Lanzafame, Fradi, Vidi – itt az álomcsapat, Vignjevics a szezon edzője!

Vágólapra másolva!
2018.06.13. 08:22
Az NB I-es szezonzárások után olvasóink már megszokhatták, hogy honlapunkon, a www.nemzetisport.hu-n megválaszthatják az elmúlt évad legjobbjait. Íme, a legfrissebb olvasói álomcsapat hat ferencvárosi, négy fehérvári és egy kispesti játékossal, no meg az Újpest FC vezetőedzőjével...

Dibusz Dénes (Ferencváros) – Loic Nego (Videoton), Miha Blazic (Ferencváros), Juhász Roland (Videoton), Stopira (Videoton) – Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fernando Gorriarán (Ferencváros), Joseph Paintsil (Ferencváros) – Varga Roland (Ferencváros), Danko Lazovics (Videoton), Davide Lanzafame (Bp. Honvéd). Így állítható össze olvasóink 2017–2018-as, NB I-es álomcsapata.

A jelöltek szűk negyvenfős névsorát elsősorban a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján állítottuk össze, és posztonkénti megkötés nélkül (egyedül a kapusok között volt külön verseny) lehetett voksolni, ezért a legtöbb szavazatot kapó 11 futballista kerülhetett be az együttesbe. A névsor hat helyen is megegyezik az NS múlt héten közreadott, a tudósítók fordulónkénti értékelése alapján kialakuló válogatottjával, vagyis Dibusz, Nego, Blazic, Varga R., Lazovics és Lanzafame esetében elmondhatjuk, az újságírók és a szurkolók értékelése alapján is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Különösen igaz ez a 18 találattal gólkirályi címet is szerző olasz Davide Lanzafaméra, aki a Nemzeti Sport osztályzatrangsorában az élen végzett, az MLSZ szezonzáró gáláján is kiérdemelte az NB I legjobbjának járó díjat, s olvasóinktól is ő kapta a legtöbb voksot (4032-t), hatszázzal megelőzve a 2. helyezett ghánai Joseph Paintsilt. A Honvéd csatára tehát mindenkit lenyűgözött a játékával, az újságírókat és a szakmabelieket éppúgy, mint a drukkereket.

Lanzafamét leszámítva ez az idény elsősorban a bajnoki címet szerző Videoton és a második helyen záró Ferencváros vetélkedéséről szólt. Ezt hűen tükrözi az olvasók véleménye is, akik a kispesti támadón kívül csak fehérvári és ferencvárosi játékosokat szavaztak be a legjobbak közé (igaz, a bajnok Videotonból a legtöbb szavazatot kapó Negót öt FTC-játékos, Paintsil, Varga Roland, Dibusz, Blazic és Lovrencsics Gergő is megelőzi…). Sőt, tulajdonképpen még a „cserepadot” is e két csapat tagjaival tölthetnénk meg, ugyanis a 12–15. helyen is a Vidi és a Fradi futballistáit találjuk. A Pátkai Máté, Böde Dániel, Kovácsik Ádám, Leandro sort az első újpesti, Novothny Soma követi.

Ehhez képest nagyon érdekes, hogy az évad edzője versenyben az Újpesttel Magyar Kupa-győztes, a bajnokságban bronzérmes szerb Nebojsa Vignjevics végzett az élen, 150 szavazattal megelőzve a második helyen záró honfitársát, a Videotont bajnoki címre vezető Marko Nikolicsot és 253-mal a Ferencvárost irányító német Thomas Dollt. Olvasóink alighanem azt értékelték, hogy Vignjevics a kupagyőzelemmel és a bronzéremmel gyakorlatilag a maximumot hozta ki a Videotonnál és a Ferencvárosnál kisebb költségvetéssel működő Újpestből.

Bár az olvasói véleménynyilvánítás és az álomcsapat általában sok vitára ad okot, a különböző értékelések egybecsengése azt mutatja, hogy valóban a fenti 11 a lehetséges egyik legjobb a honi élvonalban, legalábbis a 2017–2018-as idényben látottak alapján. A leghatékonyabban működő, legkevesebb gólt kapó védelmek és a legeredményesebb támadók kerültek be az együttesbe. Mindezek fényében nem árt hangsúlyozni, hogy ebbe a gárdába „csak” négy magyar futballista fért be (a legtöbb vokssal Varga Roland), és közülük a „legifjabb”, Dibusz Dénes is elmúlt már 27 éves. Vagyis „fiatalszabály” ide, „légiósajánlás” oda, a magyar tehetségek nem igazán tudnak kiemelkedni az NB I-ből. Ez sajnos nem sok jót ígér a válogatottra nézve, mint azt a jelen eredményei is mutatják…

Olvasói szavazásunk végeredménye



SZAVAZÁS

Ön szerint ki volt a szezon legjobb edzője az NB I-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik