A Videoton nyerte meg a debreceni tizenegyes-háborút

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 17:55
null
Mirko Ivanovszki (19) sem hibázta el a tizenegyesét a Debrecen ellen (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu"><strong>vidi.hu</strong></a>)
A Videoton 3–2-re legyőzte a Debrecent a Nagyerdei Stadionban a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében, az öt gólból négy tizenegyesből született. A visszavágóra április 21-én kerül sor.

A mérkőzés elején rengeteg technikai szabálytalanság jellemezte a játékot, ráadásul sok szabálytalanság is tarkította az első félidőt, ami három tizenegyest hozott. Az elsőt a nyolcadik percben fújta be a játékvezető (előtte fél perccel Korhut Mihály hagyott ki hatalmas helyzetet a vendégek kapuja előtt), a télen szerződtetett Mirko Ivanovszkit Igor Morozov rúgta fel. A büntetőt Álvarez értékesítette, megszerezve az első vidis gólt az új Nagyerdei Stadionban. 0–1

A gól után a bajnoki éllovas átengedte a területet a hajdúságiaknak, akik ezzel nem tudtak élni, Morozovnak köszönhetően pedig újabb 11-eshez jutottak a vendégek, az észt védő kezében Filipe Oliveira lövése akadt el. A labda mögé ezúttal Mirko Ivanovszki állt, ő sem hibázott, nagy erővel vágta a labdát a keresztléc alá. 0–2

A játékrész vége felé közeledve a Debrecen is kapott egy tizenegyest, amihez szüksége volt a játékvezető hibájára is, Szakáy Péter kapura fejelt labdája ugyanis Heffler Tibor arcát találta el, nem a kezét. Mindez nem zavarta Rene Mihelicet, aki a jobb alsó sarokba gurított hidegvérrel. 1–2

A szünet után a Debrecen nagy elánnal esett neki ellenfelének, a csereként beálló Sós Bence, majd Dusan Brkovics előtt is gólszerzési lehetőség adódott, de egyikük sem tudott a kapuba találni. A Videoton egygólos előny birtokában nem meglepő módon teljesen visszahúzódott a saját térfelére, és várt arra, hogy kontrázhasson.

A Loki-fölény a második félidőben végig kitartott, és a 89. percben eredményre vezetett. Balogh Norbert lövése után Aleksandar Jovanovichoz került a labda, a védő önzetlenül kiszolgálta Ibrahima Sidibét, akinek öt méterről már csak az üres kapuba kellett gurítania. 2–2

A Debrecennek mégis hátrányban kell a visszavágóra utaznia, mert Jovanovic buta módon buktatta Marko Pajacot a büntetőterületen belül, a csereként beálló Feczesin Róbert pedig beállította a végeredményt. 2–3

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Debreceni VSC-Teva–Videoton 2–3
(1–2)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion. V: Andó-Szabó Sándor
DVSC-TEVA: Verpecz – Jovanovic, Morozov, Brkovics, Korhut – Bódi (Sós, a szünetben), Varga J., Szakály, Mihelic (Wittrédi, 74.) – Balogh N., Tisza (Sidibe, 64.). Vezetőedző: Kondás Elemér
VIDEOTON: Horváth T. – Brachi, Vinícius, Fejes A., Maréval - Luijckx (Trebotic, 52.), Simon A. – Álvarez (Pajac, a szünetben), Oliveira (Kovács I., 72.), Heffler T. – Ivanovszki (Feczesin, 79.). Vezetőedző: Joan Carrillo
G: Mihelic (37. – 11-esből), Sidibe (89.), ill. Álvarez (9. – 11-esből), Ivanovszki (31. – 11-esből), Feczesin (93. – 11-esből)

KORÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Pécsi MFC–MTK 0–1 (Segio Tamayo 69.)
Bp. Honvéd–Nyíregyháza 3–0 (Jesús Meza 45+10., 71., 80. – a másodikat 11-esből)
Ferencváros–Szigetszentmiklósi TK 7–1 – A TALÁLKOZÓRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

 

PERCRŐL PERCRE

94. perc: véget ért ez a hihetetlen mérkőzés!

93. perc: GÓL! Feczesin a bal alsó sarkot választotta, és nem hibázott. 2–3

91. perc: HIHETETLEN, DE ÚJABB TIZENEGYES!Jovanovic rúgta fel nagyon buta módon Pajacot.

89. perc: GÓL! Balogh lövése után tizenegyest reklamáltak a hazaiak, majd Jovanovichoz került a labda, a védő önzetlenül kiszolgáltra Sidibét, akinek öt méterről már csak az üres kapuba kellett gurítania. 2–2

84. perc: Jovanovic beadása után Vinícius kezét eltalálta a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban ezúttal nem adott büntetőt, mert le volt szorítva a védő karja.

81. perc: Trebotic jobbal a jobb alsó sarok mellé lőtt.

79. perc: Ivanovszki le, Feczesin Róbert be.

77. perc: Sidibe kapott sárgát, Pajacnak lépett oda keményen.

75. perc: Heffler szabadrúgása veszélyesen tekeredett kapura, de megúszta a gólt a Loki.

74. perc: Mihelic le, Wittrédi Dávid be.

72. perc: Oliveira le, Kovács István be.

70. perc: Sós adott be balról, Brkovics elől mentettek a vendégek.

64. perc: Ibrahima Sidibét is pályára küldte Kondás, méghozzá Tisza helyére.

63. perc: ZICCER! Szakáy indította a leshatáron Balogh Norbertet, aki besétált az ellenfél kapujáig, utána viszont gyengén lőtt kapura, ebből a helyzetből többet is kihozhatott volna.

58. perc: Tisza elfektetett egy védőt az ötös sarkánál, de a társak szögletre mentettek. A sarokrúgás után Sós szabadította fel a vendégek kapuját.

55. perc: Dusan Brkovics kanalazta hat méterről a kapu mellé a labdát egy bal oldali szöglet után.

54. perc: Mihelic remekül centerezett, Vinícius ellenfélhez csúsztatta a labdát, de aztán ő blokkolta Sós lövését.

53. perc: Pajac lőtt ütemtelenül kapura, majdnem sikerült meglepnie Verpeczet.

52. perc: Luijckx megsérült, Dinko Trebotic állt be a helyére.

Két csere is volt a szünetben: Bódit Sós Bence váltotta, Álvarez helyére pedig Marko Pajac állt be.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+1. perc: véget ért az első, tizenegyesekben gazdag első félidő!

40. perc: Ivanovszki sem úszta meg a sárgát, Vargát talpalta le csúnyán.

37. perc: GÓL! Mihelic a jobb alsó sarokba gurította a labdát. 1–2

36. perc:KITALÁLJÁK? MÉG EGY BÜNTETŐ! Tisza lecsúszott lövése után Szakály arcon fejelte Heffler Tibort, ezt alaposan elnézte a játékvezető...

33. perc: jobb oldali beadás után Tisza sarokkal próbálta kapura juttatni a labdát, de nem koronázta siker a kísérletét.

31. perc: GÓL! Ivanovszki bombázta a labdát a keresztléc alá. 0–2

30. perc: ÚJABB BÜNTETŐ! Filipe Oliveira lövése után Morozov kezében akadt el a labda.

28. perc: Bódi sárgult be, Ivanovszkit rántotta vissza a mezénél fogva. De nem értette, hogy ez miért sárga...

28. perc: Bódi Ádám bal oldali sarokrúgása után Varga támadta a labdát, de nem tudta azt kapura iránytani.

Szakályt ápolják az oldalvonal mellett, de jelezte, hogy jönne vissza. Vissza is jött.

23. perc: Korhut osztott ki szép kötényt Álvareznek, de Luijckx azonnal ott termett, és szerelte.

22. perc: Balogh Norbert támadta le Horváthot, amiért nagy tapsot kapott, de a Vidi jöhetett kirúgással.

20. perc: Kees Luijckx nem kímélte Varga Józsefet, de meglepetésre ő megúszta a sárgát.

„Muszáj összekapnunk magunkat. A Videoton elleni Ligakupa-párharcból tovább kell jutnunk, szeretnénk bekerülni a legjobb négy közé. Vasárnap pedig a Diósgyőrt fogadjuk a Nagyerdei Stadionban, jó lenne mind a két mérkőzést megnyerni” – mondta határozottan Szakály Péter a dvsc.hu-nak.

17. perc: Tisza vállalkozott átlövésre távolról, de nem sikerült a kaput eltalálnia.

15. perc: újabb sárga, Szakály kapta, aki Ivanovszki támaszkodó lábát rúgta ki.

14. perc: Aleksandar Jovanovic átlövése után a felpattanó labdát Szakály Péter kapásból küldte kapura 10 méterről, de Horváth Tamás szép védéssel hárított.

13. perc: Tisza Tibor jobb oldali szögletét követően Ivanovszki maradt lent a földön.

12. perc: Simon Ádám kaszálta el Rene Mihelicet, ez is sárga.

9. perc: GÓL! Álvarez magabiztosan lőtte a büntetőt a kapu jobb oldalába. 0–1

8. perc: BÜNTETŐ! Korhut Mihály kihagyott egy hatalmas ziccert, a vendégek ebből vezettek kontrát, Mirko Ivanovszkit Igor Morozov rúgta fel aztán a tizenhatoson belül.

7. perc: a vendégek kontráztak, de Álvaro Brachi nagyon pontatlanul adott be a jobb oldalról.

5. perc: nagyon sok egyelőre a technikai pontatlanság mind a két oldalon, ráadásul rengeteg szabálytalanság történt eddig.

A vidi.hu szerint a kezdés előtt mindössze 250-300 néző volt a Nagyerdei Stadionban.

1. perc: az első hazai akció a jobb oldalon bontakozott ki, de les miatt a vendégek jöhettek.

„A fehérváriaknak és nekünk is nagyon fontos lesz a mérkőzés. A Magyar Kupából sajnos már kiestünk, ezért a bajnokság mellett a Ligakupa lett a legfontosabb sorozat, de a vendégek is meg akarják nyerni ezt a kiírást. Rangadó lesz, kiélezett, jó meccset várok, úgy készülünk rá, mint egy bajnoki összecsapásra. Mindig a győzelem a Loki célja, már csak a továbbjutás szempontjából sem mindegy, milyen eredménnyel utazunk majd Székesfehérvárra, a visszavágóra. Kitűnő csapat lesz az ellenfelünk, amely ellen csak fegyelmezett futball és maximális koncentráció vezethet sikerre” – mondta Verpecz István a naplo.hu-nak.

1. perc: a Videoton kezdte a mérkőzést!

A két csapat tavaly is összefutott a Ligakupában, csak akkor az elődöntőben: az „odavágón” a fehérváriak 5–1-re nyertek idegenben, majd a visszavágón is legyőzték a debrecenieket 1–0-ra.

„A DVSC egy igazán jó csapat, függetlenül attól, hogy mely játékosok kerülnek a kezdőcsapatba, ugyanis a kerete nagyon erős. Ennek az együttesnek kiváló felfogása van a labdarúgásról, ezért mindig, minden körülmények között roppant veszélyes ellenfél. Tisztában vagyok vele, hogy a legutóbbi bajnokiját elveszítette, ezért arra számítok, hogy ellenünk kettőzött erővel küzd majd, hogy a játékosok az edzőnek és a szurkolóknak is bizonyítsák, lehet rájuk számítani. A DVSC nagyon éhes lehet most a sikerre. Nálunk továbbra is vannak alapemberek, akikre sérülés vagy betegség miatt nem számíthatok, de a célunk ezúttal is az, mint bármikor, amikor pályára lépünk, meg akarjuk szerezni a győzelmet, és előnyből várni a visszavágót" – foglalta össze a gondolatait Joan Carrillo, aki szintén a fehérváriak hivatalos oldalának nyilatkozott.

Jó mérkőzést várok a mai Ligakupa-találkozótól, hiszen egy rendkívül jó ellenfél látogat hozzánk. Biztos vagyok abban, hogy a Videoton FC is legalább annyira komolyan veszi a Ligakupát, mint mi. Ez az összecsapás más lesz, mint a két csapat tavalyi debreceni Ligakupa-mérkőzése, hiszen akkor nálunk rengeteg fiatal lépett pályára, a Vidi pedig simán nyert ellenünk. Most egy sokkal szorosabb, izgalmasabb meccsre számítok” – nyilatkozta a hazaiak vezetőedzője, Kondás Eleméra vidi.hu-nak.

Üdvözöljük kedves olvasónkat! Hamarosan kezdetét veszi a Debreceni VSC-Teva–Videoton labdarúgó-mérkőzés a Ligakupa negyeddöntőjéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik