Ligakupa: kikapott a Honvéd és a Győr is NB II-es ellenfelétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 15:35
null
Haraszti Zsolt 2–3-nál állt be a Paksba, majd kiharcolta a győzelmet hozó büntetőt (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Pakson játszották a labdarúgó Ligakupa kedd délutáni programjának legnagyobb fordulatot hozó mérkőzését: a hazaiak 0–3-s első félidő után 4–3-ra verték meg a Kaposvárt. A Nyíregyháza, a PMFC és a Szigetszentmiklós keddi győzelmével már az 5. fordulóban biztossá tette, hogy a nyolcaddöntőbe jut.

 

A-CSOPORT

Kedd kora délután még mind a négy csapat reménykedhetett a továbbjutásban, és a Nyíregyháza le is foglalta helyét a nyolcaddöntőben. A Szpari Sándor István oldalvonal közeli szabadrúgásával szerzett vezetést Cegléden, majd a második félidő elején – Sándor szögletéből – Rubus Tamás növelte az előnyt. Füle Ákos szabadrúgásból szépített, ettől függetlenül a Nyíregyháza továbbjutott.

A csoport másik mérkőzésén Galambos Ádám a Szolnoknak szerzett vezetést az első félidő hajrájában, és bár a fiatalokkal megtűzdelt DVTK kisvártatva egyenlített Takács Tamás közeli lövésével, Papucsek Barna büntetőjével az NB II-es csapat újra magához ragadta a kezdeményezést, és győzelmével megőrizte az esélyt a továbbjutásra.

C-CSOPORT

A Dunaújváros már továbbjutóként látogatott a csoportutolsó Balmazújvároshoz, és Nikházi Márk duplájára építve, egy 88. percbeli öngóllal ezt a három pontot is begyűjtötte.

D-CSOPORT

A D-csoportban már a negyedik kör után eldőlt minden kérdés, a már biztosan továbbjutó Győr Gyirmóttól elszenvedett veresége így hazai pályán sem volt nagy meglepetés. A vendégek a 25. percben Paku Roland góljával szerezték meg a vezetést, a szünet után azonban Giorgi Kvilitaia révén egyenlített még az ETO. A 72. percben ismét vezetett a Gyirmót, Tóth Norbert talált be, a 3–1-es végeredményt pedig Kiss Máté állította be a 90. percben.

A Honvéd is úgy utazhatott Csákvárra, hogy tudta, már biztosan továbbment. A vezetést a hazaiak szerezték meg Horváth Roland révén a 12. percben. A 32. percben egyenlítettek a vendégek, Marku Kristi talált be, a szünetre azonban már ismét Csákvár-előnnyel vonultak a felek, mivel Imrik László megszerezte a vezetést csapatának. A második félidőben Molnár Tibor góljával már kettő, Horváth Rolandéval három volt a különbség a két együttes között. Horváth még egyszer betalált – ezúttal a saját kapujába –, az 5–2-es végeredményt pedig Molnár Csaba büntetőből állította be.

E-CSOPORT

Az Újpest–Ajka mérkőzés elején kiadós góleső „zúdult” a Megyeri úti pályára: a sérüléséből felépülő Kim Ojo szép átemeléssel szerezte meg a vezetést az Újpestnek a 7. percben, és mire elérkezett a 17. perc, már túl voltak a csapatok Berat Ahmeti, az ajkai Mihalecz Péter és a tizenegyesét értékesítő Dusan Vasziljevics gólján is – a villámkezdés után 3–1-re vezetett a lila-fehér legénység.

A második félidő főszereplője Asmir Suljic volt: az első játékrészben büntetőt kiharcoló bosnyák játékos lőtte be szép cselek után a hazaiak negyedik gólját, számára mégsem volt ünnepi a befejezés – a 79. percben kakaskodásért kiállították.

Az újpestiek még egy emberüket elveszítették a keddi meccsen: Marko Dmitrovics kapus az első félidőben szenvedett egyelőre nem pontosított sérülést, le kellett cserélni, a helyére Balajcza Szabolcs állt be.

A Vasas–Videoton találkozóról ide kattintva olvashat bővebben.

F-CSOPORT

A Paks fiatal védelemmel fogadta a játéknapot a negyedik helyen váró Kaposvárt, amely az első félidőben háromgólos előnyt szerzett. Nem dőlt el azonban a meccs: a második félidőben Bor Dávid fejjel, majd – immár a kaposvári Hampuk Ádám kiállítása után – lábbal szépített, szédületes hajrát készítve elő. A végjátékban előbb Kecskés Tamás talált a kapuba egy kényszerítőzést követően, majd a két gólpassznál járó csapatkapitány, Kiss Tamás büntetővel meg is fordította az állást. A vendégeknél a tizenegyest előidéző Földes Milán is piros lapot kapott. Győzelmével a Paks nagy lépést tett a továbbjutás felé, a Kaposvár ellenben már nem léphet a legjobb 16 közé.

G-CSOPORT

Sokat kellett várni, de most itt egy halom Hali-gól: a legutóbbi négy bajnokiján gólképtelen Haladás idegenben 4–0-ra legyőzte a Siófokot, egyúttal 458 perc után lezárta gól nélküli sorozatát. A siófokiak kezdtek jobban, ők vezettek veszélyesebb támadásokat, de a másik oldalon is akadt gólszerzési lehetőség az első félidőben – Szakály Attila távolról telibe találta a kapufát. A fordulás után nagyot változott a játék képe: az onlajnok.com tudósítása szerint Gyurján Bence hatalmas gólt lőtt a 48. percben, és onnantól fogva hengereltek a vendégek – a következő fél órában Nagy Olivér, Andrij Jefremov és Városi Viktor is a kapuba talált. Kiütéses győzelmével a Hali megerősítette pozícióját a csoport élén.

Sokáig nem láthattak gólt a Lombard Pápa–Sopron találkozóra kilátogató nézők, a 83. percben azonban Kenesei Krisztián szabadrúgásból a vendégek kapujába tekert, eldöntve ezzel a találkozót. A Lombard győzelme után a Haladás kiesésére csak matematikai esély maradt.

H-CSOPORT

A hétpontos csapatok (Szigetszentmiklós, PMFC) a négypontos csapatokkal (Puskás Akadémia, Soroksár) mérkőztek meg kedd délután, és mivel a jobban állók győztek, mindketten biztossá tették a továbbjutásukat. Az SZTK Fekete Ádám két, egyaránt szögletet követő fejes góljával gyűrte le a jobbára fölényben, de nagyon pontatlanul játszó Puskás Akadémiát. Az első félidő végén esett első gól különleges volt: a beívelt szöglet után három szigetszentmiklósi játszott össze fejjel, mire jött a negyedik, Fekete, és befejelte a gólt.

A pécsiek – akikkel kapcsolatban kollektív pénzbüntetésről számolt be kedden a bama.hu – Rácz Ferenc alsó sarkos lövésével jutottak előnyhöz Soroksáron a 16. percben, majd az első játékrész hajrájában az első gólt előkészítő Frőhlich Roland állította be a végeredményt, miután lecsapott egy rossz hazai kirúgásra.

LIGAKUPA, 5. FORDULÓ
A KEDDI PROGRAM

A-CSOPORT

CEGLÉDI VSE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–2 (0–1)
Cegléd, 100
néző. Vezette: Nagy R. (Varga Zs., Márkus)
CEGLÉD: Kovács A. – Vattai (Burics, 67.), Makrai, Farkas I., Szala – Füle Á., Koncz Zs. (Dóczi, a szünetben), Alex (Markó, 73.), Koós (Szabó D., a szünetben) – Elek, Szekér (Viniczai, 54.)
NYÍREGYHÁZA: Hrabina – Patály, Rubus (Markovics, 82.), Gengeliczki, Jánvári (Bagi, 75.) – Spitzmüller, Huszák, Sándor I., Vámos (Pekár, a szünetben) – Zsivanovics (Fodor F., 88.), Molnár M. (Sárközi, 64.)
Gólszerző: Sándor I. (0–1) a 11., Rubus (0–2) az 56., Füle (1–2) a 85. percben

SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL FC–DIÓSGYŐRI VTK 2–1 (1–0)
Szolnok, 200 néző. Vezette: Böcskei B. (Kovács II G., Vígh-Tarsonyi G.)
SZOLNOK: Nacsa – Kállai I., Papucsek, Tóth P., Galambos – Szabó Z. (Zvara, 81.), Mundi, Pongrácz (Lengyel B., 86.) – Magos (Polák, 79.), Tóth D., Bohner
DVTK: Rados (Rajics, a szünetben) – Bodnár D. (Mahalek, 53.), Csicsvári, Debreceni, Eperjesi – Bori, Csirszki, Szabó B. (Sipos G., 83.), Jenner (Kövér, 70.) – Icsó (Gresó, 76.), Takács T.
Gólszerző: Galambos (1–0) a 45., Takács T. (1–1) az 52., Papucsek (11-esből, 2–1) a 70. percben

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 5 3 1 1 7– 4 3 10
2. DVTK 5 2 1 2 9– 7 2 7
3. CEGLÉDI VSE 5 2 3 8– 9 -1 6
4. SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 5 2 3 6–10 -4 6

C-CSOPORT

BALMAZÚJVÁROS–DUNAÚJVÁROS PASE 2–3 (1–1)
Balmazújváros, 200
néző. Vezette: Karakó (Galán, Panyi)
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Vachtler, Szatmári Cs., Papp F. (Kiss L., 72.), Németh Á. (Virág A., 60.) – Müller Zs. (Sigér D., a szünetben), Sigér Á., Angyal (Belényesi, 75.), Kállai, Kondás K. – Batizi-Pócsi (Pintér N., a szünetben)
DUNAÚJVÁROS: Nagy G. – Villám, Farkas V., Sárközi, Csehi T. – Lázár Zs. (Sóron, 74.) – Böőr (Jakab D., a szünetben), Petneházi (Pascua, a szünetben), Nikházi – Orosz M. (Godslove, a szünetben), Peric (Thiago, a szünetben)
Gólszerző: Nikházi (0–1) a 37., Angyal (1–1) a 45., Kondás K. (2–1) az 53., Nikházi (2–2) a 75., Virág A. (öngól, 2–3) a 88. percben

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. DUNAÚJVÁROS 5 4 1 17– 6 11 13
2. MTK BUDAPEST 4 3 1 12– 6 6 9
3. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 4 1 3 8–16 -8 3
4. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 5 1 4 5–14 -9 1

D-CSOPORT

GYŐRI ETO FC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–3 (0–1)
Győr, ETO-park, 200 néző. V: Kovács G. (Huszár., Szalai B.)
GYŐR: Kamenár – Svec, Sztanisics, Kelemen M. (Medgyes, 85.), Sváb (Tóth D., 85.) – Kamber – Andrics (Szabó B., 73.), Stieber A., Illés D. (Kerékgyártó, 80.), Völgyi (Vankó, 80.) – Kvilitaia. Megbízott edző: Fórián Zsolt
GYIRMÓT: Deli – Kovács D., Lengyel D., Présinger, Farkas M. (Maidics, 80.) – Kollár B. (Csemer, 71.), Paku – Molnár M. (Szegi V., 65.), Fekete Sz. (Kiss M., 54.), Kákonyi – Andorka (Tóth N., 66.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Kvilitaia (58), ill. Paku (25.), Tóth N. (72.), Kiss M. (90.)

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BP. HONVÉD 5–2 (2–1)
Csákvár, 200
néző V: Zierkelbach P. (Léman, Mohos)
CSÁKVÁR: Gelei V. – Wild, Dulló (Hajdú S., a szünetben), Kocsis G. (Sötét, a szünetben), Köntös – Imrik (Molnár Cs., a szünetben) Reydan – Molnár T. (Mihály D., 55.) Nyilasi B., Barcsay (Varga Z., a szünetben) – Horváth R.
HONVÉD: Stoian – Ikenne-King, Dékány (Navarro, a szünetben), Marku, Fejes – Tóth B. (Fehér I., 72.), Kapacina (Rózsahegyi, 86.) – Czár, Koszta (Mátyás, a szünetben), Holander – Ihrig-Farkas (Bíró Á., 64.)
G: Horváth R. (1–0) a 12., Marku (1–1) a 32., Imrik (2–1) a 38., Molnár T. (3–1) a 49., Horváth R. (4–1) az 52., Horváth (öngól, 4–2) a 60., Molnár Cs. (11-esből, 5–2) a 91. percben
Kiállítva:
Marku (második sárga lappal) a 90. percben

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bp. Honvéd 5
3 1 1
18–12
5
10
2. Győri ETO 5
3 1 1
17–11
6
10
3. Csákvár 5
1
1 3 13–19
–6 4
4. Gyirmót FC-Győr 5
1 1 3 6–12
–6 4

E-CSOPORT

ÚJPEST FC–FC AJKA 4–1 (3–1)
Szusza Ferenc Stadion, 200
néző. V: Radványi Á. (Horváth Z., Szeles)
ÚJPEST: Dmitrovics (Balajcza, 39.) – Vadász, Heris, Cvejba, Nego – Balogh B. (Sztaniszavljevics, 90.), Vasziljevics – Marques-Airosa (Nagy J., 59.), Ahmeti (Szalánszki, 77.), Suljic – Ojo (Mboma, a szünetben)
AJKA: Tulipán – Horváth V., Köles, Zámbó B. – Merk, Csordás S. (Pákai G., 75.) – Kalász, Lattenstein, Major, Németh L. (Szabó Zs., 59.) – Mihalecz P. (Sowunmi, 69.)
Gólszerző: Ojo (7.), Ahmeti (13.), Vasziljevics (11-esből, 17.), Suljic (68.), ill. Mihalecz P. (14.)
Kiállítva: Suljic (Horváth Levente lekönyökléséért) a 79. percben

VASAS–VIDEOTON 1–1 (1–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion V: Pintér Csaba.
VASAS: Németh G. – Preklet, Görgényi, Tamás L., Grúz – Gál M., Lázok (Nagy T. 65.), Hajdú N. (Polényi 79.) – Nagy Dániel, Remili, Ferenczi I. (Ádám 79.). Vezetőedző: Szanyó Károly.
VIDEOTON: Horváth – Brachi, Vinícius, Chakla (Caneira 62.), Szolnoki – Nagy, Sándor – Heffler, Trebotic, Géresi (Feczesin 62.) – Oliveira. Vezetőedző: Juan Carillo.
Gólszerző: Brachi (öngól) 9., ill. Feczesin 62.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. VIDEOTON FC 5 3 1 1 13–4 9
10
2. ÚJPEST FC 5
3 1
1 10–7 3
10
3. VASAS FC 5
2
1
2 9–9 0 7
4. FC AJKA 5 1 4 4–16 -12 1


F-CSOPORT

MVM-PAKS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 4–3 (0–3)
Paks, 100
néző. V: Molnár A. (Kepe, Kulman)
PAKS: Szemerédi – Vági, Bagó, Szekszárdi, Rácz (Haraszti, 70.) – Kecskés, Tamási Zs. (Bertus, a szünetben) – Kulcsár D. (Simon M., 60.), Nagy R., Bor – Kiss T.
KAPOSVÁR: Rusák – Kovács T. (Lakatos G., a szünetben), Kozics, Hadaró, Hampuk – Fejős (Richter, 75.), Kereszturi, Király (Kis P., 67.), Földes M. – Rajczi (Sipőcz, 77.), Kondor
G: Bor (47., 68.) Kecskés (84.), Kiss T. (11-esből, 88.), ill. Fejős (6.), Kozics (9.), Király (39.)
Kiállítva: Hampuk (64.), Földes (87.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MVM-PAKS 5 2 3 12–8 4 9
2. FERENCVÁROSI TC 4 2 1 1 6–2 4 7
3. ZTE FC 4 1 2 1 4–5 -1 5
4. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 5 1 4 5–12 -7 3


G-CSOPORT
SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–4 (0–0)
Siófok, 50 néző. V: Kovács J. Z. (Aradi, Márton Zs.)
SIÓFOK: Ambrusics – Pécseli, Szilvási, Baranyai, Rusvai – Vass M. (Bacskai, 70.) – Kirchner (Bene Zs., 46.), Turós (Futó, 73.), Katona (Habi, 61.), Eisenberger (Kozma, 61.) – Horváth B.
HALADÁS: Gyürü – Bedi (Füredi, 46.), Jagodics, Zsirai (Czingráber, 75.), Farkas M. (Hirschler, 46.) – Jefremov, Szakály A. – Gyurján, Nagy O. (Krecz, 61.), Városi – Zamostny (Török, 73.)
G: Gyurján (48.), Nagy O. (56.), Jefremov (66.), Városi (75.)

LOMBARD PÁPA–SVSE-GYSEV 1–0 (0–0)
Pápa, Perutz-stadion, 50 néző. Vezette: Barna (Kis Z., Kiss B.)
PÁPA: Szűcs L. – Zulevs, Nagy T. (Kenesei K., a szünetben), Csizmadia, Bogunovics, Böröczky – Sluka (Coroian, 60.), Tóth G., Csilus T. (Király B., 65.) – Waltner (Benkő, 79.), Popin (Faggyas, a szünetben). Vezetőedző: Lengyel Ferenc
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Sifter, Jovetics, Maráczy (Pintér A., 60.) – Tóth M. (Deme, 60.), Fazekas N. – Pető B., Kovács Á. (Szabó L., a szünetben), Eszlátyi, Horváth P. (Mészáros M., 57.). Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Kenesei K. (83.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. SZOMBATHELYI HALADÁS 5 3 1 1 10–3 7 10
2. SVSE-GYSEV 5
2 1 2
5–5 0
7
3. LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 5
2
1 2 4–5 -1 7
4. FGSZ SIÓFOK 5 1 1 3 3–9 -6 4


H-CSOPORT

SZTK-ERIMA–PUSKÁS AKADÉMIA 2–0 (1–0)
Szigetszentmiklós, 150 néző. Vezette: Szőts G. (Kelemen A., ifj. Varga G.)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Osváth (Puskás G., 13.), Tóth F., Kállai (Kvekveskiri, a szünetben), Benkő-Bíró – Mészáros L., Vágó L. – Jasarevic, Zsivóczky N. (Sipos B., a szünetben), Szepessy R. (Szini, 78.) – Fekete Á. (Szabó B., 66.)
PAFC: Hajdúch – Lorentz, Tar, Kelic, László N. – Szélesi (Mészáros D., 74.), Papp M. (Hudák, a szünetben) – Denkovics, Szakály D. (Czvitkovics, a szünetben), Harsányi (Tóth L., a szünetben) – Tischler (Lencse, a szünetben)
Gólszerző: Fekete Á. (1–0) a 44., Fekete Á. (2–0) a 65. percben

SOROKSÁR–PÉCSI MFC 0–2 (0–2)
Haraszti út, 50
néző. Vezette: Oláh G. (Farkas B., Becséri G.)
SOROKSÁR: Kurucz – Vass, Gyurácz, Urbán, Pintér D. – Kincses P., Balaskó Cs. (Dzielszky, 80.), Erdei (Csendes, 83.), Kovács D. (Dombai, 61.) – Hodgyai, Kocsis D. (Tokodi, a szünetben)
PÉCS: Gőcze – Horváth A. (Pejakovic, 76.), Romic, Lantos, Heffler N. – Frank, James, Márkvárt D. (Causic, 61.), Rácz F. (Uzoma, a szünetben) – Pölöskei P. (Szatmári L., 69.), Frőhlich (Gránicz, a szünetben)
Gólszerző: Rácz F. (0–1) a 16., Frőhlich (0–2) a 38. percben

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. SZTK-ERIMA 5 3 1 1 9–2 7 10
2. PMFC-MATIAS 5 3 1 1 7–4 3 10
3. PUSKÁS AKADÉMIA FC 5 1 1 3 5–9 -4 4
4. SOROKSÁR SPORT CLUB 5 1 1 3 5–11 -6 4

A kupaforduló többi mérkőzését szerdán játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik