Kettőt egy csapásra: Tuyp és Hidvégi is aláírt a Fradihoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 21:33
null
Jack Tuyp és Hidvégi Sándor is aláírt az FTC-hez (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/dupla-igazolas/20130708/c/4177" target="_blank"><strong> fradi.hu</strong></a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján tette közzé, hogy Jack Tuyp és Hidvégi Sándor is aláírt a klubhoz. Azt nem hozták nyilvánosságra a zöld-fehérek, hogy a két játékos hány évre kötelezte el magát.

 

 

Mint arról a Nemzeti Sport Hollandiából származó információk alapján elsőként beszámolt, Tuyp péntek este érkezett meg Budapestre. A holland másodosztály háromszoros gólkirálya megtekintette a Ferencváros Radzsa Casablanca elleni felkészülési mérkőzését, és külön edzett, amíg nem volt aláírt szerződése.Kurucz Péter és Arsenio Valpoort után a rutinos csatár lett a Ferencváros harmadik nyári szerzeménye, a negyedik pedig Hidvégi Sándor lett.

Jack Tuyp háromszor volt a holland másodosztály gólkirálya, hat évvel ezelőtt huszonhat, a legutóbbi két idényben pedig előbb húsz, majd huszonhét találattal végzett a góllövőlista élén. A játékost ugyanaz a menedzseriroda segíti, amely a Manchester United világklasszisának, Robin van Persie-nek az ügyeit intézi, és bár több nagy klub is vitte volna a holland labdarúgót, ő a zöld-fehéreket választotta.

Hidvégi Sándor is a Ferencváros játékosa lett: az MTK-tól érkező balhátvéd esetleges szerződtetéséről már korábban beszámoltunk, a fradi.hu pedig hétfőn este megerősítette információinkat. A 30 éves Hidvégi 2012-ben tért vissza Zalaegerszegről az MTK-hoz, de lejárt a szerződése, így szabadon igazolható. Ma már el is köszönt a kék-fehérektől, és a Nemzeti Sport Online értesülései szerint legközelebb a Ferencvárosnál fog edzésre jelentkezni, sőt hamarosan szerződést is köt a csapattal.

A Fradi választása nem meglepő, hiszen Sváb Dániel valószínűsíthető távozását (lejárt a szerződése, Cottbusban készül) követően a csapatnak szüksége lesz egy bal oldali védőre, ráadásul Hidvégi kifejezetten jól játszott a két csapat őszi bajnokiján, gólt is szerzett a találkozón, melyet 4–2-re megnyert az MTK, vagyis Ricardo Moniz, a zöld-fehérek vezetőedzője is tisztában lehet a képességeivel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Hidvégi Sándor (MTK), Kurucz Péter (Siófok), Jack Tuyp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh,?), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Máté János (siófoki kölcsön után Haladás?), Orosz Márk (Lombard Pápa), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvár?), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?)
Kiszemeltek: Elek Róbert (szabadon igazolható, próbajáték), Jean Carlos Dondé (brazil, szabadon igazolható, próbajáték), Mirza Halilagic (bosnyák, FK Radnicki Lukavac – Bosznia Hercegovina, próbajáték), Nagy Dominik (Pécsi MFC, próbajáték), Adin Jahic (bosnyák, OFK Gradina – Bosznia-Hercegovina, próbajáték), Nagy Ádám (szabadon igazolható, próbajáték),

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik