Kiesett a Ferencváros és a Debrecen

Vágólapra másolva!
2011.03.01. 17:49
null
André Schembri jól játszott, gólt szerzett, de ez kevés volt a Fradi továbbjutásához (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Ma három nyolcaddöntő visszavágóval folytatódott a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozata. A Ferencváros kétgólos hátrányából csak egyet tudott ledolgozni a nagyon bátran futballozó Siófok ellen, így a vendégek a 2–1-es vereség ellenére 4–3-as összesítéssel továbbjutott. A Kecskemét és az Újpest kettős győzelemmel jutott a nyolc közé.

FERENCVÁROS–SIÓFOK 2–1 (Az első mérkőzésen: 1–3)

ÍGY LÁTTÁK

„Nagyon jó hangulat kerekedett a meccs végére, jó érzés továbbjutni ilyen szoros meccs után – nyilatkozta a Siófok vezetőedzője, Mihalecz István a találkozót követően a meccset közvetítő Sport Tv-nek. – A gólunk talán túlságosan is megnyugtatott minket, ezért tudott fordítani a Ferencváros. Utána szerencsére össze tudtuk szedni magunkat, és kitartottunk. Nagyon kellett már a sikerélmény, ezzel jó hangulatban érkezünk a pénteki újpesti bajnokira."

 

„A siófoki vereség miatt az első perctől kezdve kényszerpályán voltunk, kezdettől fogva előre kellett mennünk, ebben benne van a kapott gól, de elkerülhető volt a Siófok találata. Néhány játékos nagyon halovány volt. A cserék jót tettek, de ez a továbbjutás nem most, hanem Siófokon ment el – mondta Prukner László, a Ferencváros szakmai igazgatója majd visszautalt a Kecskemét elleni pénteki bajnokira is. – Az első félidőink haloványak mostanában, ezen mindenképpen javítanunk kell."

 

„Nagyon szomorú vagyok, a Magyar Kupa megnyerése esetén ugyanis az Európa-ligába jutottunk volna, nagy esélyt szalasztottunk el – fogalmazott André Schembri, a Ferencváros máltai középpályása, aki a Sport Tv választása alapján a meccs legjobbja lett. – Most már minden erőnkkel a bajnokságra kell összpontosítanunk. Fontos tanulság, hogy nem kaphatunk olyan gólokat, mint ma, ezzel ugyanis csak a saját feladatunkat nehezítjük meg, és nem mindig fogunk fordítani."


A Ferencvárosnak ebben a szezonban egyértelműen a Siófok a mumusa. A Balaton-partiak ősszel bajnokin győztek az Üllői úton, a nyolcaddöntő első meccsén pedig hazai pályán 3–1-re nyertek a Magyar Kupában. A zöld-fehérek így kétgólos hátrányból kezdték a visszavágót.

Az első percekben a Ferencváros nem tudott jelentős nyomást gyakorolni a vendégekre, sőt a siófokiak lövésig is eljutottak.

Az első veszélyes ferencvárosi támadás André Schembri nevéhez fűződött, a máltai támadó a jobb szélen húzott el, de beadását Graszl Károly kivágta. Nem sokkal később Schembri egy szabadrúgást is kiharcolt, amit szögletre mentettek a vendégek, a sarokrúgást követően pedig Rósa Dénes lőtt a kapu mellé.

Ígéretes helyzeteket a Siófok is ki tudott alakítani: Délczeg Gergely egy jó csel után a 16-os vonaláról nem sokkal a léc fölé csavarta a labdát, majd Mogyorósi József távoli bombáját kellett bravúrral hárítania Justin Habernek.

A 29. percben a másik oldalon Marek Heinz labdájával lépett ki Emil Miljkovic, de a vendégek szögletre tudtak menteni.

Az első félidőről összességében elmondható, hogy a Ferencváros nem tudta ráerőltetni akaratát a vendégekre, akik nagyon bátran futballoztak, többször is eljutottak a hazai kapuig.

A második félidő elején aztán már nemcsak lőtt, hanem talált is a Siófok: Honma Kazuo 18 méterről mesterien csavart a bal felső sarokba. A kint álló Habernek esélye sem volt a hárításra. 0–1

A bekapott gól után felpörgette a meccset a Ferencváros. Tóth Bence 14 méterről a bal oldalról a rövid sarokba lőtt, ezzel egyenlítettek a hazaiak. 1–1

A gólon kívül Csizmadia Csabának volt egy veszélyes fejese (ami a lécre hullott), Liban Abdi lövésébe pedig belevetődtek a vendégek. A nagy hazai rohamok ellenére a Siófoknak is volt újabb helyzete, Novák Alexisz szabadrúgását védte Haber.

Nem sokkal később azonban átvette a vezetést a Ferencváros. Egy szöglet utáni bal oldali Miljkovic-beadásból Schembri fejjel talált a siófoki kapuba. 2–1

Ezzel ismét nyílttá vált a továbbjutás kérdése. A Ferencváros pedig megérezve a lehetőséget még inkább próbálta fokozni az iramot – Tóth Bence szabadrúgásból a lécet találta el.

A forgatókönyv nem változott a folytatásban sem – helyzet itt, helyzet ott: a vendégektől Ludánszki István szánta el magát lövésre, veszélyes kísérletét Haber egy újabb nagy vetődéssel kiütötte, majd a siófoki kapu előtt Miljkvoic lőtt fölé.

A 86. percben Tóth Bence végezhetett el szabadrúgást veszélyes szögből 18 méterről, de a sorfalról levágódott a labda, a visszajátszásból kiderült, hogy az egyik vendégjátékos könyökéről pattant le a lövés.

Az eredmény már nem változott, továbbjutott a Siófok.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

 

ÍME, AZ ELSŐ FÉLIDŐ ÖSSZEFOGLALÓJA
A MÁSODIK FÉLIDŐ ÉS A GÓLOK
MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–SIÓFOK 2–1
Albert-stadion. V: Alvaro Garcia Miquel (Tóth V., Farkas B.)
FERENCVÁROS: Haber – Csizmadia, Tutorics, Balog Z. – Rósa D, Maróti, Andrezinho (Morales – a szünetben), Józsi Gy. (Tóth B. 54.) – Schembri, Heinz (Abdi 54.), Miljkovics. Vezetőedző: Prukner László
SIÓFOK: Molnár P. – Mogyorósi, Fehér Zs., Graszl, Novák A. – Tusori, Lukács T., (Kecskés 77.) Ludánszki (Márton D. 88.), Délczeg (Horváth A. 88.) – Homma, Csermelyi. Vezetőedző: Mihalecz István
G: Tóth B. (55.), Schembri (66.) ill. Honma (51.),
Tj: a Siófok, 4–3-as összesítéssel

KTE-ERECO–DVSC-TEVA 3–1 (Az első mérkőzésen: 3–0)

A Kecskemét a nyolcaddöntők első körének talán legnagyobb meglepetését szerezte azzal, hogy 3–0-ra győzött a címvédő DVSC otthonában, és a kecskemétiek a visszavágót is jól kezdték.

A 12. percben Christian Ebala labdájával lépett ki Tököli Attila és 12 méterről a bal alsóba lőtt. 1–0

A DVSC helyzetét egyébként az is nehezítette, hogy a téli szerzemények Nenad Novakovics, Illés Gyula, Stefan Mardare, Nikolov Balázs és Eugéne Salami – nem léphettek pályára, mert ők a meccs eredetileg kiírt, decemberi időpontjában még nem voltak a klub játékosai.

A 18. percben egyenlíthetett volna a DVSC, Szakály Péter labdájába Mirszad Mijadinoszki ért bele, a gólvonal előtt azonban menteni tudtak a hazai védők.

Nem maradt válasz nélkül a debreceni helyzet, Francis Litsingi passzából ismét Tököli Attila lőhetett az ötös bal sarkáról, de nem találta el a kaput.

A 34. percben fordított volt a szereposztás, egy szöglet után Tököli ível Litsingihez, aki hét méterről a kapuba továbbította a labdát. 2–0

A szünet előtt Kabát Péter góljával szépített a DVSC – a támadó Czvitkovics Péter beadásából közelről talált a kapuba. 2–1

A második félidő elején Czvitkovics Péter kétszer is helyzetbe került, de előbb Ebala eladott labdájából a jobb felső sarok, majd valamivel később egy jó kiugrás és egy csel után ballal a jobb kapufa mellé lőtt. Helyzetekből a folytatásban sem volt hiány.

A KTE Litsingi kísérletéből növelhette volna az előnyt, de a légiós hiába lépett ki egyedül, a bal kapufa mellett ment el a lövése a 63. percben. Egy perccel később Balogh Béla Bódi Ádám lövését mentette a gólvonalról, nem sokkal később Ribánszki Lászlónak a csereként beállt Adamo Coulibaly közeli lövését kellett védenie bravúrral.

A 82. percben Vladan Csukics önzetlen volt, középre passzolt labdájából pedig Kethevoama Foxi megszerezte a harmadik hazai találatot. 3–1

Az eredmény már nem változott, kettős győzelemmel jutott tovább a Kecskemét. A DVSC hétvégén a bajnokságban vághat vissza a Kecskemétnek.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
KTE-ERECO–DVSC-TEVA 3–1
Széktói Stadion. V: Erdős J. (Butkai Zs., Kormányos G.)
KTE-ERECO: Ribánszki – Gyagya, Urbán P., Balogh B., Mohl (Farkas I. 79.) – Csukics, Ebala, Bori, Bertus, Litsingi (Szavics 69.) – Tököli (Foxi – a szünetben). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
DVSC-TEVA: Verpecz – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Fodor M. – Spitzmüller (Coulibaly 69.), Varga J., Czvitkovics, Szakály P. (Bódi 60.) – Farkas II B. (Yannick – a szünetben), Kabát. Vezetőedző: Zdenek Scasny
G: Tököli (12.), Litsingi (34.), Foxi (81.) ill. Kabát (45.)
Továbbjutott: a Kecskemét, 6–1-es összesítéssel

ÚJPEST FC–LOMBARD PÁPA 3–1 (Az első mérkőzésen: 3–1)

Az idegenben megszerzett magabiztos 3–1-es előny birtokában kezdő Újpest a 8. percben Nikola Mitrovics szabadrúgásából veszélyeztetett, de a szerb középpályás beívelését kifejelték a védők.

Az első félidőben kevés helyzetet láthatott hazai közönség, a 25. percben azonban megszrezhették volna a vezetést a hazaiak.Magos Mátyás két csellel átjátszotta a pápai védelem bal oldalát, beadására Böőr Zoltán érkezett, aki az átvétel után a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A 33. percben Sitku Illés próbált kapura csúsztatni Mitrovics szögletéből, de a labda a kapu mellé szállt.

Az 59. percben Mitrovics újabb szögletét már gólra váltotta Sitku, aki három méterről fejelt a kapuba. 1–0

Percekkel később már kettő volt a lilák előnye. A 62. percben Böőr indította az újpesti akciót, Lázárhoz továbbított, aki Mitrovics előtt teremtett lehetőséget. A légiós két védőt is becsapott, majd ballal a hálóba talált Szűcs mellett – 2–0.

A Pápa Goran Marics révén kialakított ugyan egy nagy lehetőséget (Balajcza Szabolcs nagyot védett a szerb csatár helyzeténél), de újabb gólt az Újpest szerzett.

A 81. percben Egerszegi Tamás ugratta ki Lázár Bencét, aki ellőtte a labdát a kifutó Szűcs mellett. 3–0

Lázár így az eredményes bajnoki debütálás után (szombaton két gólt szerzett a Kaposvár ellen) a Magyar Kupában is letette a névjegyét.

A 3–1-es végeredményt a 82. percben Bali Péter állította be, aki Rebryk jobb oldalról középre lőtt labdáját továbbította a kapuba. Az Újpest 6–2-es összesítéssel jutott tovább.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ÚJPEST FC–LOMBARD PÁPA 3–1
Szusza Ferenc Stadion. V: Veizer R. (Berettyán P., Horváth R.)
ÚJPEST: Balajcza – Szokol (Simek 62.), Dvorschák, Kiss Z., Tajthy – Egerszegi, Mitrovics, Magos, Matos (Lázár B. 59.), Bőőr (Balogh B. 74.) – Sitku. Vezetőedző: Mészöly Géza
PÁPA: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Farkas A., Rajnay – Quintero (Zulevs 55.), Gyömbér, Bárányos (Bali 68.) – Rebryk, Marics, Heffler (Palkó 75.). Vezetőedző: Véber György
G: Sitku (59.) Mitrovics (62.), Lázár B. (81) ill. Bali (82.)
Továbbjutott: az Újpest, 6–2-es összesítéssel

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik