KTE: Laczkó nem akart tovább várni, már Pakson debütálna

Vágólapra másolva!
2014.10.02. 09:36
Felgyorsultak az események Laczkó Zsolt körül. Míg hónapokig klub nélküli futballistaként próbálta kondiban tartani magát, kedden egy csapásra megváltozott minden: előbb aláírta szerződését a Kecskeméthez, néhány órával később részt vett a csapat edzésén, és ha a szakmai stáb is úgy akarja, a hétvégi, Paks elleni találkozón már be is mutatkozhat új együttesében.

„Sajnos alaposan elhúzódott az ügyem – mondta a 27 esztendős játékos. – Több mint három hónapig voltam csapat nélkül, ez mentálisan is igénybe vesz egy labdarúgót. Ilyen hosszan sosem voltam még szabadon igazolható... Nem titok, külföldre szerettem volna szerződni, lett is volna lehetőségem az olasz harmadosztályból, de végül az NB I mellett döntöttem. Nem akartam tovább várni, eltelt a szeptember is, és eljutottam arra a szintre, hogy most már mindenképpen futballozni akarok. Mérlegeltem, milyen klubok jöhetnek számításba, végül a Kecskemét mellett döntöttem. Tudom, itt rendszeres játéklehetőséghez jutok, most ez a legfontosabb."

Laczkó Zsolt pályafutása kacskaringós: a Ferencváros után volt légiós Görögországban, az angol másodosztályban, Olaszországban a Sampdoria, a Vicenza és a Padova alkalmazásában is állt, időközben pedig a Vasasnál és a Debrecennél is tett kitérőt. A ballábas játékos tavasszal tért vissza ismét Magyarországra, ám mint mondta, Thomas Doll-lal hamar konfliktusba került, ezért nem hosszabbították meg a nyáron lejáró szerződését. A KTE most 2015. június 30-ig kötötte őt magához. Felhozó időszakra, hónapokig tartó hangolódásra nem lesz szükség, Laczkó Zsolt állítása szerint jó állapotban van.

„Már a hétvégén számíthat rám a szakmai stáb – jelentette ki a korábbi 22-szeres válogatott labdarúgó. – Megfelelő állapotban vagyok, az elmúlt időszakban a Puskás Akadémia és a Vasas edzéseit látogattam, és mégiscsak más dolog csapattal együtt készülni, mint egyedül szaladgálni a Margitszigeten. Most mérkőzések kellenek, minél több tétmeccsen akarok pályára lépni."

Bekő Balázzsal is egyeztetett – noha ez nem kívánságműsor, a vezetőedzővel megbeszélték, milyen poszton jöhet számításba a liláknál. Laczkó Zsolt védőként és középpályásként is bevethető, hamarosan kiderül, a szakmai stáb hol állítja csatasorba.

„Sokat beszélgettünk Bekő Balázzsal, ő is tisztában van vele, hogy több poszton bevethető vagyok. Néhány edzés kell még, hogy megszokjam a társakat, egyelőre csak két tréningen vagyok túl. A Kecskemét háromvédős rendszerben futballozik, a két szélsőnek védekezésnél vissza kell zárnia a saját kapuja elé, nem tagadom, fekszik nekem ez a hadrend. A legutóbbi bajnokit már a televízió előtt néztem végig, örültem, hogy a csapat legyűrte a Nyíregyházát, szimpatikus volt, amit láttam. Szervezetten védekeztünk, és örömmel állapítottam meg, hogy vannak a keretben olyan futballisták, akik egymaguk képesek meccseket eldönteni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik