Kínos: a KTE Debrecenben lépte le a Lokit

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 19:29
null
Alempijevics két góllal járult hozzá a Loki legyőzéséhez (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Alighanem lemondhat a címvédésről a labdarúgó Magyar Kupa 2009–2010-es kiírásának győztese, a DVSC-TEVA: a debreceniek hazai pályán szenvedtek sima, 3–0-s vereséget a remekül játszó KTE-Erecótól.

A debreceni szurkolókat megoszthatta, hogy a női kézilabdázók vagy a címvédő labdarúgók mérkőzését válasszák – nos, a jelek szerint azok döntöttek jól, akik nem az Oláh Gábor utcai stadionra szavaztak.

A felázott talajon, nagyon gyér érdeklődés mellett kezdődött mérkőzésen az első „üdvözlő lövés" a DVSC-é volt, Spitzmüller kapu mellé tüzelt, majd Bódi tornáztatta meg a KTE kapusát, Ribánszki Lászlót. Válaszul előbb Litsingi, aztán Tököli veszélyeztetett, a 23. percben pedig vezetést szerzett a Kecskemét: a hétvégén az év ziccerét elhibázó Litsingi vágott a kapuba egy jobb oldali beadást (0–1).

A Loki csak lesgólig jutott, majd a 37. percben Ribánszki parádés védéssel tartotta meg hálója érintetlenségét, miközben a másik oldalon Foxi egy kettős kapufával jelentkezett. A félidő hajrája aztán teljes mértékben a vendégeké volt: a 41. percben Verpecz és Komlósi kommunikációs zavara után Foxi talált be kis híján, majd két perccel később Litsingi beadását Alekszandar Alempijevics fejelte a hálóba (0–2). Közvetlenül a lefújás előtt még Foxi lövését védte Verpecz, és ezzel a hazaiak megpróbáltatásai még közel sem értek véget...

A második félidőt ugyanis úgy kezdte a Debrecen, ahogy az elsőt befejezte: pocsékul. A 47. percben Verpecz addig várt egy hazaadás után, míg Alempijevics elvette tőle a labdát, Tökölihez passzolt, Máté Péter pedig csak piros lapot érően tudta megállítani a támadót. Tizenegyes, kiállítás. Némedi Norbert – a KTE máskor higgadt ítéletvégrehajtója – fölé vágta a büntetőt, maradt a 0–2.

Nem sokáig: az 50. percben Némedi adott be a jobb oldalról, Foxi a hosszún egy csellel elküldte emberét, középre passzolt, Alempijevics pedig közelről háromra növelte a kecskeméti előnyt (0–3). A kétgólos Alempijevics ezt követően méltó riválist adott Litsingi hétvégi kihagyott ziccerének: Tököli beadását a gólvonalról sikerült kivágnia...

A csereként beállt Adamo Coulibaly több helyzet kihagyásával jelentkezett, a közönségnek meg elege lett, és már ollézott a lila-fehérek passzolgatásánál – keményebb kritikát nehezen fogalmazhattak volna meg... A Debrecen súlyos vereséget szenvedett hazai pályán, ezzel alighanem lemondhat a címvédésről – Tomiszlav Szivicsnek, a kecskemétiek edzőjének meg igaza lett, mikor a mérkőzés előtt gólokat ígért. Játékosai szavatartó tanítványnak bizonyultak.

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–Kecskeméti TE-Ereco 0–3 (0–2)
Debrecen, 500 néző. V: Szilasi (Farkas B., Butkai)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Máté P., Korhut – Bódi, Spitzmüller, Kiss Z., Pavlovics (Szűcs I., 51.) – Kabát (Laczkó, 56.), Szilágyi P. (Coulibaly, 64.). Klubmenedzser: Herczeg András
Kecskemét: Ribánszki – Némedi, Gyagya, Balogh B., Mohl – Litsingi (Bori, 56.), Ebala (Csordás, 74.), Csukics (Szavics, 53.), Alempijevics – Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Litsingi (0–1) a 23., Alempijevics (0–2) a 43., Alempijevics (0–3) az 50. percben
Kiállítva: Máté P. a 47. percben
MESTERMÉRLEG
Herczeg András: – Megérdemelten nyert a Kecskemét. Az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk, a kiállítás pedig végkép eldöntötte e mérkőzést.
Tomiszlav Szivics: – Szünetig jól játszottunk, a harmadik gólunk után pedig már a hétvégi bajnoki meccsre is tartalékoltunk, hiszen nekünk nincs annyi emberünk, hogy rotálni tudjunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik