Holman betalált, de a Fradi nem tudott nyerni Zalaegerszegen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 17:57
null
Hazai pályán nyert a Fradi, idegenben azonban csak egy pontot szereztek Ugraiék a Zalaegerszeg ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Ligakupa 5. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott Zalaegerszegen.

Lendvai Miklós Lőrincz Emil távozása után először ült a kispadon vezetőedzőként ebben a szezonban a zalaegerszegiek kispadján, míg a vendégeknél Holman Dávid első alkalommal kapott kezdőként lehetőséget a 2014–2015-ös idényben a Ferencvárosban, miután felépült azt követően, hogy a nyáron légmellet kapott.

Az első félidőből kevés helyzetet jegyezhettünk fel, a 15. percben Tomislav Havojic lőtt 15 méterről félfordulatból ballal, Szappanos Péter nagy bravúrral védett. A következő eseményre a 41. percig kellett várni, ekkor Stjepan Kukuruzovic szabadrúgására Holman robbant be, és közelről a léc alá emelt. (0–1) Egy perccel később Ugrai kettőre növelhette volna a különbséget a két csapat között, ám ziccerben Szappanos nagyot védett.

A második félidőre úgy jött ki a Zalaegerszeg, hogy elhitte, lehet még keresnivalója. Az igyekezet eredményt hozott, az 59. percben Délczeg Gergely jobb oldali beadására még nem érkezett társ, a két perccel későbbire azonban már igen: Bailo Dávid passzolt az üresen tátongó kapuba. (1–1)

Mestermérleg

„Vannak játékosok, akiknek a teljesítménye nem elegendő, de ezt majd belsőleg kell lerendeznünk, nem szeretnék kitérni az egyéni értékelésekre. Ez egy nehéz talajon játszott, nehéz mérkőzés volt” – nyilatkozta a zalaegerszegi 1–1-es döntetlen után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„Amit szerettünk volna azt elértük, ez a meccs jó alap lehet a folytatáshoz, innen el tudunk indulni" – értékelt Lendvai Miklós, a ZTE szakvezetője.

Thomas Doll a kispadon ülő fiataloknak adott lehetőséget. A 80. perc kivételével azonban nem alakítottak ki nagy helyzetet a második játékrészben a zöld-fehérek, ekkor azonban Ugrai húsz méterről tekert szabadrúgásból a kapura, Szappanos újabb szép védést mutatott be. Nem sokkal később Böde esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Haris Attilánál – néhány perccel később – azonban igen, a fiatal játékos második sárgával mehetett idő előtt zuhanyozni. Az eredmény azonban már nem változott, 1–1 lett a vége.

LIGAKUPA, 5. FORDULÓ
F-CSOPORT

ZALAEGERSZEGFERENCVÁROS 1–1 (0–1)
Zalaegerszeg V:
Németh Á.
ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G. (Fodor – a szünetben), Forgács A. Farkas (Bíró, 72.) – Simonfalvi, Horváth A. (Károly, 55.), Szöllősi (Kovács Gy. – a szünetben), Bailo, Babati – Délczeg (Kocsis, 72.)
FTC: Jova – Batik, Pavlovic, Mateos, Dilaver (Nalepa – a szünetben) – Kukuruzovic (Haris 63.), Nagy Dániel – Havojic (Silye – a szünetben), Holman (Popov, 63.), Ugrai – Böde
G: Bailo (61.), ill. Holman (41.)
K: Haris (91.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MVM-PAKS 5 2 3 12–8 4 9
2. FERENCVÁROSI TC 5
2 2
1 7–3 4 8
3. ZTE FC 5
1 3
1 5–6 -1 6
4. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 5 1 4 5–12 -7 3

 

KORÁBBAN
C-CSOPORT
MTK Budapest–Mezőkövesd 2–1 (1–1)
B-CSOPORT
Békéscsaba–DVSC-Teva 0–6 (0–1)
Szeged 2011–Kecskemét 3–1 (2–1)


Percről percre

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! ZALAEGERSZEG–FERENCVÁROS 1–1
94. perc: Böde fejelte középre a labdát, Popov elé került, a fiatal játékos azonban nem találta el a labdát. Maradt az 1–1.
91. perc: Haris állította meg szabálytalanul a Zete kontráját, sárga lapot kapott, de neki ez már a második volt, villant a piros.
88. perc: Simonfalvi kapott sárga lapot.
87. perc: Bödével szemben szabálytalankodtak a hazaiak a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
81. perc: Nagy Dániel helyén Zsivoczky Péter folytatja.
80. perc: Bödével szemben szabálytalankodott a hazai védelem, Ugrai végezhetett el szabadrúgást 20 méterről, a jobb oldalról, Szappanos a rövid sarokba tartó lövést szép mozdulattal védte.
79. perc: Babati szólózott, szép cseleket mutatott be, de a lövése jócskán elkerülte a kaput.
76. perc: Böde kapott jó labdát, de lesen volt a támadó.
74. perc: Károly teszi jobb oldalról középre a labdát, a támadással nem érkezett társ.
73. perc: Haris rúgta fel Károlyt, sárga lap.
72. perc: Délczeg Gergely és Farkas Norbert helyére Kocsis Adrián és Bíró András érkezik.
69. perc: A szabadrúgást Ugrai ívelte középre, nem volt veszélytelen, de felszabadítottak a hazai védők.
68. perc: Króner Martin húzta vissza Ugrai mezét, sárga lap.
67. perc: Babati ment el a jobb oldalon, középre tett labdáját Pavlovic vágta ki.
63. perc: kettős csere a vendégeknél, Holman Dávid és Stjepan Kukuruzovic helyére Popov Patrik és Haris Attila állt be.
61. perc: itt a második is! Ez már gól! Délczeg kapott jó labdát, átemelte volna Jovát, a kapus azonban nagy bravúrral védett. A kipattanó azonban ismét a támadóhoz került, aki Bailo elé tálalt, a középpályás pedig közelről már nem hibázott. 1–1!
59. perc: itt az első Zete-helyzet! Délczeg húzott el a jobb oldalon, középre tett labdája centikkel kerülte el az érkező társat
55. perc: Horváth Attila helyén Károly Bálint folytatja a zalaegerszegieknél.
53. perc: Délczeggel szemben szabálytalankodott a Fradi-védelem, a lapos szabadrúgást könnyedén hatástalanították a vendégek védői.
50. perc: Nalepának mindössze négy percet kellett a pályán töltenie, hogy összeszedjen egy sárga lapot.
46. perc: elkezdődött a második félidő!
A szünetben a mindkét csapat kettőt cserélt, Kovács Gergő és Szőllősi Ferenc helyére Fodor Marcell és Kovács György állt be a hazaiaknál, míg a vendégeknél Tomislav Havojicot és Emir Dilavert Silye Erik és Michal Nalepa váltotta.

Egy gól és más semmi. Holman találatával vezet a Ferencváros az eseménytelen találkozón.

45. perc: vége az első félidőnek!
44. perc:
Dilaver és Délczeg kakaskodott, de megnyugodtak a felek.
43. perc: Ugrai került ziccerbe, el is dönthette volna a találkozót, Szappanos azonban nagyot védett!
41. perc: A szabadrúgást Kukuruzovic végezte el jobbról ballal középre tekert labdájára Holman érkezett remekül, a támadó a hosszú oldalnál a rövid felsőbe lőtt. Szép gól volt, vezet a Ferencváros!
40. perc: Horváth rúgta fel Nagy Dánielt, sárga lap.
38. perc: Ugrai vitte fel szépen a labdát, passza jó volt Havojicnak a jobb oldalra, a szélső beadása azonban pontatlan volt.
35. perc: Böde mezét húzták, a játékvezető nem fújt, a támadó passza után Holmantól pattant el a labda.
33. perc:
Pavlovic adott jó labdát Holmannak, aki betört a tizenhatoson belülre, de az egy az egy elleni párharcot a védő nyerte, így nem alakult ki ziccer.
32. perc: Pavlovic szereli hátulról becsúszva Délczeget, a védő megúszta a sárga lapot.
29 perc: Ugrai tört volna a 16-oson belülre, de szerelték. Az első félóra elteltével igazi ziccerről nem számolhattunk be.
23. perc: Farkas két ferencvárosi védőn is túljutott a bal oldalon, középre tett labdáját az ötösnél kellett kivágnia a Fradi-védelemnek. A szöglet után ismét felszabadítottak a zöld-fehérek.

Ligakupa-mérkőzéshez képest jó a hangulat, különösen a hazai gyerekek lelkesek, de néha Fradit biztató rigmust is hallhatunk.

19. perc: Kukuruzovic végzett el szabadrúgást a hazai térfél közepéről, középre ívelt labdáját Böde fejelte kapura, Szappanos azonban könnyedén megfogta a labdát.
15. perc:
Ismét Ugrait szöktették volna, ezúttal Holman volt az előkészítő, ez is csak centikkel volt hosszú a szélsőnek.
14. perc: Ugrai kapott Bödét jó labdát, de egy picit hosszú volt, csak becsúszva érte el, Szappanos mentett.

A Ferencváros az előző fordulóban csak magyar játékossal utazott Kaposvárra, de 1–0-s vereséget szenvedett. Erre a mérkőzésre Thomas Doll már nem tartotta meg ezt az ötletet.

10. perc: Havojic lőtt 15 méterről félfordulatból ballal, Szappanos nagy bravúrral védett!

A Zalaegerszeg legutóbb majdnem pontosan négy éve győzte le a Ferencvárost, azóta három Fradi-győzelem és egy döntetlen a mérleg.

6. perc: Holman lőtt 16 méterről, blokkoltak a hazai védők, két szögletet is elvégezhetett ezt követően a Fradi, de egyikből sem alakult ki veszély.
5. perc:
Szőllősi végezhetett el szabadrúgást a bal oldalon az oldalvonal mellől, beadását azonban kifejeltén a zöld-fehérek védői.
3. perc: Bailo indult volna meg a jobb oldalon, de megállították a Ferencváros védői.
1. perc: megkezdődött a találkozó!

Lendvai Miklós először ül ebben a szezonban vezetőedzőként a ZTE kispadján, míg a másik oldalon Holman Dávid sérülése után (légmellet kapott) először van ott a Ferencváros kezdőjében.

Korábban a Zalaegerszeg–Ferencváros találkozó rangadónak számított, a két együttes szurkolótábora híresen jó kapcsolatot ápol egymással, egymás elleni mérkőzéseik után rendszeresen közösen ünnepeltek (vagy szomorkodtak adott esetben).

Az F-csoport ötödik fordulójának másik mérkőzésén a Paks kedden 0–3-ról nyerte meg 4–3-ra Kaposvár elleni találkozóját.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Zalaegerszeg–Ferencváros Ligakupa-mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik