A Szolnok bevette a Fradi kapuját, de a csoda elmaradt - jön az „álomdöntő”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 17:50
null
Az iksznek a Fradi örülhet, létrejött az „álomdöntő” (Fotó: Mirkó István)
A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Szolnoki MÁV-val, így 3–1-es összesítéssel bejutott a fináléba, ahol a Videotonnal találkozik majd.

ÖSSZEFOGLALÓ
A zöld-fehérek bizakodhattak, hogy létrejön a sokak által várt Fradi–Videoton döntő, ugyanis az első találkozón, idegenben 2–0-ra legyőzték a Szolnokot, így az Üllői úton egy kisebb csodára lett volna szükségük a vendégeknek.

A ferencvárosiak nem könnyítették meg ellenfelük sorsát: Thomas Doll csupán három helyen változtatott a hétvégi bajnokihoz képest, Busai Attila, Gera Zoltán és Böde Dániel ki-, Nagy Dániel, Gyömbér Gábor és Benjamin Lauth bekerült a kezdőcsapatba.

Bár a vendégek a védekezésre rendezkedtek be a második találkozón is, hamar előnybe került – egy szerencsés találattal – a Ferencváros. A 20. percben nem tudtak felszabadítani Varga szöglete után a vendégek, három szolnoki is belekapott a labdába, mielőtt az Roland Lamah elé pattant, a belga pedig az alsó sarokba passzolt Pokorni mellett (1–0).

A folytatásban is az FTC uralta a meccset, a szolnoki kapus eszén azonban nem tudtak újra túljárni a hazaiak, így a szünetre egygólos előnnyel vonult a Fradi.

A fordulás után sem változott a játék képe, a zöld-fehéreknél volt többet a labda, a Szolnok pedig a védekezésre és a kontrákra koncentrált.

Lehetősége akadt mindkét csapatnak – a szünetben beálló Batik a kapufát találta el, a másik oldalon Nagy István pedig az ötös sarkáról hibázta el a kaput – az újabb gólra azonban a 75. percig kellett várni.

Ekkor Dibusz lépett ki egy jobb oldali beadásra, amelyet azonban csak kiöklözni tudott. A labda megpattant Mateos hátán, majd Papucsek Barna elé szállt, aki az üres kapuba passzolt (1–1), ezzel beállítva a végeredményt.

Így eldőlt, a 3–1-s összesítéssel továbbjutó Ferencváros lesz a Videoton ellenfele a fináléban, amelyet május 20-án rendeznek meg az Üllői úti stadionban.

Doll: Ezt nem tűröm el, és a vezetőség sem engedi!

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Ferencváros–Szolnoki MÁV 1–1 (1–0)

Budapest, Üllői úti stadion. V: Pintér Cs.
FTC: Dibusz – Dilaver, Mateos, Nalepa (Batik, a szünetben), Bönig – Somália (Kukuruzovic, a szünetben), Gyömbér – Nagy Dániel, Lamah, Varga (Csukics, a szünetben) – Lauth. Vezetőedző: Thomas Doll
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Mile (Zsolnai, 49.), Papucsek, Fritz – Rokszin (Zsdrál, a szünetben), Kenderes, Tóth B. – Lengyel, Nagy I. – B. Tóth. Vezetőedző: Kis Károly
G:
Lamah (20.), ill. Papucsek (75.)
Továbbjutott: 3–1-es összesítéssel a Ferencváros.

PERCRŐL PERCRE

90+1. perc: VÉGE! Továbbjutott 3–1-es összesítéssel a Ferencváros!

90. perc: Egy perc a ráadás.

88. perc: Kapkodnak mindkét oldalon, rengeteg a hiba itt is, ott is.

86. perc: Vári unta meg a tili-tolit, és csavart estében, de a ferencvárosi védők blokkoltak – nem akar vereséggel továbbjutni az FTC.

84. perc: Csukics találta el B. Tóth lábát a jobb szélen, a meccs második sárgája is kiosztásra került.

80. perc: A szolnokiak láthatóan elégedettek az eredménnyel, de a Fradi sem hajtja szét magát a hajrában…

A STADIONBÓL JELENTJÜK: Ha Thomas Doll ideges volt az első mérkőzés után, most mi lesz? A találkozó után jelentkezünk a sajtótájékoztatóról, igyekszünk távol helyezkedni a – várhatóan – dühös német mestertől…

75. perc: EGYENLÍTETT A SZOLNOK! Dibusz lépett ki egy jobb oldali beadásra, amelyet azonban csak öklözni tudott. A labda megpattant Mateos hátán, majd Papucsek Barna elé szállt, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia (1–1).

A STADIONBÓL JELENTJÜK: Egy szolnoki újságíró nagyon kedves volt helyszínen dolgozó kollégáinkkal, szaloncukorral kínálta meg őket. Ha azt mondjuk, ez volt a második félidő legszebb pillanata, nem járunk messze az igazságtól…

70. perc: A második félidő kezdetén mutatott szolnoki lelkesedés alábbhagyott, csak másodpercekig van a vendégeknél a labda.

66. perc: EZ IS KIMARAD! Lamah mindenki mellett elvitte a labdát, de a kaput most sem találta el, az ötös sarkáról külsővel a kapufa mellé tekert.

63. perc: Csukics megint önzetlen volt, Lauthot kereste, a német azonban ballal csak védőt talált. Szöglet követte az akciót, Batik pedig a lécre fejelt. Könnyen mehetne akár három-négy góllal is a Fradi.

61. perc: Egy álmos beívelés a jobb oldalról, Dibusz legalább labdába érhet…

58. perc: Lamah esett látványosat a tizenhatoson belül, de ez nem ért tizenegyest, sőt, szabadrúgás kifelé.

55. perc: Csukics sem tudta igazán, mit akar, a frissen beállt ferencvárosi a passz és a lövés közti megoldást választotta, ezzel pedig Pokorninak kedvezett.

53. perc: Nagy István lépett a kapu felé, az ötös sarkáról pedig el is vállalta ballal, de nem találta el Dibusz kapuját, méterekkel fölé.

49. perc: Mile elhagyta a pályát sérülés miatt, Zsolnai a helyén.

48. perc: Rögtön egy hatalmas Fradi-lehetőség, a csereként beálló Kukuruzovic tette középre a labdát Pokorni mellett, érkező azonban nem volt.

A szünetben Kukuruzovic foglalta el Somália helyét, Csukics és Batik is beállt a szünetben, Nalepa és Varga pedig nem jött ki a folytatásra. Rokszin-Zsdrál csere a másik oldalon.

46. perc: MEGKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

45. perc: ITT AZ ELSŐ FÉLIDŐ VÉGE! Teljes a Fradi-uralom, egy góllal vezetnek a hazaiak, így már háromgólos az előnyük a párharcban. Jobban játszik, de nem erőlteti meg magát a zöld-fehér együttes. Hamarosan folytatjuk!

42. perc: MAJDNEM! Lamah vezetett gyors cselsorozatot a jobb szélen, majd tört be a kapu elé, Pokorni eszén azonban képtelen volt újra túljárni a belga, a lapos lövést könnyedén fogta a szolnoki kapus.

41. perc: Gyömbér és Nagy István akadt össze a Fradi térfelén, nem volt szép a koccanás, de ezt most megúszta a zöld-fehérek játékosa.

40. perc: Egy gyors kényszerítőt követően Bönig kapta meg a labdát a tizenhatos sarkánál, kapura törni azonban már nem tudott a ferencvárosi.

37. perc: Lauth lépett megint ki, és lőtt a szolnoki kapuba, de a partjelző már emelte a zászlót, les volt.

36. perc: Azért a Fradinál sem tökéletes a védelem, Dilaver visszaért hátra, de egy kicsit lemaradt a labdáról, így azonnal fel kellett szabadítania.

33. perc: Ezt megint elnézték a szolnokiak… Dilaver állítgatta a labdát a tizenhatos sarkánál, majd csavart középre, ahol a leshatáron helyezkedő Lamah bólintott. Nem sokon múlt, néhány centit tévesztett csak a támadó.

31. perc: Az első sárga lap, B. Tóth találta el Somáliát.

30. perc: Megint Pokorni a főszerepben, most Lamah veszélyes, éles szögből eleresztett beadását húzta le a szolnoki kapus.

28. perc: MAJDNEM KETTŐ… Lauth lépett ki középen, a labdát azonban nem tudta elhúzni Pokorni mellett, a szolnoki kapus az utolsó pillanatban estében még belekapott, így megmentette csapatát az újabb találatát.

A STADIONBÓL JELENTJÜK: Nem úgy tűnik, mintha a Szolnok bármi mást szeretne azon kívül, hogy megússzon egy nagy vereséget. Öt védővel és egyetlen csatárral álltak fel a vendégek, és semmilyen kockázatot nem vállalnak.

24. perc: A gól sem sokat változtatott a játék képén, próbálja birtokolni a labdát a Szolnok, de így is a Fradi uralja a meccset. Könnyen lehet, hogy ezzel a Lamah-találattal végleg el is dőlt.

20. perc: VEZET A FRADI! Méghozzá szerencsés góllal… Nem tudtak felszabadítani Varga szöglete után a vendégek, három szolnoki is belekapott a labdába, mielőtt az Roland Lamah elé pattant, a belga pedig az alsó sarokba passzolt Pokorni mellett. 1–0!

18. perc: Varga nagyon él, a ferencvárosi támadó feltűnt már mindkét szélen, sőt, középen is, egyelőre ő irányítja a hazai játékot.

17. perc: Varga önzetlen volt, ez lett a veszte – a Fradi támadója a tizenhatos vonalánál a passzt választotta, így azonban újra megállt a támadás. A labda mindenesetre így is marad a hazaiaknál.

15. perc: Ügyesen adogatnak középen a zöld-fehérek, az utolsó passzok azonban nem találnak embert, most épp Nagy Dániel állította meg a hazai akciót egy elmért indítással.

12. perc: HATALMAS VÉDÉS! Egy jobb oldali Varga-szögletnél Nalepa előzött meg középen mindenkit, és bólintott. Pokorni remek reflexekkel szedte ki a léc alól a labdát!

10. perc: Jóval többet van a labda a hazaiaknál, a szolnokiak pedig úgy védekeznek, mintha két perc lenne hátra a meccsből, és továbbjutásra állnának. Így nagyon egyoldalú lehet a meccs…

Mindössze három helyen változtatott Thomas Doll a hétvégi kezdőcsapatán, Busai Attila, Gera Zoltán és Böde Dániel ki-, Nagy Dániel, Gyömbér Gábor és Benjamin Lauth bekerült.

6. perc: Életképes kontra a szolnokiaktól, majd egy szöglet következett. Papucsek érkezett középen, és bólintott jóval a kapu fölé. Nem veszélytelenek a vendégek.

4. perc: Itt az első helyzet, a jobb szélről Nagy Dániel tekert középre, a kapu előtt azonban nem volt a közelben érkező, mindenki előtt elsuhant a labda.

3. perc: Folyamatosan szorítja saját kapuja elé a Szolnokot a Ferencváros, csak pillanatokig van a vendégeknél a labda.

Pirosban a Szolnok, fehérben a Fradi.

A STADIONBÓL JELENTJÜK: Látszik a nézőszámon, hogy a találkozó már nagyjából eldőlt. A vendégtáborban sok fiatal labdarúgó van, akik hangosan kiabálnak.

1. perc: MEGKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ! A Szolnok indította útjára a labdát.

A Magyar Kupa döntőjét május 20-án rendezik meg.

A Magyar Labdarúgó-szövetség még novemberben határozott úgy, hogy az új Üllői úti aréna lehet a méltó otthona a döntőnek, de ha az FTC bejut a fináléba, újra kell tárgyalni a döntést.Csakhogy a négy elődöntős csapat beleegyezett abba, hogy az Üllői úton játsszák a 2014–2015-ös sorozat utolsó meccsét. Még a nagy rivális Újpest is rábólintott a döntésre, ám a számára ez már nem releváns kérdés, a lilákat a Videoton elbúcsúztatta a keddi elődöntőben.

A nézőszám is mutatja, sokan lefutottnak gondolják a párharcot
A nézőszám is mutatja, sokan lefutottnak gondolják a párharcot

A Fradi továbbjutása még nem biztos, az azonban már igen, hogy a finálét az Üllői úton rendezik.

A Ferencváros Szolnokon 2–0-ra nyert a Magyar Kupa elődöntőjében, így a szerda esti, otthoni visszavágó – papíron – formalitás a számára, hacsak nem történik nagy csoda az esti találkozón, a zöld-fehérek be is jutnak a fináléba.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Szolnoki MÁV Magyar Kupa-elődöntő visszavágójának élő közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik