A Siófok három góllal lepte meg a Ferencvárost

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 19:55
null
A szomorú ferencvárosiaknak Andrezinho gólja jelenthet némi vigaszt (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Siófok hazai pályán kétgólos előnyre tett szert a nálánál a papíron lényegesen erősebb Ferencvárossal szemben – a zöld-fehérek ráadásul csak közvetlenül a lefújás előtt szépítettek.

Még bele sem feledkezhettek igazán a csapatok és a szurkolók a mérkőzésbe, amikor a hetedik percben Tóth Bence az FTC tizenhatosán belül lerántott ellenfelét: tizenegyes! A jogos büntetőt László András értékesítette. A rutinos védő kipókhálózta a jobb felsőt. (1–0)

A bekapott gól után egyből magára talált a Ferencváros és mezőnyfölényt harcolt ki magának, amit viszont nem tudott egyenlítő gólra váltani. A házigazdák nem szorultak be teljesen, ziccerrel és kapufával jelezték: tovább növelnék előnyüket. Más kérdés, ehhez aztán hathatós ferencvárosi segítségre is szükségük volt.

A 45. percben egy előre ívelt labdára három ferencvárosi védő és egyetlen szem siófoki csatár mozdult rá. A vendégek közül Rodenbücher István volt a legjobb pozícióban, aki biztonsági megoldást előnyben részesítve azonnal hazafelé passzolt. Csapattársa viszont, a kapus Marko Ranilovic időközben felszabadítani indult ki, a tizenhatost is régen elhagyta, a labda elszállt mellette. A meg nem értés eredményeképpen Csermelyi Imre éles szögből, de biztosan lőtt-emelt az üresen árválkodó ferencvárosi kapuba. (2–0) Nem az első gólt kapta úgy a szezonban a Ferencváros, hogy a szlovén kapus és védőtársai között a szóbeli és gondolati összhang látványosan hiányzott.

A szünetben Prukner László kettős cserével próbálta felrázni kétgólos hátrányban lévő csapatát. A második félidőben a Ferencváros a nehéz talajú pályán nem tudott kellő nyomást gyakorolni a vezetésük birtokában végképp belelkesedő siófokiakkal szemben, akik a 67. percben remek egyéni teljesítményt követően újabb gólt szereztek. Csermelyi kapott jó ütemű kiugratást, mivel a vendégek jobbhátvédje igencsak lemaradt róla, máris Csizmadia Csabának kellett kikereszteznie. A becsúszva érkező ferencvárosi középhátvédről felperdülő labdával Csermelyi betört a tizenhatoson belülre, megcsinált egy visszacselt a képből is kifutó Tóthtal szemben, majd nyolc méterről kilőtte a hosszú, bal alsó sarkot. (3–0)

Nyomott a Fradi, de sokáig hiába. A hosszabbítás első percében azonban Andrezinho távoli átlövésre szánta el magát, amely után a kapu előtt egyet még pattanó labda a siófoki hálóba vágódott. (3–1)

A Siófok kétgólos előnyhöz jutott, de a visszavágó tartogat izgalmakat, hiszen Andrezinho idegenben szerzett gólja reményt adott a Ferencvárosnak a továbbjutásra. Mert anélkül igen nehéz helyzetben lenne Prukner László csapata.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS 
BFC SIÓFOK–FERENCVÁROS 3–1 (2–0)
Siófok, 1000 néző. V: Bognár Tamás (Lémon O., Huszár B.)
SIÓFOK: Szalma – Pécseli, Kocsis, Márton, László (Lukács, 84.) – Horváth A., Ludánszki (Tusori, 68.) – Thiago, Piller, Délczeg (Ivancsics, 74.) – Csermelyi. Vezetőedző: Mihalecz István
FTC: Ranilovic – Kulcsár, Csizmadia, Rodenbücher – Tóth B., Józsi, Rósa, Junior (Andrezinho, a szünetben), Sztanics – Abdi (Morales, 62.), Henz (Miljkovic, a szünetben). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: László (11-esből, 1–0) a 7., Csermelyi (2–0) a 45., Csermelyi (3–0) a 67., Andrezinho (3–1) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Mihalecz István: – Fiatal csapatunkat a gól feldobta, és ennek reményében továbbra is felszabadultan játszottunk. A harmadik gólunk után egy kicsit kiengedtünk, aminek egy kapott gól lett a végeredménye. Bízom benne, hogy idegenben ki tudjuk harcolni a továbbjutást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik