HIRDETÉS
HIRDETÉS
P. K. 2018.06.13 08:22 Frissítve: 2018.06.13 09:21

Lanzafame, Fradi, Vidi – itt az álomcsapat, Vignjevics a szezon edzője!

Az NB I-es szezonzárások után olvasóink már megszokhatták, hogy honlapunkon, a www.nemzetisport.hu-n megválaszthatják az elmúlt évad legjobbjait. Íme, a legfrissebb olvasói álomcsapat hat ferencvárosi, négy fehérvári és egy kispesti játékossal, no meg az Újpest FC vezetőedzőjével...

HIRDETÉS

 

Dibusz Dénes (Ferencváros) – Loic Nego (Videoton), Miha Blazic (Ferencváros), Juhász Roland (Videoton), Stopira (Videoton) – Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fernando Gorriarán (Ferencváros), Joseph Paintsil (Ferencváros) – Varga Roland (Ferencváros), Danko Lazovics (Videoton), Davide Lanzafame (Bp. Honvéd). Így állítható össze olvasóink 2017–2018-as, NB I-es álomcsapata.

 
Dibusztól Lanzafaméig – itt az NS álomcsapata!
MLSZ: Davide Lanzafame lett az NB I legjobb játékosa
Bari báránya – Deák Zsigmond publicisztikája

A jelöltek szűk negyvenfős névsorát elsősorban a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján állítottuk össze, és posztonkénti megkötés nélkül (egyedül a kapusok között volt külön verseny) lehetett voksolni, ezért a legtöbb szavazatot kapó 11 futballista kerülhetett be az együttesbe. A névsor hat helyen is megegyezik az NS múlt héten közreadott, a tudósítók fordulónkénti értékelése alapján kialakuló válogatottjával, vagyis Dibusz, Nego, Blazic, Varga R., Lazovics és Lanzafame esetében elmondhatjuk, az újságírók és a szurkolók értékelése alapján is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Különösen igaz ez a 18 találattal gólkirályi címet is szerző olasz Davide Lanzafaméra, aki a Nemzeti Sport osztályzatrangsorában az élen végzett, az MLSZ szezonzáró gáláján is kiérdemelte az NB I legjobbjának járó díjat, s olvasóinktól is ő kapta a legtöbb voksot (4032-t), hatszázzal megelőzve a 2. helyezett ghánai Joseph Paintsilt. A Honvéd csatára tehát mindenkit lenyűgözött a játékával, az újságírókat és a szakmabelieket éppúgy, mint a drukkereket.

Lanzafamét leszámítva ez az idény elsősorban a bajnoki címet szerző Videoton és a második helyen záró Ferencváros vetélkedéséről szólt. Ezt hűen tükrözi az olvasók véleménye is, akik a kispesti támadón kívül csak fehérvári és ferencvárosi játékosokat szavaztak be a legjobbak közé (igaz, a bajnok Videotonból a legtöbb szavazatot kapó Negót öt FTC-játékos, Paintsil, Varga Roland, Dibusz, Blazic és Lovrencsics Gergő is megelőzi…). Sőt, tulajdonképpen még a „cserepadot” is e két csapat tagjaival tölthetnénk meg, ugyanis a 12–15. helyen is a Vidi és a Fradi futballistáit találjuk. A Pátkai Máté, Böde Dániel, Kovácsik Ádám, Leandro sort az első újpesti, Novothny Soma követi.

 
Hihetetlen újpesti rekord; Bödének sikerült az, ami Puskáséknak

Ehhez képest nagyon érdekes, hogy az évad edzője versenyben az Újpesttel Magyar Kupa-győztes, a bajnokságban bronzérmes szerb Nebojsa Vignjevics végzett az élen, 150 szavazattal megelőzve a második helyen záró honfitársát, a Videotont bajnoki címre vezető Marko Nikolicsot és 253-mal a Ferencvárost irányító német Thomas Dollt. Olvasóink alighanem azt értékelték, hogy Vignjevics a kupagyőzelemmel és a bronzéremmel gyakorlatilag a maximumot hozta ki a Videotonnál és a Ferencvárosnál kisebb költségvetéssel működő Újpestből.

Bár az olvasói véleménynyilvánítás és az álomcsapat általában sok vitára ad okot, a különböző értékelések egybecsengése azt mutatja, hogy valóban a fenti 11 a lehetséges egyik legjobb a honi élvonalban, legalábbis a 2017–2018-as idényben látottak alapján. A leghatékonyabban működő, legkevesebb gólt kapó védelmek és a legeredményesebb támadók kerültek be az együttesbe. Mindezek fényében nem árt hangsúlyozni, hogy ebbe a gárdába „csak” négy magyar futballista fért be (a legtöbb vokssal Varga Roland), és közülük a „legifjabb”, Dibusz Dénes is elmúlt már 27 éves. Vagyis „fiatalszabály” ide, „légiósajánlás” oda, a magyar tehetségek nem igazán tudnak kiemelkedni az NB I-ből. Ez sajnos nem sok jót ígér a válogatottra nézve, mint azt a jelen eredményei is mutatják…

Olvasói szavazásunk végeredményeÖn szerint ki volt a szezon legjobb edzője az NB I-ben?

A szavazást lezárták.
Nebojsa Vignjevics (Újpest)   (936)
Marko Nikolics (Videoton)   (786)
Thomas Doll (Ferencváros)   (683)
Csertői Aurél (Paks)   (522)
Herczeg András (Debrecen)   (466)
Pintér Attila (Puskás Akadémia)   (217)
Kuttor Attila (Mezőkövesd)   (199)
Összes szavazat: 3809
Szavazás kezdete: 2018. 06. 07
 
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 10:04:14

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

93 éves koráig a Fradi minden hazai meccsén ott volt a lelátón • Az élete kész regény.

2018.12.10 22:38:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Értesüléseink szerint a BATE játékosa mellett egy ukrán középpályás ügyében is folynak az egyeztetések.

2018.12.10 16:28:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az olasz a forduló legjobbja, Böde a legbosszúsabb lecserélt, lánykérés és balhé Újpesten – legek.

2018.12.09 22:48:47

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szomorú, de a mostani Haladás a mostani produkciójával a helyén van.

2018.12.09 12:31:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Felcsútról menesztetett szakember az utolsó nyilatkozatát adta a PAFC edzőjeként – mestermérlegek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS