KTE: a spanyol elment, az afrikaiak egyelőre maradtak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 07:22
A spanyol próbajátékostól elköszöntek Kecskeméten, de két légióst továbbra is tesztel a labdarúgó NB I-ben szereplő csapat szakmai stábja.

Bár szombaton a román Ramnicu Valcea elleni felkészülési mérkőzésen (1–2) gólt szerzett, a KTE-Phoenix Mecano szakmai stábja elköszönt Alex Quillótól, így a spanyol középpályás nem lesz a lila-fehérek labdarúgója.

Ugyanakkor a vezetőség továbbra is támadót keres, egyelőre azonban csak a kapus Vukasin Polekszicset szerződtette, aki kölcsönbe érkezett a DVSC-Tevától. Az MLSZ fegyelmi bizottsága a napokban jelezte, az októberi határozatot megszüntette, így a Kecskemét visszakapta átigazolási jogát.

„Csupán egy tételt kellett rendeznünk, vagyis igazolási politikánkat nem befolyásolta a kizárás – közölte Sallói István, a Kecskemét klubigazgatója. – A tartozás kiegyenlítésével pedig elhárult minden akadály, sőt szombaton már újabb két próbajátékos érkezett. Igaz, Brahima Tourét leginkább azért teszteljük, mert Vladan Szavics sokszor sérült, és a montenegrói középpályás mellett szükségünk lenne hasonló labdarúgóra.”

Az elefántcsontparti légiós szabadon igazolható, az előző szezonban a svájci másodosztályban szereplő FC Locarnóban futballozott, majd a nyáron osztályon belül klubot váltott, de ebben a bajnokságban az FC Luganóban már nem lépett pályára. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy eltérő adatok találhatók róla az internetes adatbázisokban: a Soccerway szerint Ibrahima Tourénak hívják és szenegáli, míg a Transfermarkt.de adatai szerint Brahima Touré és elefántcsontparti (ezen a néven szerepel a Lugano hivatalos honlapján és a KTE internetes oldala is az utóbbi alapján mutatta be).

Mint arról már beszámoltunk, a hétvégi tesztmérkőzésen játéklehetőséget kapott a KTE-ben Bara Mamadou Ndiaye Bebeto is, aki azonban néhány perc után kisebb bokasérülést szenvedett. A szenegáli légiós a 2011–2012-es szezonban a Kaposvári Rákócziban futballozott, és kilenc bajnokin ötször volt eredményes. Kölcsönadási szerződésének végén visszatért a Luganóhoz, és a kaposvári vezetők szerették volna átigazolni, a svájci vezetők azonban csak kölcsönszerződésben gondolkodtak. A csatár Svájcban korántsem teljesített úgy, mint Kaposváron, jobbára csereként lépett pályára.

„Ismerjük a képességeit, mivel láttam a Kaposvár játékosaként, de azóta eltelt másfél év – folytatta a klubigazgató. – Azzal is tisztában vagyok, hogy Svájcban valamiért nem futballozott jól, így ő is szabadon igazolható, de alaposan megnézzük, milyen állapotban van.” Mindkét afrikai labdarúgó a kerettel edz a héten, szerződtetésükről a szakmai stáb dönt.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE-PHOENIX MECANÓNÁL
Érkezők: Vukasin Polekszics (montenegrói, Debreceni VSC – kölcsönbe)
Távozott/távozhat: Antal Botond (Kaposvári Rákóczi), Borisz Bulajics (montenegrói, ?), Christian Ebala (kameruni, ?), Koszó Balázs (Békéscsaba Előre), Mogyorósi József (FC Ajka), Sidoine Oussou (benini, Valerenga – Norvégia, kölcsönből vissza), Pato (guineai, Panahaiki – görög), Rajczi Péter (Mezőkövesd)
Kiszemeltek: Bebeto (szenegáli, Lugano – Svájc), Eisenberger Tamás (Bölcskei SE), Simon András (Győri ETO FC), Ibrahima Touré (elefántcsontparti, Lugano – Svájc)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik