Két gólt rúgott a Fradi a Tatabányának a Ligakupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.13. 17:55
null
Több gombostűt is le lehetett volna ejteni (Fotók: Korponai Tamás)
A Ligakupa F-csoportjában a Ferencváros labdarúgó-csapata a másodosztályú Tatabányát fogadta, és kényelmes tempóban futballozva kettő nullás győzelmet aratott, Gyömbér Gábor és Busai Attila találatával. A hazaiaknál először játszhatott áprilisi sérülése óta Leonardo, a vendégeket két Bozsik is erősítette. A csoport másik mérkőzésén a Győr nem bírt odahaza a Soproni VSE-vel.

 

Tovaszálltak már azok az idők, amikor a sorsolás különös kegye által a Ferencváros évente Tatabányára látogatott a Bányásznapon, azaz szeptember első vasárnapján, és vérre menő rangadókat vívott a helyi BSC-vel, több tízezernyi szurkoló legnagyobb örömére. Sokat elmond a mai és az akkori viszonyokról, hogy 1960-ban például 25 ezren látták a zöld-fehérek idegenbeli sikerét.

Most is elfértek volna ennyien, lévén a Fradi a Puskás Ferenc Stadionban albérlősködik, de a fenti nézőszámnak csak a töredéke jött most össze. A két kezdőcsapat nem tartogatott nagy meglepetéseket, de mindenképpen meg kell jegyezni, hogy Ricardo Moniz bevetette az áprilisban megsérült, és csak az elmúlt napokra felépülő Leonardót, a kaput Kunsági Roland védte, az előretolt ék szerepét pedig Ulysse Diallóra osztották, a vendégeket pedig a nagy Bozsik József unokája középpályásként, fia pedig vezetőedzőként erősítette.

Leonardo visszatért
Leonardo visszatért

 

NEM MONDOTT LE!

Ma délutáni sajtóhír (Hír24), hogy Ricardo Moniz még a DVTK elleni rangadót megelőzően összeszólalkozott a klub elnökével, Kubatov Gáborral, ami után felajánlotta a lemondását. A szakembert képviselő menedzseriroda részéről Georgi Attila a Nemzeti Sport Online megkeresésére cáfolta a hírt. BŐVEBBEN ITT!

Ahogyan azt vártuk, hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés, de a zöld-fehérek mezőnyfölénye csak egyetlen helyzetet szült az első húsz percben: Leonardo remek beadásáról éppen csak lemaradt a kapu előtt Diallo.

A Fradi félgőzzel is tízpercenként ki tudott alakítani egy-egy ziccert, de Böde Dániel és Diallo egymást zavarta az ötösön, Somália az ötösről sem tudott a kapuba gurítani – a középcsatár posztjára keveredett Gyömbér Gábor ellenben megmutatta, milyen a higgadt befejezés, és kilőtte a 11-espont környékéről a bal sarkot. 1–0!

Nem mondhatjuk, hogy Dombai András, a vendégek kapusa bal lábbal kelt volna, mert ezzel a testrészével rúgott ki két Fradi-ziccert is a bal alsó elől, majd jó húszperces „üzemszünet" után Busai Attila csillapította le a már tüntetgető nézőket egy szép találattal. 2–0!

A 69. percben történt mindez, és a mérkőzés sok izgalmat már nem tartogatott: Böde bal bokája meghúzódott, és le kellett emiatt cserélni, Kunsági egy fejessel kis híján összehozott egy döbbenetes öngólt Gyömbérrel, majd szép csendesen kimúlt a mérkőzés.

Egy gyakorlatilag zárt kapus mérkőzésen könnyedén győzött a Ferencváros a szintén nem brillírozó Tatabánya ellen.

MESTERMÉRLEG

„Minden győzelemnek örülni kell – értékelt Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. – Külön öröm Leonardo visszatérése, Kovács Krisztián bemutatkozása és Busai Attila fantasztikus gólja. A jövőben szeretnénk még több helyzetet kialakítani, a széleken az ellenfelek mögé kerülni. Ez lesz a fő feladatunk. Általában sokszor kell felállt védelem ellen játszanunk, és ilyenkor fontos, hogy kreatívabbak legyünk, ezt igyekszünk fejleszteni az edzéseken. Leonardo visszatérése ebben sokat segített. Remélem, hogy Böde Dani sérülése nem súlyos.”

 

F-CSOPORT

Ferencváros–Tatabánya 20
Budapest
, Puskás Ferenc Stadion, 200 néző. V: Veizer
Ferencváros:
Kunsági – Jovanovic (Jenner, 67.), Gyömbér, Mateos, Bönig – Somália, Csukics, Leonardo (Ionescu, a szünetben), Busai – U. Diallo, Böde ( Kovács K., 76.). Vezetőedző: Ricardo Moniz A kispadon: Rigó (k.), Valport, Valencsik, Józsi
Tatabánya: Dombai – Almási, Páles (Szamosszegi, a szünetben), Szűcs L., Radnai – Bozsik (Ferkó, 61.), Kovács I., Bakos, Móri (Besztercei, a szünetben), Szabó R. – Szabó B. Vezetőedző: Bozsik Péter
A kispadon: Farkasdi (k.), Polyák, Gyürki, Wágner
Gólszerző: Gyömbér (31.), Busai (69.)

A csoport másik mérkőzésén:
Győri ETO–Soproni VSE 1–1
Gólszerző
: Burgos (43.), ill. Gaál B. (70.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Győri ETO
43
1
0
16–3
13
10
2. Ferencváros43
0
1
9–6
3
9
3. Soproni SVSE
5
2
1
2
12–8 4
7
4. Tatabánya
5 0
0
5
2–15
-13
0

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

89. perc Te jó ég! Kunsági kilép egy hosszú labdára, a 16-oson kívül Gyömbérre fejeli, a labda éppen csak a jobb sarok mellé pattan.

Ollézik a közönség, hazai passzok.

85. perc
Szabó is rosszul lép, de rövid ápolás után visszatér.

79. perc Kovács távoli lövését "nyeli le" Dombai.

76. perc Kovács Krisztián
váltja végül Bödét. Debütálás.

72. perc
Sérülés! Ferkó ment Böde elől becsúszva az ötösön, a támadó lent marad, miután átesik rajta, és már négykézláb megy le a kapu mellett. Cserét is két gyorsan. Bal bokája fáj.

69. PERC KETTŐ NULLA, BUSAI!
Ionescu keresztlabdája és Diallo körömpassza után Busai Attila kicselezi Almásit sarokkal a 16-os vonalán belül, középen, majd ballal a bal alsóba lő. 20!

68. perc
Böde 19 méteres, jobblábas bombáját Dombai jobb kézzel kisimogatja a léc alól.

67. perc Julian Jenner
be, Jovanovic le.

67. perc
Ionescu ugratja ki három jó csel után Radnait.

61. perc
Bozsikot Ferkó Csaba váltja.

60. perc
Bozsik parádés passza éppen csak hosszú Szabónak, Jovanovic ment előle szögletre.

56. perc
Dombai kapja ki a jobb alsó elől Böde közeli fejesét bal lábbal, Somália szép keresztpassza után.

54. perc
Busai lő kapásból ballal 19-ről két lépésnyivel a bal alsó mellé.

49. perc
Dombai! Védi bal lábbal a bal sarok előtt Diallo kissé balról leadott 12 méteres, ballábas lövését.

47. perc
Böde lő 21-ről jócskán a bal sarok mellé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Andrei Ionescu váltja Leonardót, Szamosszegi Gábor Pálest, Besztercei Attila pedig Móri Tamást.

Egy kis örökmérleg: a két csapat 45-szor találkozott az élvonalban, 14-szer a vidékiek, 28-szor a fővárosiak győztek, 63, illetve 97 rúgott góllal.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
Dombai! Védi Busai lapos lövését, amelyet az ötös bal sarka elől eresztett meg a középpályás, Leonardo parádés löbbölt passza után.

44. perc
Kunsági Roland kapja le a léc alól Almási László jobb oldali beadását.

42. perc
Végre valami izgalom! Mateos nagyot rúg Szabó bokájába, de megússza sárga nélkül.

34. perc
Diallo balról bead, Somália középen nagyon gyengén gurít a bal alsó felé, öt méterről, Radnai értő "alácsúszásában", így Dombai vetődve véd.

31. PERC VEZET A FRADI, GYÖMBÉR!
Somália passzol középre a 16-os jobb sarka elől, Aleksandar Jovanovic remekül ugratja ki középen Gyömbér Gábort, aki nyolc méterről ballal higgadtan a bal sarokba helyez félmagasan, a jobbra dőlő Dombai mellett. 1–0!

30. perc
Helyzet! Leonardo bal oldali beadását Böde és Diallo is berúghatná az ötös elől, ám egymást zavarják: előbbi visszahúzza jobb lábát, utóbbi ettől megzavarodva ballal a bal alsó mellé kotorja a labdát.

29. perc Bödét blokkolja Radnai, Somália jobb oldali becsúszott leadását fogja a léc alatt Dombai, majd Csukics 18 méteres lapos lövésére fekszik rá, balra eldőlve, kényelmesen.

Akinek hasonnevű atyja remek kapus volt anno, az FTC-t és a TBSC-t is szolgálta!

23. perc
Leonardo lapos passza után Radnai fedez Somália elől, jön is kapusa, Dombai András.

21. perc
Bakos Szabolcs újabb kornere nem kanyarodik ki, csak éppen 11 méternyivel megy el a legközelebbi futballista mellett.

21. perc
Bozsik passza után Szabó lő jobbal 16-ról, Philipp Bönig az utolsó pillanatban csúszik be elé.

19. perc Páles Tamás
kap sárgát Somália felborításáért.

18. perc
Bozsik rosszul esik, miután ütközik Busai Attilával.

17. perc Az első vendégszöglet, de ezt is képtelenek beadni. Kirúgás.

14. perc Leonardo passza után Diallo marad le a labdáról ugyanott.

12. perc
Diallo ad be balról, Böde Dániel kapura lőhetne középen, ha nem a két középső védővel pogózna. A labda így átcsorog az ötösön.

Nagy hazai fölény, helyzetek és izgalmak nélkül.

A TÖBBI MAI LIGAKUPA-MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

6. perc Ulysse Diallo lő kapura Bakos Szabolcs mellett az ötös bal sarka elől, de blokkolja őt a bekk.

3. perc
Radnai György ment Somália elől szögletre a balon, Vladan Csukics kornere viszont kikanyarodik. Kirúgás.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak zöld-fehérben, a vendégek kékben. A hőmérő meg majdnem mínuszban.

LIGAKUPA-ADATBANK ITT!

A tatabányai ék, Szabó Bence édesapja is olimpiai bajnok. Kardozó.

A vendégek mestere, Bozsik Péter ugyebár Bozsik "Cucu", azaz Bozsik József fia, a középpályás Bozsik József pedig az ő fia, tehát az Aranycsapat zseniális karmesterének unokája.

A Fradi kétszer nyert, egyszer kikapott a csoportban, a Tatabánya csak kikapott. Kapott 20 gólt is.

„Nem lehet félvállról venni a mérkőzést, pláne nem a Fradi ellen, pláne nem a Puskás Stadionban. Egy hivatalos edzőmeccs ez a programunkban, mert továbbjutási esélyünk már régóra nincs. Bízom benne, hogy szoros meccset játszunk. Mindent megteszünk a minél jobb eredményért, bár mondtam, hogy senki ne rúgassa magát agyon. Szűk a keretünk, sokat nem variálhatok, a játékosok többsége a hétvégén is pályára lép" – mondta a kezdés előtt szintén a SportTV kamerái előtt Bozsik Péter, a tataiak mestere.

„A Diósgyőr legyőzése után egy teljesen más arcunkat mutattuk a szurkolóknak. Most nagyszerű lehetőséget kaptunk a javításra, ráadásul mi vagyunk a címvédők, és most is nyerni szeretnénk a sorozatban. Mi mindig komolyan vettük a Ligakupát, és külön öröm, hogy Leonardo most tér vissza" – így a hazaiak mestere, Ricardo Moniz a mérkőzés előtt.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS
TATABÁNYA LIGAKUPA-CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik