Légiósok: Priskint hamarosan bejelenthetik új klubjánál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 10:59
null
Priskin Tamás hazatérhet
Korábban a Nemzeti Sport Online adta hírül elsőként, hogy Priskin Tamás a Videotonban folytathatja pályafutását. Úgy tudjuk, a pozsonyi Slovantól érkező válogatott csatár szerződtetését hamarosan be is jelentheti a fehérvári klub.

A Nemzeti Sport Online kilenc napja írt először arról, hogy Priskin Tamás a Videotonba szerződhet. Az Eb-n két meccsen, Izland és Ausztria ellen játszó csatár azóta pályára lépett a Slovan múlt heti, FK Partizani elleni edzőmeccsén (amely eredetileg El-visszavágó lett volna), sőt gólt is szerzett azon a találkozón, de az El-selejtező 2. fordulójában, a lett Jelgava ellen már nem játszott.

Úgy tudjuk, azért nem lépett pályára csütörtökön, mert előrehaladott egyeztetések folynak az átigazolásáról, a Slovan és a Videoton voltaképp megállapodott, és a fehérváriak már a játékossal is egyeztetnek. Várhatóan egy-két napon belül be is jelenthetik a szerződtetését.

A Magyarországon korábban csak Győrben szereplő Priskin már nyilatkozott is a fehérvári lehetőségről, megtisztelőnek nevezte, hogy szóba került a neve a csapatnál.

A Slovan labdarúgócsapatának ciprusi vezetőedzője, Nikódimosz Papavasziliu a csütörtöki El-meccs után azért kesergett, mert biztosan távozik tőlük az együttes egyik legjobbja, Priskin Tamás.

„Priskin neve nem szerepelt az összeállításban, és a szezonban sem segíthet majd, mert elhagy minket – nyilatkozta a szakember. – Ő volt az egyik legjobb játékosunk, remek képességű, profi mentalátású futballista. Nem a legszerencsésebb időszakban távozik, hiszen nemcsak a legjobb, hanem az egyetlen csatárunk volt a keretben. Az ő hiányát megéreztük."

A Slovan Bratislava az El-selejtező második fordulójának első mérkőzésén otthon nem bírt (0–0) a lett Jelgavával. Az első fordulóban ugyancsak gól nélkül zárt a később BL-be átsorolt albán Partizani Tirana vendégeként. Az eredmény mellett közös a két mérkőzésben, hogy Priskin egyiken sem lépett pályára.

A nyilatkozatot közlő sport24.sk annyi kiegészítést tett, hogy Priskin biztosan a Videoton játékosa lesz.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Barczi Dávid (DVTK), Bódi Ádám (DVSC), Danko Lazovics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gábor Péter (Siófok), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Lorentz Márton (Dunaújváros), Tomás Tujvel (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia), Zsótér Donát (Puskás Akadémia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Varga Bence
Kiszemeltek: Alekszandar Filipovics (szerb, Jagodina – Szerbia), Theodorosz Kolokudiasz (legutóbb Enoszisz Neon Paralimni – Ciprus), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Moussa Sissoko (mali, Onze Créateurs – Mali), Varga József (DVSC), Vida Máté (Vasas)
Távozók: Haraszti Zsolt (Paks), Heffler Tibor (Puskás Akadémia), Koltai Tamás (Paks, kölcsön után végleg), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Rudolf Gergely (Nyíregyháza, szabadon igazolható), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd), Dinko Trebotic (horvát, ?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Gábor Péter
(PMFC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik