetőséget adtam. Örülök, hogy ezúttal senki sem sérült meg.
Dobos Barna: – A gólok száma mutatja, hogy támadójátékunk rendben volt. Az első félidő második felében elkövettünk néhány védekezési hibát, ezért rövid időre szorossá vált az eredmény, de a továbbjutásunk nem forgott veszélyben.

KOZÁRMISLENY (NB III)–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (1–1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Garai Péter, Szvetnyik Bence)
KOZÁRMISLENY: Ipacs (Somogyi M., a szünetben) – Nagy Á, Füredi, Kocsis A., Turi K. – Horvát G., Fenyvesi, Rácz Á. (Kónya K., a szünetben), Turi T. (Horváth P., 72.) – Jelena, Márkvárt P. Edző: Pókos Csaba
KISVÁRDA: Zöldesi – Hej, Rubus, Protics, Baranyai Á. – Lucas, Anderson Pico (Melnyik, 81.) – Gosztonyi (Grozav, 58.), Cukalasz (Bumba, 58.), Sassá – Tischler. Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Hej (0–1) a 12., Jelena (1–1) a 18., Grozav (1–2) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Pókos Csaba:
– Az első félidőben harminc percig kiütközött a kétosztálynyi különbség, túlságosan tiszteltük a Kisvárdát, nagyon mélyen védekeztünk, de utána rendeztük a sorokat. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, szép támadásokat vezettünk, méltó ellenfelei voltunk élvonalbeli ellenfelünknek.
Dajka László: – A szurkolók jó mérkőzést láthattak, de a végén örülhettünk Jelena Richárd elhibázott tizenegyesének.

SÉNYŐ FC (NB III)–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–2 (1–2)
Sényő, 300 néző. Vezette: Nagy Norbert (Berettyán Péter, Zahorecz Roland)
SÉNYŐ: Gazsi – Szokol, Klepács, Bodó G., Márton A. – Lakatos L. (Fenyőfalvi, 63.), Fabu, Kapacina V. (Boros D., 70.) – Lizák, Kristófi, Barcsay (Varga J., 56.). Edzők: Imrő László, Fiumei Viktor
MEZŐKÖVESD: Dombó – Varjas L., Karnyicki (Pillár, a szünetben), Katanec (Silye, a szünetben), Vadnai – Bertus, Sajbán Máté – Vajda S. (Berecz, 74.), Kancavi, Molnár G. – Takács T. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Kapacina V. (1–0) a 18., Molnár G. (1–1) a 21., Takács T. (1–2) a 40. percben
MESTERMÉRLEG
Fiumei Viktor:
– Tisztes vereséget szenvedtünk tisztes helytállás mellett. Emelt fővel jöttünk le a pályáról, bár egy-két játékvezetői döntéssel nem értettünk egyet, de ha így látta jónak, elfogadjuk.
Kuttor Attila: – Nyögvenyelős kupamérkőzés volt, megküzdöttünk a győzelemért és a továbbjutásért, amely azért is volt fontos, mert Mezőkövesden nincs prioritás, a bajnokságban és a Magyar Kupában is szeretnénk legjobb tudásunk szerint teljesíteni.

SALGÓTARJÁNI BTC (megyei I.)–PAKSI FC 1–7 (0–2)
Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 700 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Punyi Gyula, Deme Rajmund)
SALGÓTARJÁN: Végh N. – Bakos B., Simó A., Grajzel, Szeles P. – Tarlósi P., Tóth M. (Bata, 66.), Sárközi, Illés E., Novák N. (Tarlósi M., 32.) – Gazdag B. (Boros A., 82.). Edző: Rubint Richárd
PAKS: Rácz G. – Kelemen D. (Kulcsár D., a szünetben), Lenzsér (Poór, 65.), Fejes A. (Gévay, 65.), Bor – Kecskés T., Windecker – Fejős, Balogh B., Báló – Böde. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Böde (0–1) a 12., Windecker (0–2) a 36., Gazdag B. (1–2) az 50., Balogh B. (1–3) az 56., Böde (1–4) a 65., Böde (1–5) a 75., Bor (1–6) a 85., Poór (1–7) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Rubint Richárd:
– Az első félidőben jól játszottunk, de két elkerülhető gólt kaptunk. Szünet után gyorsan szépítettünk, de a folytatásban egyre jobban érvényesült, sőt gólokban is megmutatkozott a két csapat közötti tudáskülönbség.
Tomiszlav Szivics: – A továbbjutás volt a célunk, és hoztuk is a kötelező győzelmet. Időnként jó játékkal, simán nyertünk a rokonszenves salgótarjániak ellen.

FC DABAS (NB III)–DIÓSGYŐRI VTK 0–3 (0–2)
Dabas, 200 néző. Vezette: Ziekelbach Péter (Georgiou Theodoros, Legeza László)
DABAS: Czuczi – Kovács Á., Eördögh, Márton D., Fritz (Kiss D., a szünetben) – Molnár P. – Riesz, Szabó Balázs, Erős R. (Csepregi, 71.), Szántó – Popov (Crkvenjakov, a szünetben). Edző: Erős Károly
DIÓSGYŐR: Antal – Polgár (Orosz, 67.), Brkovics, Tamás M., Vági – Iszlai (Márkvárt D., a szünetben) – Hasani, Szabó Bence – Bacsa, Tabakovic, Prosser (Szűcs K., 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Brkovics (0–1) a 15., Hasani (0–2) a 34., Szabó Bence (0–3) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Erős Károly:
– Azt kértem játékosaimtól, hogy merjenek bátran játszani, és próbálják megnehezíteni az ellenfél taktikáját. Élvezzék ki, és testközelből érezzék, milyen egy NB I-es csapat ellen futballozni. A tisztes helytállás megvolt, de élvonalbeli csapat ellen nem egyszerű játszani.
Feczkó Tamás: – Örülök, hogy játékosaim komolyan vették a mérkőzést, betartották a taktikai utasításokat, így magabiztos győzelmet arattunk. Azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, éltek az eséllyel. Csak az bosszant, hogy sok ziccert hagytunk ki.

MAGLÓDI TC (megyei I.)–PUSKÁS AKADÉMIA 0–15 (0–4)
Maglód, Kertész Károly Stadion, 600 néző. Vezette: Gaál Ákos (Bertalan Dávid, Urbán Richárd)
MAGLÓD: Bene M. – Molnár O., Lakatos B., Kurdakisz, Vincze L. – Garics – Borsos G., Rajz (Horváth R. 69.), Németh R., Kalina (Kőbányai, a szünetben) – Poncok (Számpor, 59.). Edző: Goran Kopunovics
PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. (Huszti A., a szünetben) – Van Nieff (Skribek, 56.), Radics – Kiss T., Fülöp L., Gyurcsó – Henty (Tamás N., a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Van Nieff (0–1), a 13., Gyurcsó (0–2) a 34., Meissner (0–3) a 39., Radics (0–4) a 45., Gyurcsó (0–5) a 46., Fülöp L. (0–6) az 50., Tamás N. (0–7) a 65., Tamás N. (0–8) a 68., Kiss T. (0–9) a 69., Gyurcsó (0–10) a 74., Kurdakisz (öngól, 0–11) a 75., Tamás N. (0–12) a 78., Kiss T. (0–13) a 82., Gyurcsó (0–14) a 86., Kiss T. (0–15) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics:
– Nagyon csúnya a végeredmény, nem tudom, mi történt, és egyelőre a játékosok sem tudják a választ. Nem hiszem, hogy elfáradtunk volna, de rengeteg hibát követtünk el, és semmi sem sikerült.
Hornyák Zsolt: – A Magyar Kupa is lehetőség számunkra az európai kupainduláshoz. Ennek szellemében nagyon komolyan vettük a mérkőzést, hozzáállásunk olyan volt, mint a bajnokikon. Vártam a gólokat a fiataloktól, s bizonyítottak is.

FC TISZAÚJVÁROS (NB III)–MOL FEHÉRVÁR FC 0–3 (0–1)
Tiszaújváros, 800 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc)
TISZAÚJVÁROS: Herczeg – Burics, Lippai T., Gelsi, Pap Zs. – Terdik, Bussy (Tóth M., 57.), Hussein, Kulcsár H., Bene A. (Nagy D., 70.) – Csicsek (Molnár M., 71.). Edző: Gerliczki Máté
FEHÉRVÁR: Kovács D. – Nego, Rus (Nikolov, 58.), Muszliu, Stopira – Bamgboye, Elek Á., Pátkai (Zsóri, 78.), Milanov – Futács, Hodzic (Pantics, 72.). Megbízott edző: Szalay Tamás
Gólszerző: Hodzic (0–1) a 39., Futács (0–2) a 74., Futács (11-esből, 0–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Gerliczki Máté:
– Nagyon tetszett a miliő, amely a mérkőzést körülvette, idővel szeretnénk magasabb szintre jutni. A mérkőzés végére kiütközött a két csapat közötti tudáskülönbség, de nekünk is voltak jó periódusaink.
Szalay Tamás: – Az első félidőben nem találtuk a ritmust, de a szünetben rendeztük sorainkat, s végre gólokban is kiütközött a különbség. A kupamérkőzések jellegzetessége, hogy az alacsonyabb osztályú csapatok felszabadultabban futballozhatnak, ez most is így történt, de a hajrában érvényesítettük fölényünket.

TATABÁNYA FC (megyei I.)–DEBRECENI VSC 0–2 (0–0)
Koppánymonostor,
Berecz Dezső Sporttelep, 300 néző. Vezette: Kovács Gergely (Horváth Zoltán, Nagy Alex)
TATABÁNYA: Balla O. – Farkas M. (Hajas, 55.), Kovács I., Székely E., Németh A., Gál T. – Farkas V. (Kocsis G., 64.), Gyürki, Soltész B. – Árvai, Szabó R. (Kozák, 69.). Edző: Bekő Balázs
DEBRECEN: Kosicky – Kuti, Pávkovics, Belényesi Cs., Barna Sz. – Kundrák (Damásdi, 81.), Pintér Á., Csősz, Kónya M. (Bouoli, 59.) – Varga K., Garba. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Belényesi Cs. (0–1) a 68., Garba (0–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs:
– Kifejezetten jó iramú, kiélezett mérkőzést játszottunk, és végig bírtuk is erővel. Az ilyen mérkőzésekből tanulhatunk.
Herczeg András: – Nagyon jól szervezett, nem megyei szintű csapattal találkoztunk. Célunk a továbbjutás volt, amelyet ezzel a vegyes összetételű csapattal is sikerült kivívnunk.

KAZINCBARCIKAI SC (NB II)–BP. HONVÉD 0–2 (0–0, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 600 néző. Vezette: Takács János (Szert Balázs, Horváth Róbert)
KAZINCBARCIKA: Fila – Heil, Fótyik, Farkas A. – Iszák, Kercsó (Virág, 115.), Krausz, Oldal (Géringer T., 60.), Mikló – Berki I. (Ádám F., 71.), Fekete Á. (Lukács R., 63.). Vezetőedző: Gálhidi György
HONVÉD: Horváth A. – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Kovács N. (Nagy G., 106.), Vadócz, Banó-Szabó (Gazdag, 81.), Kesztyűs B., Kukoc – N'Gog (Moutari, 71.), Ben-Hatira (Lanzafame, 70.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Gólszerző: Batik (0–1) a 109., Lanzafame (0–2) a 118. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Alaposan megnehezítettük az élvonalbeli csapat dolgát, ráadásul a hosszabbítás elején kihagytunk egy nagy helyzetet. A védekezésünkre nem lehet panasz, a támadójátékunk azonban hiányos volt.
Giuseppe Sannino: – Úgy terveztük, hogy korán gólt szerzünk, s utána nyugodtan játszunk. Ebből azonban semmi sem valósult meg, ezért nagyon meg kellett küzdenünk a továbbjutásért. A ráadásban két fejes góllal harcoltuk ki a győzelmet, amely nagyon fontos számunkra.

TISZAKÉCSKEI LC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–1 (0–0)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Ducsai József (ifj. Varga Gábor, Berényi Ákos)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Oláh M., Kardos, Preklet, Ludánszki B. – Kovács D. (Kocsis G., 56.), Durso, Kirchner (Zádori, 81.), Tölgyesi (Fabio, a szünetben)– Gréczi G., Puskás Z. Vezetőedző: Simon Antal
KAPOSVÁR: Slakta – Hadaró, Fodor M. (Tóth G., a szünetben), Szabó A., Vachtler – Borbély, Vojnovics (Szakály A., 21.), Bíró D., Nagy K. (Jakimiv, 63.) – Poplatnik, Nagy R. Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző: Nagy R. (0–1) a 93. percben
Kiállítva: Bíró D. (sportszerűtlenségért) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal:
– Már abban gondolkodtunk, hogyan alakítjuk át a csapat szerkezetét a hosszabbításra, amikor kaptuk a gólt. Ennek ellenére felvettük a versenyt az első osztályú csapattal szemben.
Disztl László: – Jól reagáltunk az emberhátrányra, veszélyes támadásokat is vezettünk, s reménykedtünk, hogy sikerül gólt szereznünk, mert kilenc mezőnyjátékossal nem akartunk nekimenni a hosszabbításnak.

BKV Előre (NB III)–Ferencváros 1–3

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Debreceni EAC (NB III)–MTK Budapest (NB II) 0–3
Tamási 2009 FC (Tolna megyei I.)–Monor (NB III) 0–2
Gázgyár (BLSZ I.)–ETO FC Győr (NB II) 1–4
Nagybajomi AC (Somogy megyei I.)–Dorogi FC (NB II) 0–5
Berettyóújfalui SE (Hajdú-Bihar megyei I.)–BFC Siófok (NB II) 0–4
Szarvasi FC 1905 (Békés megyei I.)–Balkányi SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I.) 2–1
Mosonmagyaróvári TE (NB III)–Tállya (NB III) 4–1
Sárbogárd (Fejér megyei I.)–Vác FC (NB II) 1–3
Vép VSE (Vas megyei I.)–Szeged-Csanád-GA (NB II) 1–4
Szegedi VSE (Csongrád megyei I.)–Ózdi Kohász (NB III) 2–4
Ménfőcsanak (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB II) 0–2
III. Kerületi TVE (NB III)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 5–0
Balatoni Vasas (Somogy megyei I.)–Dabas-Gyón FC (NB III) 0–4
Füzesgyarmat (NB III)–Békéscsaba (NB II) 0–1
Pécsi MFC (NB III)–Rákosmente KSK (NB III) 2–0
Kecskeméti TE (NB III)–Lipót Pékség SE (NB III) 0–1
Gyirmót FC Győr (NB II)–Soroksár (NB II) 3–0
Dunaújváros (NB III)–FC Nagykanizsa (NB III) 2–1
SC Sopron (Győr-Moson-Sopron megyei I.)–Budafoki MTE (NB II) 1–1 – 11-esekkel 6–7
Pápai Perutz FC (NB III)–Vasas FC (NB II) 3–4 – hosszabbítás után

Este, a tv-s meccs után a 8. forduló sorsolása (Tv: M4 Sport)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
FC Ajka (NB II)–Újpest FC 2–5 (2–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik