A 19 éves Hegedűs Olivér lett a Mol Fehérvár FC veszte

VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 19:50
null
Hegedűs Olivér (balra) góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: Szabó Miklós)
A tartalékos Zalaegerszeg otthon 2–0-ra megverte a jobb erőkből álló Mol Fehérvár FC-t a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.


MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Zalaegerszegi TE FC–Mol Fehérvár FC 2–0
(0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 823 néző.Vezette: Csonka B.
ZTE: Demjén – Szépe, Kocsis G., Bobál D., Katanec – Katelarisz (Bedi, a szünetben) – McWoods (Radó, 81.), Ostrek, Barczi, Babati (Hegedűs O., 81.) – Ikoba. Vezetőedző: Márton Gábor
Mol Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Muszliu, Hangya – Nyári (Petrjak, 85.), Elek, Nikolov (Futács, 63.) – Nego (Houri, 63.), Hodzic, Milanov. Vezetőedző: Joan Carrillo
Gólszerző: Ikoba (83.), Hegedűs O. (87.)

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be a zalaegerszegi kupamérkőzés előtt. Feleslegesen, mert talán csak egy buszra való fehérvári szurkoló érkezett a ZTE Arénába. Ugyanakkor a zalaegerszegi drukkerek elszántabb tagjai kíváncsiak voltak kedvenceikre, ami nem csoda, hiszen szombaton – nem kis meglepetésre – idegenben győztek 2–1-re a bajnokság harmadik helyen tanyázó Mezőkövesd ellen. A rajongók ezek után győzelemben bíztak a nagyobb játékerőt képviselő Mol Fehérvár ellen, pontosabban olyan eredményben, amely után reménykedve utazhat a csapat a jövő heti visszavágóra.

Az óvatosságot helyezte fókuszba Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője, mert a meghatározónak számító labdarúgókat, Stieber Zoltánt, Nikola Mitrovicsot, Bőle Lukácsot, Bobál Gergelyt pihentette, Radó Andrást, a csapat házi gólkirályát pedig a kispadra ültette. A szakvezető nyilván már a szombati meccsre gondolt, hiszen a Ferencváros érkezik a kék-fehérekhez. Joan Carrillo, a vendégek vezetőedzője sem sokat kockáztatott, Juhász Rolandék egy percre sem feledkeztek meg a védekezésről. Nem volt nehéz feladat, mert a ZTE leginkább kontrákkal próbálkozott, ám az egyébként gyors játékosnak tartott Babati Benjamin rendre elügyetlenkedte a nem túl gyakori lehetőségeket. A Fehérvár játszott higgadtabban, okosabban, s ha Loic Nego jobban céloz a 35. percben, a vezetést is megszerezhette volna, ám lövése nyomán Demjén Patrik kapus ölébe pattant a labda.

Juhász Roland (balra) csak kétszer engedte fejelni Ikobát (Fotó: Szabó Miklós)
Juhász Roland (balra) csak kétszer engedte fejelni Ikobát (Fotó: Szabó Miklós)

A második félidőben valamivel bátrabbá vált a hazai csapat, ám az elszántság nem párosult eredményességgel, főleg Babati sorozatos hibái miatt. A ZTE csapatkapitánya a mérkőzés hősévé is válhatott volna, ám hiába vitték hárman is két fehérvári védőre a labdát, szerencsétlenkedett, kivárt, szerelték, és ezt a „programot” legalább háromszor eljátszotta. A fehérváriak futballja sem volt valami látványos: a játékosok alig ütköztek, elvétve szereztek labdát a félpályánál, így aztán kontrákra sem nyílt lehetőség.

A hajrában aztán minden megváltozott, a mérkőzés egyetlen valamire való akciójából gólt szerzett a ZTE, sőt, a 87. percben még egyet, s a kétgólos győzelem akár elég is lehet a továbbjutáshoz, akkor meg főleg, ha a Mol Fehérvár egy hét múlva is takarékos üzemmódban futballozik.

S ha már a zalaegerszegi győzelem értékét kell „beárazni”: a mérkőzés hőse a 19 éves, saját nevelésű, csereként beálló Hegedűs Olivér volt, aki gólpasszal és góllal járult hozzá csapat győzelméhez.




KORÁBBAN
Dorogi FC– MTK Budapest 0–1 (Bognár I. 27.)
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 0–1 (Zivzivadze 47.)
Paks–Budapest Honvéd 0–0

PERCRŐL PERCRE


92. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

91. perc
Milanov beadása Ikobáé, fejjel ment az ék. Houri egy rossz korner után elcselezi a lecsorgót.

90. perc
Kettő perc a ráadás.

Az Andráshida-nevelés Hegedűs két kupameccsen 36 percet játszott eddig a felnőttek között, Kiskunfélegyházán és Szarvason, az MK-ban.

87. PERC HEGEDŰS OLIVÉR: GÓLPASSZ UTÁN GÓL! Barczi labdát szerez, majd jobbról jobbal bead, Ikoba fejjel a jobb alsó elé csúsztatja a labdát, Juhászt megelőzve, onnan HEGEDŰS Fiola mellől ballal a bal alsóba lő, három méterről. 2–0!

85. perc
Nyári le, Ivan Petrjak be. Luxuscsere.

84. perc
Az Elekkel ütköző, eleső, reklamáló Radót nyakon ragadó Fiola Attila kap egy sárga lapot.

83. PERC ÉS JÓL JÁR A ZTE: EDUVIE IKOBA egy szép bal oldali, ballábas Hegedűs-beadást az ötösről, Juhász mellől a bal felső sarokba fejel. 1–0!

83. perc
Radó és Fiola összekap, a védő tesz egy fejelő mozdulatot is, de tovább.

82. perc
Barczi jobb oldali szögletét rosszul találja el középen fejjel Szépe.

Radó: 25 meccs, 8 gól, 5 gólpassz az idényben.

81. perc
Babati és McWoods le, Radó András és Hegedűs Olivér be.

79. perc
Juhászról lepattan Barczi, a védő jobbal 23-ról a jobb alsót veszi célba, Demjén vetődve eléri a labdát! Ostrek jobbal a bal alsó mellé lő.

74. perc
Hodzic balról középre tör, jobbal 19-ről a kapus ölét találja el. Barczi megindul a jobbon, Nyári remek becsúszással szereli. Meg is jön a vendégtábor hangja. Babati kornerét Katanec nyolcról a jobb sarok felé fejeli, vetődve fogja a labdát a kapus.

69. perc
Ígéretes hazai kontra, közbelép a felezőnél Juhász, Babati bánja. Márton a kispad előtt majdnem felrobban.

McWoods: 6 meccs a ZTE-ben, 1 góllal. Ikoba: 22 meccs, 5 gól, 2 gólpassz.

66. perc
Babati jobb oldali szabadrúgását kifejeli középről Elek.

63. perc Kettős csere: Futács Márkó és Lyes Houri
be, Nikolov és a sérüléséből a minap visszatért Nego le. Két ékkel innentől a MFFC.

Jut eszünkbe: amerikai csatárkettős a Zetében.

60. perc Hangya szépen fut el a balon, beadása rossz, kontra, Bedi ballal 23-ról kapura lő, Muszliun megpattan a labda, de szerencséjére Kovácsik fel tud nyúlni még érte. Az ötös előtt állt a kapus.

Hangya Szilveszter nevében benne foglaltatik a zte.

58. perc Boban Nikolov
kap sárga lapot Barczi felrúgásáért.

Fiola az előbb a jobb lábához kapott futás közben, de folytatta.

54. perc
Barczi, Babati, Babati, majd Katanec ad be, de minden a vendégvédőké és Kovacsik kapusé.

48. perc
Bobál szereli az előtte három szép cselt bemutató Hodzicot a 16-oson, majd Milanov indul meg, beadása rossz.

46. perc Helyzettel,
Barczi passzát ellövi a késlekedő Muszliu mellől Ikoba, kissé jobbal, 10-rő, milliméterekkel a jobb felső fölé!

46. PERC FOLYTATJUK!

45. perc Bedi
Bence be, Katelarisz le a hazaiaknál.



E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
André Alves 6
Sitku Illés 5
Nikolics Nemanja 4
Ivan Petrjak 3
Filipe Oliveira 3


A vendégegyüttes az elmúlt 10 évben nem kapott ki a zalaiak otthonában, legutóbbi vereségét 2009-ben szenvedte el a ZTE Arénában, a 11 évvel korábbi Ligakupa-találkozón 2–0-ra nyert a házigazda. A Zalaegerszeg február közepén edzőt váltott, Márton Gábor öt tétmeccséből hármat megnyert, múlt héten a bajnokság meglepetéscsapatát, a Mezőkövesdet idegenben verte meg. A télen többek között Nikolics Nemanjával erősítő Fehérvár döcögősen kezdte az évet, de az elmúlt három párharcában már győzött.

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 2012 (Ligakupa, csoportkör): 0–2, 0–2, 2013 (Magyar Kupa, nyolcaddöntő): 0–4, 3–6, 2019–2020: 3–3, 1–4. Mérleg: 0–2–4


45. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

44. perc
Milanov lő ballal kissé jobbról, 13-ról félmagasan a bal sarok felé, vetődve véd Demjén!

42. perc Ez is kimarad! Kovácsik passzol Hangya helyett McWoodshoz, aki az ötös jobb sarka elől jobbal keresztbe eltöri a labdát a kapu és Ikoba előtt!

Mezőnyharc, kevés izgalommal.

36. perc
A Negóval szélt cserélő Milanov jobbal 11-ről a bal alsó mellé lő, Nikolov lapos passza után.

35. perc Kapufa!
Milanov megvillan, Hodzic 13 méteres lövését blokkolják, Nego meg az ötös bal sarka elől jobbal a túloldali kapufa tövére lő! A kipattanó Demjéné.

31. perc
Ostrek jobbal az ötös jobb sarka elől jobbal kapura lő, Muszliu blokkol, férfiasságával. Ápolás, és tömeges felszisszenés a tévék előtt.

28. perc
Nyári remekül emel Nego elé, aki eltöri a labdát az ötös jobb sarkáról! Jobbal. Érik a gól.

26. perc Hodzic beadása Szépéről majdnem a jobb felsőbe pattan, de Demjén ezt is eléri!

23. perc
Babati mehet kapura Kocsis passzával, de Nego utoléri, rekontra, Hodzic kicselezi Katanecet és Bobált, a léc alá lőne jobbal az ötös jobb sarka elől, de véd a mezőny legjobbja, Demjén. A léc alatt.

22. perc
Babati indítását elcsípi Ikoba elől a kivetődő Kovácsik. Nikolov szöglete Ikobáé a másik oldalon.

20. perc Juhász ment Ikoba elől az ötösön, előtte az egyik védő a bal sarok mellé törte véletlenül Milanov beadását, öngólhelyzet!

18. perc
Hodzic meg a jobb sarok mellé méri Milanov passzát, majd a bolgár lő ballal 24-ről, Szépe hasáról a bal alsó mellé pattan a labda.

17. perc
Babati beadását Muszliu akrobatikus mozdulattal a levegőbe menti, Nyári oldalra játssza, Barczi visszaadja. Kontra, Milanov passzát Nyári a bal alsó mellé rúgja középtávolról.

11. perc Helyzet,
Milanov bal oldali beadása eljut Negóig, aki jobbal az ötös jobb sarka elől, 10 méterről a rövid felső fölé lő. Milanov újabb kornere is Demjéné.

Babati: 4 meccs a Fehérvár ellen, 0 kanadai pont. Összesen 17 gólt kapott csapata eleddig a MFFC-től, ha Babati is pályára lépett. Ómen.

9. perc
Ikoba megvillan, ballal 11 méterről, erősen szélről kapura lő, a rövid alsó előtt vetődve fogja Kovácsik a labdát. Babati szépen indított.

8. perc
Demjén csak elpaskolja a bal oldali szögletet, de ennyi is elég.

4. perc Nikolov beadását kifejelik, Hangya beadása a kapusé. Nikolov jobbról most a kapu mellé emel.

3. perc
Babati jobbal harmatgyengén feladja a labdát a kapusnak, 10 méterről, szép csel után.

2. perc
Nego beadása Demjéné.

1. perc Milanov beadása Kocsisé, Barczi azonnal eladja, Nego beadása Katanec hasán csattan.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta feketében, a vendégek tiszta fehérben.

Egy kis örökmérleg: 80 bajnoki, 22 ZTE- és 37 Fehérvár-sikerrel, 99, ill. 133 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Fehérvártól a Zalaegerszeghez:
2019, Tamás Krisztián, kölcsönbe
2019, Bolla Bendegúz, k.
2018, Bolla Bendegúz, k.
2011, Szakály Dénes, k.
2011, Hidvégi Sándor, ingyen
2010, Varga Róbert
2000, Udvari Tamás
1999, Róth Ferenc
1999, Nagy Lajos
1995, Balog Zoltán, kölcsön után végleg
1993, Csóka Zsolt
1988, Wittmann Géza
1987, Vadász Imre
1974, Bogáti Attila, i.
A Zalaegerszegtől a Fehérvárhoz:
2017, Hársfalvi András
2003, Turi Géza
2002, Róth Ferenc

Márton Gábor
a ztefc.hu-n: „A sorsolás szeszélye folytán rövid időn belül háromszor találkozunk a Fehérvárral, de a célunk a kupában is az, ami a bajnokságban: maximális koncentrációval pályára lépve meglepetést okozni. Az idegenbeli bajnokit bár négy-egyre megnyerték a fehérváriak, az első félidőben felvettük velük a versenyt, a második játékrészben aztán a kiállítás után egy új mérkőzés kezdődött. Tudjuk, hogy ellenfelünk számára nagyon fontos a Magyar Kupa, de mivel a negyeddöntőig eljutottunk, mi is szeretnénk minél tovább jutni és bravúrt elérni. A héten a bajnokságban is nagyon fontos összecsapás vár ránk a Ferencváros ellen, így oda kell figyelnünk arra, hogy ki mekkora terhelést kap, de emellett természetesen szerdán azért lépünk pályára, hogy kiszolgáljuk a kilátogató közönséget, illetve kedvező eredményt érjünk el a jövő heti visszavágó előtt.”

„Egy hónap kihagyás után tértem vissza a pályára a Kaposvár ellen, ami nagyon jó érzés volt, hiányzott már a meccsterhelés! Az elmúlt három mérkőzés eredménye bizakodásra adhat okot számunkra. Jól játszottunk, és ez nemcsak belülről tűnt így, hanem kívülről is. Amíg a társak a gyepen küzdöttek, nekem arra kellett fókuszálnom, hogy ugyanazon a szinten térjek vissza, mint amit korábban már elértem. A beállásom után az első percekben még kissé ismerkedtem a pályával, a labdával, de fizikailag semmiféle problémám, fájdalmam nem volt, úgyhogy elégedett voltam a lefújást követően. A Zalaegerszeg ellen most a Magyar Kupában kell helyt állnunk, de ez igazából mindegy is, hiszen minden egyes találkozó ugyanolyan fontos nekünk. Folyamatosan fejlődnünk kell és természetesen nem lehet más a célunk, mint a győzelem. A ZTE masszív, kompakt csapat, oda kell figyelnünk, de felkészültünk a kihívásokra!" – így Loic Nego ugyanott.

„Úgy gondolom, hogy a bajnokin jól játszottunk a Zalaegerszeg ellen, és megérdemelt győzelmet arattunk. Ettől függetlenül továbbra is jó csapatnak tartom a ZTE-t, technikás játékosokkal a keretben. A bajnokin offenzív játékra törekedtek, ez nekünk is előnyös lehet. A Magyar Kupában az oda-visszavágós rendszer miatt okosan kell hozzáállnunk ehhez a párharchoz. Ismét egy hosszú hét következik, hiszen a kupatalálkozó után a bajnokságban is fontos meccs vár ránk a Puskás Akadémia ellen, ennek szellemében készítettük fel a játékosokat, valamint figyelünk a játékpercek menedzselésére is. Nagyon fontos számunkra a Magyar Kupa, ezt elmondtam már korábban is. Elképzelhető, hogy most olyan játékosokat láthatnak majd, akik eddig kevesebb játékpercet töltöttek a pályán, de biztos vagyok benne, hogy megmutatják, ők is magas minőséget képviselnek” – így a mérkőzés előtt a molfehervarfc.hu-n a vendégmester Joan Carrillo.


„Akkor még Marko Nikolics volt a fehérváriak edzője, most viszont már Joan Carrillo irányít, így változott ellenfelünk játéka. Persze ha egyszer tudtunk kettő-nullára vezetni, miért ne sikerülhetne újra?”

Mi több, a játékosok akkor sem dőlhetnének hátra, ha szerdán mondjuk kétgólos előnyt szereznének. Talán sokan emlékeznek, november 2-án a ZTE FC Bobál Gergely duplázása után 2–0-s előnnyel zárta az első félidőt, majd a Mol Fehérvár fordított, és amikor már úgy tűnt, hogy elviszi a három pontot, Zoran Lesjak a hosszabbításban döntetlenre mentette a mérkőzést (3–3).

„Nem kérdés, Szépe János kiállítása alapjaiban határozta meg a Mol Fehérvár elleni bajnokinkat, és bár csak a meccs végén, nulla-négynél szépítettünk, mindenki láthatta, hogy emberhátrányban is próbáltunk támadni – tekintett vissza a 22. fordulóban játszott bajnokira a ZTE FC kapusa, Demjén Patrik. – A vége sajnos sima vereség lett, ám nem könnyű ilyen szintű csapat ellen egy félidőt tíz emberrel futballozni. A célunk az, hogy revansot vegyünk, de azt is tudjuk, győzelem esetén sem lenne lefutva a párharc.”

Nem mindennapi sorozat közepéhez érkezik a ZTE FC. Az együttes a legutóbbi bajnoki fordulóban bravúros 2–1-es győzelmet aratott a harmadik helyezett Mezőkövesd Zsóry vendégeként, szombaton a listavezető Ferencvárost fogadja, előbb azonban a Magyar Kupában még megmérkőzik az ugyancsak dobogós Mol Fehérvár FC-vel. A zalaegerszegi labdarúgóknak meglehetősen friss „képük” van szerdai ellenfelükről, mivel február 22-én a Mol Aréna Sóstóban találkozott a két csapat: a 4–1-es hazai sikerhez tagadhatatlanul kellett, hogy a ZTE FC majd’ egy félidőt emberhátrányban futballozzon.

Revansot akar venni Demjén Patrik a Mol Fehérváron a bajnoki vereségért, de a ZTE FC kapusa tudja, hogy győzelmük esetén sem lenne lefutva az MK-párharc.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A ZTE–MOL FEHÉRVÁR FC MK-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik