Öngól és Nikolics – a Vidi elbúcsúztatta a DVTK-t a kupától

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 17:25
null
Nikolics Nemanja (balra) győztes gólt szerzett a DVTK ellen a Magyar Kupában (Fotó: Mirkó István)
Az előző szezonban kupadöntőt játszó DVTK ebben az idényben a legjobb nyolc közé sem jutott be a labdarúgó Magyar Kupában, miután a nyolcaddöntőben 2–1-re kikapott a Videoton vendégeként. A fehérváriak egy öngóllal szereztek vezetést még az első félidőben, Georges Griffiths azonban egyenlíteni tudott, a végén azonban ismét érkezett Nikolics Nemanja...

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amely során a Videoton támadott többet, de a Diósgyőr egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, igaz, többször is a fehérvári játékosok eladott labdáiból tudott az ellenfél kapujához közel kerülni. A hazai játékosok közül főleg Nikolics Nemanja volt aktív, kétszer is sikerült a diósgyőri védelem mögé kerülnie, az első alkalomnál Antal Botond mentett Gyurcsó Ádám elől, a 22. percben viszont már a kapus is tehetetlen volt, a csatár centerezése után Debreceni András sodorta a saját kapujába a labdát közelről. 1–0

A DVTK öt kapuralövéssel próbálkozott az első játékrészben, de Juan Calatayudnak nem nagyon akadt dolga, Tomiszlav Szivics együtteséből Georges Griffiths lelkesedését lehetett kiemelni, aki szó szerint ellőtt minden labdát, ami elé került, Takács Tamásék fel is hívták az elefántcsontparti támadó figyelmét arra, hogy néha igazán passzolhatna lövés helyett.

A térfélcsere után gyorsan megduplázhatta volna ez előnyét a Vidi, a 49. percben Kovács István nem tudta öt méterről Antal mellett ellőni a labdát Dinko Trebotic indítása után, a lecsorgót pedig Nikolics küldte kapura, itt már a kapufa mentett, de azért ott volt Debreceni András is. Néhány perccel később pedig Antal védte be kis híján Trebotic átlövését, a labda a bal alsó sarok mellé ment centikkel.

A 64. percben viszont fordult a kocka, Gosztonyi András közeli lövése után Calatayud védett nagy bravúrral, a kipattanót aztán Griffiths lőtte öt méterről az üres kapuba (1–1), a Diósgyőr pedig a mérkőzés ezen szakaszában többet birtokolta a labdát, és veszélyesebben is futballozott, mint vendéglátója.

Lélekben talán már mindenki a hosszabbítást várta, amikor a csereként beálló José Arturo Álvarez két védő mellett tört be a tizenhatoson belülre, centerezése után pedig az Európa-rekorder Nikolicsnak nem volt nehéz öt méterről az üres kapuba gólt lőnie. 2–1

Érdekesség, hogy napra pontosan egy hónappal ezelőtt a két csapat bajnokin találkozott egymással a Sóstói Stadionban – az a mérkőzés szintén 2–1-re végződött, Nikolics betalált és a DVTK akkor is szerzett egy öngólt (William Alves).

Összefoglaló

Nikolics nem szeretné magát sztárokhoz hasonlítani


Broadcast live streaming video on Ustream

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Videoton–DVTK 2–1 (1–0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion. V: Iványi Zoltán
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász, Vinícius (Sakla, 33.), Stopira – Simon Á. (Sándor Gy., 71.), Trebotic - Heffler T., Kovács I., Gyurcsó (Álvarez, 79.) - Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo
DVTK: Antal – Okuka, Alves, Debreceni, Husic – Gosztonyi (Bognár, 81.), Elek, Bacsa - Takács T. (Barczi, 59.), Grumics, Griffiths. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
G: Debreceni (22. – öngól), Nikolics (86.), ill. Griffiths (64.)

PERCRŐL PERCRE

93. perc: véget ért a mérkőzés!

90. perc: Husic bal oldali beadása volt kicsit magas Griffithsnek az ötös magasságában.

89. perc: Griffiths terült el a tizenhatoson belül Sakla mellett, tizenegyes nem járt ezért a vendégeknek a játékvezető szerint.

86. perc:GÓL! Álvarez két védő mellett tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd középre tette a labdát, ahol jött Nikolics, aki öt méterről lőtt a kapu közepébe. 2–1

85. perc: Bognár adott be balról két szögletet, egyikből sem lett nagy veszély.

81. perc: Gosztonyi le, Bognár István be.

80. perc: nagyot hibáztak a vendégek, három fehérvári tört kapura, Kovács sarkazása után Álvarez lőtt 17 méterről kapura, Antal azonban kitolta a labdát oldalra.

79. perc: Gyurcsó le, José Arturo Álvarez Hernández be.

78. perc: Kovács rúgta fel a lendületbe kerülő Eleket, sárga lap.

78. perc: Gosztonyi lőtt estében kapura, a középre tartó labdát magabiztosan fogta Calatayud.

76. perc: Barczi adott be balról, középen senki sem ért a labdába, a hosszún érkező Okuka meg nem tudott lőni Heffler Tibor mellett.

71. perc: Simon András le, Sándor György be.

64. perc: GÓL! Gosztonyi verte meg egy az egyben Brachit, majd hat méterről lőtt kapura, Calatayud védése után a labda Griffiths elé pattant, aki öt méterről lőtt az üres kapuba. 1–1

59. perc: Takács Tamás le, Barczi Dávid be.

59. perc: Gyurcsó lőtt a tizenhatos előteréből, Okuka blokkolt.

54. perc: Trebotic lőtt jobbal kapura keményen, Antal kis híján bevédte a középre tartó labdát, ami a bal alsó sarok mellett gurult ki az alapvonalon túlra.

49. perc: KAPUFA! Trebotic emelése után Kovács nem tudta elrúgni a labdát Antal mellett öt méterről, a lecsorgót aztán Nikolics lőtte kapura, a labda a bal oldali kapufáról pattant középre, ha beljebb megy a labda, akkor pedig Debreceni blokkolt volna.

47. perc: Stopira lőtte be a labdát balról, ez nem jelenthetett gondot Antalnak.

A szünetben egyik csapat sem cserélt.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

A sípszót hallva Stopira dühösen belerúgott a labdába, és így sikerült telibe találnia a játékvezetőt, aki ezt nem vette zokon.

45+3. perc: véget ért az első félidő!

45+2. perc: Trebotic passza után Juhász ziccerét fogta Antal, de les miatt már szólt a játékvezető sípja.

45. perc: két perc lesz a hosszabbítás.

44. perc: Gyurcsó bal oldali szabadrúgását Juhász fejese követte, az öt méterről érkező labda a bal alsó sarok mellé ment.

44. perc: Gosztonyi kaszálte el Treboticot az oldalvonalnál, ő is besárgult.

43. perc: Griffiths kapott labdát, ennek örömére belerúgta azt Juhászba, miközben a társai szólnak neki, hogy talán passzolhatna is néha...

40. perc: Nikolics tekert jobbal a bal alsó sarok mellé 23 méterről.

38. perc: Brachi vállalta el a szabadrúgást, amely végül a kapu fölött szállt el méterekkel.

37. perc:Grumics rúgta fel Kovács Istvánt keményen, amiért kapott egy sárgát.

36. perc: megint Griffiths lőtt kapura, de ez a kísérlet még rosszabb volt, mint az előző.

35. perc: Griffiths lőtt ballal a jobb alsó sarok mellé, átlövése nem volt veszélyes.

34. perc: szép támadás végén Stopira lőtt éles szögből kapura, a labda Elek lábai között surrant el, és a bal alsó sarok felé tartott, de Antal leért, és hárított.

33. perc: Vinícius nem is tudta folytatni a mérkőzést, a helyére Szofian Sakla állt be.

Vinícius fájlalta a jobb vállát, ápolni is kellett a brazil védőt.

30. perc: Gosztonyi bal oldali szöglete jól kanyarodott középre, Griffiths három méterről csúsztatott a kapu fölé.

28. perc:Juhász kapta a meccs első sárga lapját szövegelésért.

27. perc:
Bacsa Patrik lövésébe vetődött bele Brachi önfeláldozóan.

27. perc: Gyurcsó bal oldali szögleténél Trebotic testéről pattant a labda a kapu mellé.

22. perc:GÓL! Vinícius pazar indítása után Nikolics egy remek átvétellel robbant be a tizenhatoson belülre, centerezése után Debreceni András lendítette a jobb lábát, hogy mentsen, aztán a bal lábával sikerült a saját kapuba terelnie a labdát három méterről. 1–0

21. perc: itt az első diósgyőri lehetőség! Gosztonyi András ívelt jobbról, az alapvonal közeléből középre egy szabadrúgást, amelyet követően Elek Ákos fejelt a bal felső sarok fölé három méterről.

17. perc: Simon Ádám lőtt passza nem volt jó Nikolicsnak, de a jobb alsó sarokba talán befért volna, ha Antal nincs résen.

15. perc: Drazsen Okuka adott be két hazai játékos szorításában középre a jobb oldalról, de aztán jött Juhász Roland, aki fejjel mentett a tizenhatoson belül.

12. perc: William Alves csúszott rá páros lábbal Stopirára, aki ápolásra is szorult az eset után.

11. perc: Nikolics lőtt jobbal kapura 25 méterről, Antal azonban kifogta a keresztléc alá tartó labdát.

10. perc: Gyurcsó jobb oldali szöglete után Dinko Trebotic csúsztatott a rövid oldalnál, de ebből nem alakult ki veszély Antal kapuja előtt.

7. perc: Nikolics törhetett kapura, de előtte lesről indult. A sípszó után Antalba lőtte a labdát a csatár.

6. perc: Nikolics Nemanja kapott jó indítást a bal oldalon, Miroszlav Grumics mellett adott be, a kaputól négy méterre aztán Antal Botond ütötte el a labdát Gyurcsó elől.

2. perc: Kovács István ívelése után Gyurcsó Ádám nem tudta megcsúsztatni a labdát, amivel aztán Senad Husic tört előre, de akciója nem tartott sokáig.

A hazaiak piros-kék, a vendégek tiszta fekete mezben léptek pályára.

1. perc: a Videoton kezdte a mérkőzést!

Székesfehérváron jelenleg 8 Celsius-fok van, eső nem várható.

„A DVTK ellen minden mérkőzés óriási csatát hoz, hiszen a miskolci csapat topklubbá nőtte ki magát az elmúlt években, kitűnő játékosok alkotják. A Paks elleni bajnoki után túl sok lehetőségünk nem volt a kupameccsre készülni, de próbáltuk kihozni a maximumot a rendelkezésünkre álló időből. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, nincs javítási lehetőség, ezt azonban senki sem teherként éli meg, inkább motivációként. Nagyon régen játszott már a Vidi a Magyar Kupában döntőt, idén szeretnénk ebben a sorozatban is sikeresek lenni. Ehhez azonban most legelőször az kell, hogy legyőzzük a Diósgyőrt" - nyilatkozta a vidi.hu-nakSándor György.

„A bajnokságban már játszottunk hazai pályán a DVTK ellen, és már akkor megtapasztalhattuk, mennyire szervezett, egységes, jó csapat a Diósgyőr. A Magyar Kupa-meccs viszont teljesen más lesz, hiszen ez az egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Olyan lesz ez a találkozó, mint egy döntő. Nem gondolkodok a múlton, azon, hogy ebben a szezonban eddig rengeteg meccset megnyertünk. Azon sem gondolkodok, hogy a DVTK az elmúlt időszakban picit botladozott. A jövőre sem gondolok. Egy dolog számít csak, az pedig a jelen. Az a felfogásom, hogy úgy lehetünk sikeresek, ha csak a jelenre koncentrálunk, és nem foglalkozunk a mögöttünk lévő dolgokkal, valamint azokkal sem, amik még előttünk vannak” – mondta el gondolatait Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

„Kupamérkőzés vár ránk, nem bajnoki, ami teljesen más műfaj. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ezért nagyobb a tét, nincs lehetőség javításra. Ennek megfelelően alakítottuk ki a taktikát is. A Videoton idén ősszel majdnem az összes bajnoki mérkőzését otthon játszotta, és a tabella azt mutatja, nagyon fekszik nekik a Sóstói Stadion. Nekünk nincs mit veszítenünk, csak nyerhetünk” – nyilatkozta Tomiszlav Szivics a Diósgyőr hivatalos honlapjának.

A fehérváriak az NB I-ben 12 forduló alatt 11 sikert aratva vezetik a bajnokságot, a Magyar Kupa előző kiírásában döntőző diósgyőriek 22 egységet gyűjtve a negyedikek.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Videoton–Diósgyőr labdarúgó-mérkőzés a Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből!

NYOLCADDÖNTŐ
OKTÓBER 28., KEDD
17.30:
Videoton–Diósgyőri VTK 2–1
OKTÓBER 29., SZERDA
12.30: Kisvárda (III.)–Vác (III.)
12.30: Ajka (II.)–Újpest
16.00: Pécsi MFC–DVSC-Teva (Tv: Sport Tv)
17.00: Szolnoki MÁV (II.)–MTK Budapest
18.00: Gyirmót-Győr (II.)–Győri ETO FC
18.00: Budapest Honvéd–Ferencváros (Tv: Sport Tv)
18.00: Csákvár (II.)–Békéscsaba (II.)

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik