Ligakupa: Nyilasi góljára Böde hárommal válaszolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 18:48
null
Böde háromszor is ünnepelhetett a Sopron ellen (Fotó: Veres Viktor, archív)
Emberhátrányban fordított a Ferencváros a Sopron elleni idegenbeli Ligakupa-mérkőzésen (1–3), ezzel az első helyen végzett az F-csoportban. Az NB II-es gárda Nyilasi Bálint révén került előnybe, ám Böde Dániel mesterhármasa győzelmet hozott a fővárosi együttesnek.

 

A fradi.hu tudósítása szerint a 3. percben egy remek jobb oldali beadásra Nyilasi Bálint érkezett jó ütemben és 11 méterről kapásból a kapuba lőtt, ezzel előnyhöz juttatva a Sopront az amúgy a továbbjutás szempontjából már tét nélküli mérkőzésen. (1–0)

A következő csapás az ötödik minutumban jött a Ferencváros számára: Valencsik Dávid passza elakadt egy tócsában, a rástartoló soproni játékost fellökte a zöld-fehérek fiatalja, a játékvezető pedig gólhelyzetben való szabálytalanságnak látta az esetet, így villant a piros.

A Fradi azonban nem roppant meg emberhátrányban sem, a 23. percben egyenlíteni tudott: Böde Dániel a kapunal háttal vett egy labdát, lefordult védőjéről és 10 méterről lőtt, megpattanó lövése becsapta a kapust és a hálóba vágódott. (1–1)

A szünetben így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok, a fordulás után még jobban rákapcsolt Ricardo Moniz együttese. Az 57. percben fordítani tudott a Fradi: Böde lépett ki a védelem mögött, a rosszul kimozduló Dénes Zsolt mellett eltolta a labdát és az üres kapuba gurított. (1–2)

Sőt, a 60. minutumban a mindent eldöntő találatot is megszerezte az FTC: Ulysse Diallo életerős lövését kiütötte Dénes, a kipattanót azonban Böde a kapuba pofozta, így beállította a végeredményt. (1–3)

A Fradi győzelmével megszerezte a csoportelsőséget a Győri ETO előtt, a Sopron a harmadik helyen zárt a kvartettben a nyeretlen Tatabánya előtt.

ÍGY ÉRTÉKELTEK AZ EDZŐK A MECCS UTÁN

LIGAKUPA, CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
F-CSOPORT

SVSE-GYSEV–FERENCVÁROS 1–3 (1–1)
Sopron, 500 néző. Vezette: Radványi (Tóth II V., Ring)
SOPRON: Dénes – Maráczi, Baranyai N. (Pados, a szünetben), Keresztes, Czár – Varga G. (Soós Á., a szünetben), Nyilasi B., Németh L., Balázs R. (Gaál B., 66.) – Pető B., Horváth P. Szakmai igazgató: Supka Attila
FERENCVÁROS: Kunsági – Csilus (Busai Attila, a szünetben), Gerson, Valencsik, Jovanovic – Valpoort, Józsi, Ionescu – Leonardo (Zsivoczky P., 66.), Böde, Kovács K. (Diallo, 24.) Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Nyilasi B. (1–0) a 4., Böde (1–1) a 23., Böde (1–2) az 58., Böde (1–3) a 61. percben

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. FERENCVÁROSI TC 6 5 0 1 14 8 6 15
2. GYŐRI ETO FC 6 4 1 1 21 5 16 13
3. SOPRONI VSE-GYSEV 6 2 1 3 13 11 2 7
4. TATABÁNYA FC 6 0 0 6 2 26 -24 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik