Kisvárda: „Ostoros edző kell, de az sem tragédia, ha kiesünk”

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 09:41
null
A 34 éves brazil Felipe a magyar U-válogatott Zöldesi Illés helyét vette át a nyáron a kapuban Kisvárdán, két bajnokin nyolc gólt kapott (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint ismert, a két 4–0-s vereséggel rajtoló Kisvárda NB I-es labdarúgócsapata megköszönte Kondás Elemér vezetőedző munkáját, a helyét ideiglenesen Kocsis János vette át. Révész Attila sportigazgató a Nemzeti Sportnak elmondta, nehezen éli meg a vezetőedző távozását, egyúttal elismerte, felvette a kapcsolatot Horváth Ferenccel.

 

Hiába írt történelmet a Kisvárdával Kondás Elemér, vagyis juttatta fel története során először az NB I-be a csapatot, a szakembernek két bajnoki után megköszönték a munkáját. Tény, az újonc két súlyos vereséggel kezdte az idényt (előbb a Videoton vendégeként kapott ki 4–0-ra, majd a Honvéd otthonában veszített ugyancsak 4–0-ra), ám ettől függetlenül kevesen gondolták, hogy az 54 éves edző a harmadik fordulóban már munka nélkül lesz.

„Nem tagadom, még most is zavar, ami történt, ugyanis Kondás Elemér nagyon rendes ember, akivel jó a kapcsolatom – beszélt az érzelmeiről is Révész Attila sportigazgató. – Éppen ezért nem is akartam egyedül döntést hozni, összeült a klub vezetősége, megvitattuk a történteket, mérlegre tettük a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt, de olyan külsős klubvezető véleményére is kíváncsi voltam, aki átélt már hasonló helyzetet. Természetesen Elemérrel is találkoztam, és a beszélgetésünk alatt azt éreztem, ő is érzi, valami nem stimmel a csapattal. Hozzá kell tennem, magamat is felelősnek érzem a történtek miatt, elsősorban azért, mert nem tudtam neki többet segíteni. Ugyanakkor még véletlenül sem szabad elmenni a játékosok felelőssége mellett. Ezt a szituációt ők teremtették, és bár mi az edzőváltás mellett döntöttünk, ha arra van szükség, a keret összetételén is változtatunk. Ne csak akkor legyenek profik, amikor jó fizetést kell kialkudniuk maguknak a szerződéskötés előtt, a pályán is bizonyítsák, valóban minőséget képviselnek. Elemér túl megértő volt velük, csak ritkán emelte fel a hangját, ám nagyon úgy tűnik, ostoros edző kell melléjük!”

TÉRDFÁJDALOM
Hosszú kihagyás vár Mihajlo Rjaskóra, a kisvárdaiak 21 esztendős hátvédjére. Az ukrán labdarúgó alapembernek számított az előző idényben, 27 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, ám egy ideje fájlalta a térdét, és a vizsgálatok kiderítették, hogy keresztszalag- szakadása van. Ez a sérülés nagyjából féléves kihagyással jár, azaz a szakmai stáb csak jövőre számíthat ismét a játékára.

A kedd délutáni edzést már Kondás Elemér korábbi segítői, Erős Gábor és Kocsis János tartották meg, és nagyon úgy tűnik, a vasárnapi, Újpest elleni idegenbeli találkozón is ők meccselnek. Annak nincs realitása, hogy az egyébként pro-licences képesítéssel rendelkező Révész Attila klubvezetői feladatai mellett vezetőedzőként is irányítson, az viszont nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben Balmazújvárosból érkezik edző a csapat élére.

„Többektől hallom, kézenfekvő volna, ha én lennék a vezetőedző, ám ez több okból sem lehetséges – folytatta Révész Attila. – Egyfelől a klubot is vezetni kell, ezt a feladatot más nem tudja átvállalni tőlem, másrészt etikátlan lenne, ha leülnék Kondás Elemér helyére, miután szerződést bontottam vele. A hosszú távú terv az, hogy házon belül oldjuk meg az edzőkérdést, ugyanakkor nem titok, beszéltem Horváth Ferenccel az esetleges közös munkáról, az ő habitusa illene a csapathoz. Őt azonban szerződés köti a Balmazújvároshoz, így a klubbal is egyezségre kellene jutni. Egyébként rengeteg edzőt ajánlottak nekünk, de sok mindent mérlegelni kell, mielőtt egy ilyen horderejű döntést meghozunk. Annyit azért elárulhatok, magyar edzőt szeretnénk a csapat élén látni. És még valami… A nyáron átalakult a keretünk, de elsősorban peremembereket engedtünk el. A Honvéd ellen heten játszottak a tavalyi csapatból, és nem tagadom, inkább az ő teljesítményükkel van gond, nem pedig az új játékosokéval. Nem elég kimenni a pályára, szemléletváltásra van szükség, hogy eredményesek legyünk. A futballban fontos az eredményesség, de nem történik akkor sem tragédia, ha esetleg kiesünk az idény végén: azt viszont igenis látni akarom, hogy napról napra fejlődünk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik