MK: továbbjutott a Pécs, az ETO legyőzte a Gyirmótot - eredmények

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 19:10
null
Tisza Tibor vezérletével fordított a DVTK Cigándon (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Nyolc mérkőzést rendeztek szerda kora délután a labdarúgó Magyar Kupában. Az Újpest hat gólt vágva jutott be a nyolcaddöntőbe, a DVSC és a DVTK is a hajrában harcolta ki a győzelmet. Meglepetésre búcsúzott az MVM Paks, a Nyíregyháza Spartacus pedig csak 11-esekkel múlta felül az Egert.

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Békéscsaba (NB II)–Videoton 0–1 – hosszabbítás után

A megyei első osztályú Biatorbágy kezdte jobban a Siófok elleni találkozót, Kis Tamásnak több helyzetben is védenie kellett. A 40. percben az NB II-es klub került előnybe, Futó Zsombor indította Bogáti Pétert, aki 17 méterről a hosszú alsóba lőtt a jobb oldalról. A fordulás után két perccel eldöntötte a találkozót a Balaton-parti együttes, az új szerzemény, Pál András volt eredményes Mosberger Mihály átadásából, így a Siófok jutott a nyolcaddöntőbe.

A Haladás már elég korán érzékeltette, hogy győzni ment Csákvárra, a szombathelyi csapat a 27. minutumban kétgólos előnyben volt, Ugrai Roland duplázott öt perc alatt. A szombathelyi futballista második találata szabadrúgásból esett, 20 méterről a kapu jobb oldalába zúdított. A szünetbeli megnyugtató előnyét az 51. percben növelte az élvonalbeli gárda, Radó András passzát Andorka Péter lőtte a bal alsóba 12 méterről, kialakítva a 3–0-s végeredményt.

Cigándon 1200 néző várta az NB I-ben kitűnően szereplő DVTK-t, és a kilátogatók nagy meccset kaptak „ajándékba" a csapatoktól: az NB III-as hazaiak alaposan meghajtották a Ferencváros elleni rangadóra készülő Diósgyőrt.

A mérkőzés eleje Tempfli Imréről szólt: a cigándi játékos előbb vezetést szerzett a hazaiaknak, két perccel később öngólt hozott össze, majd a 20.-ban lecserélték. A bátran játszó Cigánd a 36. percben Sipos Tamás büntetőjével ismét megszerezte a vezetést, sőt közvetlenül a szünet után az exdiósgyőri Roszel Róbert beadását Baksa Zoltán továbbította a hálóba. Ha a 3–1 nem lett volna elég, a Cigánd még Varga Zoltán révén lőtt egy kapufát is – ennél közelebb már nem is kerülhetett volna a DVTK a kieséshez. A diósgyőriek ezt megúszták, a 68. percben pedig nekiláttak ledolgozni a hátránynak: Tisza Tibor büntetőből szépített, a 76.-ban pedig Alves közeli fejesből egyenlített. Az utolsó szó is Tiszáé volt: a DVTK csapatkapitánya előbb a léc teherbírását tesztelte egy szabadrúgással, majd a 82. percben eldöntötte a mérkőzést – a hősies Cigánd már csak egy les miatt érvénytelenített gólt és egy Roszel-helyzetet tudott felmutatni, a Diósgyőr kétgólos hátrányból fordítva 4–3-ra győzött, és továbbjutott.

Az Újpest Bajára látogatott, és már a találkozó elején alaposan bekezdett, hiszen Simon Krisztián már a második percben eredményes volt. A hazaiak nem tudtak veszélyt jelenteni a debütáló Marko Dmitrovics kapujára, nem úgy a vendégek, akik a 25. percben Szankovics távoli lövése után már kettővel mentek.

A szünet előtt Lázár Bence is feliratkozott a gólszerzők közé (Tshibuabua passzát követően volt eredményes), majd az első óra végére már triplázott, Simon két átadása után kiütésessé növelve az újpesti előnyt (0–5). A 72. percben aztán a negyedik gólját is megszerezte Lázár egy mindenki által önzetlenül továbbadott helyzet végén, így a lila-fehérek végül 6–0-ra legyőzték a harmadosztályú Baját.

A legnagyobb meglepetés a Dunaújvároshoz fűződik, amely a Paksot győzte le és ütötte ki: a hazaiak már a mérkőzés elején vezetéshez jutottak, amikor Villám beívelése után Böőr Zoltán csúsztatott a hálóba. A kemény mérkőzésen a folytatásban magára talált a tolnai csapat, ám a második félidő közepén Burucz egy kipattanó labdából gólt szerzett, és Dunaújváros a folytatásban is jól őrizte előnyét.

Sokáig úgy tűnt, hogy lehetséges akár egy nagyobb meglepetés is, hiszen az ESMTK hazai pályán 40 percen át vezetett a Debrecen ellen. A harmadosztályú csapat a kezdeti megilletődöttség után a 21. percben szerzett vezetést Lőrinczy Soma lefordulás utáni bombájával, a Loki sokat veszélyeztetett, ám befejezéseibe rengeteg pontatlanság csúszott. A nagy vendégnyomás a 62. percben aztán góllá érett, Szakály Péter lőtt 13 méterről a léc alá. Kondás Elemér már a 76. percre kihasználta az utolsó cseréjét is – Dombi Tibor érkezett a pályára –, pedig akkor még hosszabbításra állt a mérkőzés, a sokat veszélyeztető Dalibor Volas végül azonban még a rendes játékidő vége előtt vezetéshez juttatta a DVSC-t, Szakály beadása után a hálóba fejelve (1–2).

Drámai körülmények között vívta ki a továbbjutást a Nyíregyháza: az NB II-es csapat az Eger otthonában 1–1-re állt a rendes játékidőben, így kétszer 15 perc hosszabbítás jött. A ráadásban sem esett gól, így 11-esek döntöttek, amit a Szpari-játékosok bírta jobban idegekkel (a hevesieknél egy futballista hibázott), Bajzát Péter sikeres lövése zárta a mérkőzést.

A Budapest Honvéd a keleti végre látogatott a Kemecséhez, és pillanatok alatt vezetést szerzett, amikor Prosser átadásából Vernes Richárd a kapust is elfektette, majd az üres kapuba passzolt a 2. percben. A megyei I. osztályú csapat a folytatásban remekül tartotta magát, a következő kispesti gólra ugyanis egészen a 41. percig kellett várni. Prosser, Job volt a labda útja, a centerezés Csábi Mihályt találta meg, aki közelről növelte a vendégek előnyét.

A hazai kapus, a 38 éves Szabó Attila jól védett, de fordulás után már Czuczinak is akadt dolga, sőt a 62. percben csak akadt volna... Történt, hogy szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, és Fiumei Viktor távolról a Honvéd kapusa felett a kapuba lőtt – szépítés! Egyenlítésre nem volt esélye a Kemecsének, Filip Holender a 88. percben még a kapufát találta el, ám egy percre ismét tisztán léphetett ki a védők között, majd laposan a jobb alsóba továbbított, a kispestiek 3–1-re nyertek.

A Győri ETO-nak nem okozott gondot a Gyirmót legyőzése: az NB I bajnoka három légiós, Marko Dinjar, Vladimir Djordjevics és Nemanja Andrics találatával könnyen átlépett másodosztályú riválisán.

A Pécsi MFC hazai pályán 2–1-re legyőzte a Mezőkövesdet, így a mecsekaljaiak is készülhetnek a következő fordulóra.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, SZERDA

BIATORBÁGY SE–SIÓFOK 0–2 (0–1)
Biatorbágy, 300
néző. Vezette: Böcskei (Király, Pápai)
BIATORBÁGY: Retezi – Kerkovits (Kulin, 75.), Zoufal, Bozsoki, Várkonyi – Nagy L. (Mérey, 51.), Nikolov – Novák L., Varga D., Arany Z. (Szabó R., 60.) – Busa. Játékos-edző: Nagy Lajos
SIÓFOK: Kis T. – Klujber, Kiss Zs., Singer, Menyhárt A. – Peszmeg, Futó – Mosberger, Bogáti (Turós, 76.), Mokánszki – Pál A. (Vólent, 60.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
Gólszerző: Bogáti (0–1) a 39., Pál A. (0–2) a 47. percben
Kiállítva: Futó (buktatta a gólhelyzetben lévő Kerkovits Ágostont) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Lajos:
– Nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen egyenlő ellenfelei voltunk a Siófoknak. A különbség csak az a két csapat között, hogy míg mi hat helyzetből egyet sem rúgtunk be, a vendégek négyből kétszer betaláltak a kapunkba.
Horváth Károly: – Irreális körülmények között, kisméretű pályán játszottunk, ennek, no meg a kiállítás ellenére magabiztosan jutottunk tovább a kupában.

DUNAÚJVÁROS-PASE–MVM-PAKS 2–0 (1–0)
Dunaújváros, 600
néző. Vezette: Kiss N. (Kepe A., Kulman T.)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz, Csehi T. – Lázár Zs., Böőr (Papp M., a szünetben), Szalai T. (Kocsis G., 80.) – Thiago, Sóron (Perovic, 54.), Godslove. Vezetőedző: Dobos Barna
PAKS: Csernyánszki – Fiola, Nyári, Horváth G., Báló – Kecskés (Heffler T., 9.) – Windecker, Hullám, (Kiss T., 72.) – Bori, Simon A. (Délczeg, 59.), Nagy O. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Böőr (1–0) a 11., Burucz (2–0) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Ezúttal is a szervezettség volt csapatom legfőbb jellemzője. Ezt tetézte néhány játékosom kiemelkedő kreativitása, ami az örömteli továbbjutást eredményezte.
Horváth Ferenc: – Igazi kupameccset láthatott a közönség, annak minden izgalmával. Szervezett volt a Dunaújváros, s bár többet birtokoltuk a labdát, remekül kontráztak a hazaiak.

PMFC–MEZŐKÖVESD 2–1 (1–0)
Pécs, 400 néző. Vezette: Pintér Cs. (Huszár B., Kóbor)
PÉCS: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Uzoma – Koller, Mohl – Szatmári L., Márkvárt (Wittrédi, 92.), Rácz F. (Deutsch, 56.), Frőhlich (Horváth A., 77.). Vezetőedző: Lőrincz Emil
MEZŐKÖVESD: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Gévay – Kiss M., Pilibaitis – Dobos (George, a szünetben), Bognár I., Melczer (Olasz D., 72.) – Harsányi. Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Koller (1–0) a 19., Szatmári L. (2–0) az 51., Harsányi (2–1) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
Lőrincz Emil:
– Legfőbb célunkat elértük, továbbjutottunk. Voltak periódusok a mérkőzésen, amikor jól játszottunk, volt, amikor küzdöttünk. Ez is hozzátartozik a futballhoz.
Véber György: – A játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget. Figyelmetlenségek miatt kaptunk ki.

GYIRMÓT FC GYŐR–GYŐRI ETO FC 0–3 (0–1)
Győr, Gyirmót, 1800 néző. Vezette: Varga L. (Bozó Z., Kelemen A.)
GYIRMÓT: Deli – Sós, Graszl K., Kardos N., Farkas M. – Lázár P., Madarász (Papp K., 84.) – Cseri (Kovács D., 72.), Laki B. (Beliczky, 58.), Illés Gy. – Oross. Vezetőedző: Sisa Tibor
ETO: Kamenár – Wolfe, Djordjevics, Lang, Dinjar – Mevoungou – Kalmár Zs., Pátkai (Strestik, 78.) – Martínez (Varga R., a szünetben), Burgos, Lázok (Andrics, 54.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Djordjevics (0–1) a 29., Dinjar (0–2) a 68., Andrics (0–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Sisa Tibor: – Az eredmény ellenére izgalmas mérkőzés volt. Azonos mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, az ETO háromszor betalált, nekünk sajnos egyszer sem sikerült.
Pintér Attila: – Jó iramú, nyílt mérkőzésen mindkét csapat továbbjutásra játszott. Végül megérdemelten nyertünk.

CSÁKVÁR TK–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–3 (0–2)
Csákvár, 200 néző. Vezette: Radványi (Erős G., Szalai D.)
CSÁKVÁR: Szabó B. – Hajdú S., Dulló, Racskó, Sötét, Ódé (Gulyás G., 71.) – Domokos – Domján (Katona L., 55.), Imrik (Varga Z., 62.), Berki – Molnár Cs. Edző: Bognár György
HALADÁS: Mursits – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Rajos (Simon Á.,a szünetben), Szakály A., Iszlai (Radó, a szünetben), Gyurján B. (Medgyes, 59.) – Andorka, Ugrai. Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Ugrai (0–1) a 22., Ugrai (0–2) a 27., Andorka (0–3) az 51. percben
Kiállítva: Guzmics (Molnár Csaba lerántásáért) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: – Ellenfelünk az első félidőben döntő fölényben játszott, kijött az osztálykülönbség.
Artner Tamás: – Kötelező győzelmet arattunk egy ügyes csapat ellen. Fontos volt a továbbjutás.

CIGÁND SE–DIÓSGYŐRI VTK 3–4 (2–1)
Cigánd, 1200 néző. Vezette: Takács J. (L. Tóth, Szilágyi)
CIGÁND: Sánta T. – Sipos T., Ur, Ludescher, Varga K. – Pop (Módis, 71.), Vasas, Baksa, Tempfli (Vicickó, 20.) – Roszel, Varga Z. (Gnandt-Németh, 73.). Edző: Fogarasi Zoltán
DVTK: Gelei V. – Eperjesi (Hanek, 58.), Alves, Kádár T., Husic – Elek Á. (Nikházi, a szünetben) – Gosztonyi, Kosztics, Tisza – Batioja, Bacsa (Boros, 51.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Tempfli (1–0) a 7., Tempfli (öngól, 1–1) a 9., Sipos T. (11-esből, 2–1) a 37., Baksa (3–1) a 47., Tisza (11-esből, 3–2) a 70., Alves (3–3) a 77., Tisza (3–4) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Fogarasi Zoltán: – A tisztességes helytálláson kívül nagyobb célt nem tűzhettünk magunk elé. Végtelenül boldog vagyok, hogy a játékosok becsülettel tették a dolgukat, és igyekeztek megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Nincs okunk a szégyenkezésre, aki látta a találkozót, tanúsíthatja, hogy játékosaim mindent kiadtak magukból, és nagyon közel álltunk egy kisebb csodához.
Tomiszlav Szivics: – Most is beigazolódott, hogy a kupa egy speciális versenyforma, ahol bármi előfordulhat. Mindig akad egy-két meglepetés, szerencsére ezt most mi elkerültük. Ellenfelünk rendkívül motivált volt, és alaposan feladta a leckét. Többen már a szombatra gondoltak, és ebből adódhattak a koncentrációs hiányosságaink.

ESMTK–DVSC-TEVA 1–2 (1–0)
Erzsébet, Ady Endre u., 500
néző. Vezette: Botló B. (Kis Z., Iványi I.)
ESMTK: Bonica – Bányai, Pintér D., Nemes, Surányi – Soós, Havlik (Kiss D., 67.), Kazi, Rápó (Zimon, 85.), Áder – Lőrinczy. Edző: Turi Zoltán
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté P., Ludánszki, Ferenczi J. – Bódi (Se. Bouadla, a szünetben), Spitzmüller, Szakály P., Rezes (Dombi, 77.) – Volas, Seydi (Szécsi M., a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Lőrinczi (1–0) a 21., Szakály P. (1–1) a 63., Volas (1–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Turi Zoltán: – Igazi kupamérkőzést játszottunk, jó időben, kitűnő hangulatban és egy jó ellenfél ellen. Szenzációs első félidőt produkáltunk, amelyben a több lehetőségünk közül csak egyet használtunk ki. Sajnos egy nagy bírói hiba döntötte el a mérkőzést és a továbbjutás sorsát.
Kondás Elemér: – Izgalmas meccs volt, gratulálok az erzsébetieknek, nagyon jól játszottak.

EGRI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–4
Eger, Szentmarjay-stadion, 150 néző. Vezette: Lovas (Medovarszki, Buzás)
EGER: Illyés – Molnár T., Varga M., Fenyvesi (Háda, 22.), Mikó – Szabó R. – Borlean, Ablonczy, Milics (Nagy T., 94.), Palcu (Haburcsák, 62.) – Milovanovics. Megbízott játékos-edző: Molnár Róbert
NYÍREGYHÁZA: Ovszijenko – Polényi, Dajka, Gengeliczki, Törtei – Minczér (Csordás Sz., 77.) – Katona Gy. (Kákonyi, 77.), Popovics (Szilágyi P., 56.), Reznek, Pákolicz – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Reznek (0–1) a 24., Milics (1–1) a 39. percben
Kiállítva: Mikó (Katona György lerántásáért) a 16. percben
MESTERMÉRLEG
Molnár Róbert: – Száz percig emberhátrányban játszva az NB II listavezetőjével szemben, ez úgy gondolom, mindent elárul. A tizenegyesek meg a lutri kategóriájába tartoznak.
Lucsánszky Tamás: – A szerencsés tizenegyesrúgásokkal egy nagyon jó Eger ellen sikerült a győzelem.

BAJAI LSE–ÚJPEST FC 0–6 (0–3)
Baja, 650 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Aradi, Becséri)
BAJA: Trepák – Turcsik, Zsók, Illés D., Kiss A. – Szabó Sz. (Szilasi, 65.), Despotovics – Hajnal G., Sibinger (Tóth M., 30.), Faller (Kirchner, a szünetben) – Szentgyörgyi. Játékos-edző: Zsók József
ÚJPEST: Dimitrovics – Nego, Litauszki, Juanan, Ngawa – Eninful (Erős R., 78.), Vasziljevics (Balogh B., 62.) – Simon K. (Abdallah, 62.), Szankovics, Lázár B. – Tshibuabua. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerző: Simon K. (0–1) a 2., Szankovics (0–2) a 22., Lázár B. (0–3) a 41., Lázár B. (0–4) az 55., Lázár B. (0–5) a 61., Lázár B. (0–6) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Zsók József: – Szorosabb eredményre számítottunk, jobb csapatot fogadtunk, de mindenki mindent megtett. Remélem, a szurkolók örültek az Újpest vendégjátékának, mi a bajnokságra koncentrálunk.
Nebojsa Vignjevics:
– A győzelem volt a legfontosabb, de az is fontos, hogy több játékost is pihentethettünk. Az volt a terv, hogy az első harminc percet megnyomjuk, hamar sikerült gól szerezni, és a másodikkal már eldőlt a mérkőzés. Utána jó meccset játszottunk.

KEMECSE–BP. HONVÉD 1–3 (0–2)
Kemecse, 1000 néző. Vezette: Nagy R. (Márkus T., Punyi)
KEMECSE: Szabó A. – Bodnár J., Tóth Sz., Homann, Bárány T. – Tóth T. (Ádámszki, 78.), Asztalos (Oláh A., 91.), Koskovits, Fiumei – Fekete Á. (Birovecz, 76.), Fekete G. Játékos-edző: Ádámszki Róbert
HONVÉD: Czuczi – Alcibiade, Kovács J., Baráth B., Polyák (Bobál D., 64.) – A. Mancini, Godoy – Vernes, Csábi M., Prosser (Mensah, 57.) – Job (Holender, 86.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző: Vernes (0–1) a 2., Csábi M. (0–2) a 42., Fiumei (1–2) a 63., Holender (1–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Ádámszki Róbert: – Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk azért, hogy még a kilencvenedik percben is nyílt volt a továbbjutás kérdése. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a Honvéd nem nagyon tudott fölénk nőni.
Marco Rossi: – Több fiatal játékosnak is bizonyítási lehetőséget adtunk, de nem mindenki tudott élni a bizalommal, ezért csak nagy nehézségek árán léptünk túl negyedosztályú ellenfelünkön. Mindez azért elgondolkodtató...

A keddi mérkőzésekről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik