Az Újpest Vasziljevics-duplával búcsúztatta a Haladást a Magyar Kupából

Vágólapra másolva!
2014.09.24. 16:55
null
Vasziljevics (középen) fejjel és lábbal is gólt szerzett a Haladás ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Kupa 3. fordulójában a címvédő Újpest hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Haladást Dusan Vasziljevics duplájával, így a lila-fehérek be jutottak a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Az Újpest remek hangulatban várhatta a Haladás elleni Magyar Kupa-mérkőzést, hiszen a hétvégén legyőzte a legnagyobb riválisnak számító Ferencvárost. A vendégeknél már korántsem volt ennyire jó az atmoszféra, hiszen a legutóbbi bajnokijukat elveszítették, és jelenleg kiesőhelyen állnak az NB I-ben.

Artner: Jobb volt az Újpest, de elmaradt egy 11-es
Artenr Tamás, a Haladás vezetőedzője:
„Az első félidőben gyengén játszottunk, az Újpest sokkal jobb volt. A második félidő első húsz perce jól nézett ki, benne volt, hogy egyenlítünk. Szerintem nem kaptunk meg egy-egy jogos tizenegyest és kiállítást, de most ezzel nem szeretnék foglalkozni. Az Újpest gyorsan futballozott, ezzel nem tudta felvenni a csapatom a versenyt kilencven percen keresztül.”

Nebojsa Vignjevics, az Újpest mestere:
„Nyerni jöttünk, ez sikerült is. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban hamar kitámadtunk, voltak nehézségeink, amit majdnem megbüntetett a Haladás, de végül sikerült ezen felülkerekednünk. Az első gól után kicsit meglátszott a derbi okozta fáradtság a játékosokon, de túljutottunk ezen.”

Ez meg is látszott a pályán, a lila-fehérek önbizalomtól duzzadva futballoztak, míg a szombathelyiek csak a védekezésre koncentráltak, sokat elmond a játék képéről, hogy nem is volt kapura lövésük az első félidőben. A vendéglátók folyamatosan vezeték az akcióikat mind a két oldalon, de a 22. percig nem tudták feltörni az ellenfél védelmét. Akkor viszont Balogh Balázs bal oldali szögletére remekül érkezett Dusan Vasziljevics, akit hat méterről a bal alsó sarokba fejelt, Gyurján Márton ugyan kijött a kapujából, de megtorpant, így nem volt esélye a hárításra. 1–0

A szünet után megcserélődtek a szerepek, Artner Tamás kettős cserével rázta fel csapatát, amely sokkal többet birtokolta a labdát, mint az első félidőben, és elkezdett támadásokat is vezetni, amiről az első 45 percben megfeledkezett. Az 50. percben érdekes szituáció történt: Jonathan Heris kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt a vendégeknek.

A játékrész közepétől aztán alábbhagytak a rohamok a vendégektől, az Újpest fokozatosan vette kézbe újra az irányítást, a 78. percben pedig el is döntötte a továbbjutás kérdését. Gyors kontra végén Nego adott be laposan jobbról, középen pedig érkezett Vasziljevics, aki nyolc méterről higgadtan a kapuba lőtt. 2–0

Az Újpest az első félidőben egyértelműen az ellenfele fölé nőtt, és ugyan a második félidő elején a Haladás mutatott életjeleket, de így sem volt valós esélye Nebojsa Vignjevics csapata ellen, amely több gólt is szerezhetett volna, ha Gyurján Márton nem mutat be számos nagyszerű védést.

A Haladásnál nem értik, miért maradt el a büntető

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ

ÚJPEST–HALADÁS 2–0 (1–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 931 néző. V: Vad II
ÚJPEST:
Dmitrovics – Nego, Heris, Litauszki, Rojo – Nagy I Gábor, Vasziljevics, Balogh B. – Ahmeti (Suljic, 56.), Koszovics (Bardhi, 56.) – Simon (M'Boma, 86.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
HALADÁS: Gyurján M. – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Katona – Kopúnek (Iszlai, a szünetben), Szakály – Jagodics, Németh M. (Városi, 73.), Gyurján B. – Zamostny (Gaál B., a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás
G:
Vasziljevics (22., 78.)

PERCRŐL PERCRE

94. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc: három perc lesz a hosszabbítás.

89. perc: újdonság, Bardhi lőtt kapura, eddig ez volt a leggyengébb kísérlete, a labda méterekkel kerülte el Gyurján kapuját.

89. perc: Bardhi lőtt újra, a labda ezúttal a bal alsó sarok mellett suhant el.

86. perc: Simon le, Aristote M'Boma be.

85. perc: Nego jobb oldali beadása után Vasziljevics hét méterről fejelt kapura, Gyurján nagyot védett, majd a felpörgő labdát is elütötte.

84. perc: Bardhi jobbal a jobb alsó mellé lőtt 18 méterről.

81. perc: Gyurján Bence rántotta le Rojót, sárga ez is.

78. perc: GÓL! A hazaiak vezettek kontrát a jobb oldalon, az akció végén Nego laposan beadott, Vasziljevics pedig nyolc méterről a kapu közepébe pörgetett. 2–0

77. perc: Litauszki szabálytalankodott Gaállal szemben, amiért sárgát kapott.

75. perc: Bardhi bal oldali szabadrúgása veszélyesen kanyarodott középre, de végül senki sem tudott kapura lőni.

73. perc: Németh Márió le, Városi Viktor be.

71. perc: Nagy I Gábor készült rá egy átlövésre, ehhez képest nagyon pontatlan volt.

70. perc: Suljic a leshatáron kapott labdát, megpróbálta elpörgetni azt Gyurján mellett, aki bele tudott még kapni.

69. perc: Simon a kapu fölé rúgott egy lepattanót 16 méterről.

67. perc: Katona pontos beadása után Szakály nem tudott mit kezdeni a labdával a büntetőterületen belül.

65. perc: Bardhi lövése irányt változtatott a saját csapattársán, de a kísérlete így sem lett veszélyes.

60. perc: Gaál elesett Litauszki Róbert mellett a tizenhatoson belül, majd nem hitte el, hogy nem fújt a sípjába a játékvezető.

56.perc: Koszovics és Ahmeti le, Enis Bardhi és Asmir Suljic be.

55. perc: Simon kapott remek indítást a jobb oldalon, de nem tudta átemelni a labdát Gyurjánon, aki néhány pillanattal később hatalmas bravúrral szedte ki Koszovics fejesét a léc alól.

50. perc: Heris szabadított fel egy beadás után, apró szépséghiba, hogy a saját kezét találta el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt a vendégek javára.

48. perc: Németh Márió jobb oldali beadása után Nego fejelte szögletre a labdát. A sarokrúgás után Devecseri fejelt a kapu fölé.

Kettőt cserélt Artner Tamás a szünetben: Zamostny Balázs helyére Gaál Bálint, míg Kamil Kopúnek helyére Iszlai Bence állt be.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45. perc: véget ért az első félidő!

44. perc: Balogh szabadrúgásánál megint nem tudta megfogni a labdát Gyurján, de ebből sem lett komolyabb baj a vendégek kapujánál.

43. perc: Devecseri sózott oda Simonnak, amiért megkapta a mérkőzés első sárga lapját.

42. perc: Rojo beadását Gyurján kiejtette, de a védők tisztáztak.

40. perc: újra előre merészkedett a Haladás, Nego simán szerelte Németh Máriót, a kontrát az Újpest nem tudta végigvinni.

39. perc: Nego beadása után Gyurján a kapujából kirepülve ütötte el a labdát a középen érkező Vasziljevics elől.

38. perc: Balogh távoli szabadrúgása ment a kapu jobb oldala mellé, Gyurján a biztonság kedvéért eldobta magát, de nem kellett játékba avatkoznia.

36. perc: Balogh jobb oldali szögletét Jonathan Heris vette le, majd megjátszotta Ahmeti-t, aki jobbal tekert a bal alsó mellé.

33. perc: Ahmeti beadását Koszovics kapáslövése követte, a montenegrói légiós 15 méterről próbálkozott, de nem találta el a kaput.

31 perc: Koszovics került ziccerbe, önzetlenül passzolni akart Simonhoz, Fehér az utolsó pillanatban tudott menteni az ötös vonalánál.

29. perc: Schimmer Szabolcs emelése után Szakály Attila keveredett be a hazaiak tizenhatosára, de könnyedén szerelték. Az ellentámadás végén Simon lőtt estében a jobb alsó mellé 16 méterről.

26. perc: Rojo lapos centerezése után Koszovics lőhetett volna könnyedén gólt, de az ötösnél hatalmas luftot rúgott, az ismétlés már erőtlen volt.

22. perc: GÓL! Balogh Balázs bal oldali szögletét követően Vasziljevics fejelt hat méterről a bal alsó sarokba. Gyurján kilépett, aztán megtorpant, így nem volt esélye arra, hogy védjen. 1–0

22. perc: szép játék végén Simon lőtt a tizenhatoson kívülről, Fehér blokkolt, és szögletre pattant a labda.

20. perc: HOPPÁ! Koszovics indította Simont, hosszú volt neki a labda, a menteni igyekvő Devecseri Szilárd viszont rálőtte az újpesti játékosra azt, ami kis híján így bepattant a kapuba, de Gyurján hatalmas bravúrral visszaért, és szögletre mentett.

18. perc: Nego beadása után Vasziljevics nem tudott kapura fejelni, a lecsorgóra Ahmeti csapott le, majd jobbal lőtt a kapu fölé 14 méterről.

16. perc: Rojo adott be balról, a labda pontosan Gyurján kezeibe hullott.

14. perc: Fehér Zoltán hozta nehéz helyzetbe Gyurján Mártont (röviden adta haza a labdát), de a fiatal kapusnak sikerült kirúgnia oldalra a labdát, mielőtt nagyobb baj is kialakulhatott volna a kapuja előtt.

11. perc: egy percen belül három szögletet végzett el az Újpest, egyikből sem tudott komoly helyzetet kialakítani.

Kíváncsi, hogy mi történt eddig a Magyar Kupában a mai nap? Kattintson akkor ide!

9. perc: most Koszovics próbálkozott átlövéssel jó 25 méterről, ez a kísérlet sem talált kaput.

8. perc: Simon robogott el a jobb szélen, megjátszotta Vasziljevicset, aki viszont nagyon pontatlanul passzolt Berat Ahmeti irányába.

7. perc: Vasziljevics lekészítése után Balogh Balázs lőtt ballal a kapu fölé 20 méterről.

6. perc: Nego adott be újból jobbról, a labda megint nagyon magas volt a középen érkezőknek, de ha lett volna egy lila-fehér a hosszún, akkor még góllal is kecsegtethetett volna ez a beadás.

4. perc: Loic Nego jobb oldali beadása landolt a nézőtéren.

2. perc: Nebojsa Koszovics és Simon Krisztián játszott volna össze a jobb oldalon, de a vendégek védelme résen volt, és felszabadítottak.

1. perc: a Haladás kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat az Újpest–Haladás Magyar Kupa-mérkőzés online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik