Jönnek! Külföldi megfigyelők hada érkezik a Vidi-Fradira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 10:19
null
A Vidiből Gyurcsó Ádámra (balra) is kíváncsiak lehetnek a megfigyelők
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint kisebb fajta nemzetközi csúcstalálkozót „rendeznek” szerdán az Üllői úton a Videoton–Ferencváros Magyar Kupa-döntőn, amelyre Európa számos országából várhatók megfigyelők. Többen elsősorban a fehérváriak lejáró szerződésű játékosait követik figyelemmel, de a Fradiban is akadnak olyan futballisták, akiknek jó ajánlólevél lehetne a szerdai remeklés.

Azt korábbi híreinkben jeleztük, hogy a Videotonból Filipe Oliveirának, Stopirának, Juan Calatayudnak, Sándor Györgynek és Nikolics Nemanjának jár le a nyáron a szerződése. Közülük utóbbi három már jelezte, minden bizonnyal távozik a klubtól, de a másik két futballista iránt is van érdeklődés.

Mint arról beszámoltunk, lengyel sajtóhírek szerint Nikolics Nemanja jó eséllyel a lengyel Legia Warszawához igazol át, ciprusi források arról számoltak be, hogy Filipe Oliveirát a ciprusi Apollon Limassol szemelte ki. Értesüléseink szerint mindkét klubtól várható játékosmegfigyelő a kupadöntőre. Ugyanakkor Nikoliccsal kapcsolatban nyugat-európai érdeklődőkről is lehetett hallani a közelmúltban, így például Angliából a Hull Cityről és a Watfordról, vagyis nem lenne meglepő, ha több országból is érkeznének a csatár miatt.

Ugyanakkor azt is jeleztük, hogy még Juhász Rolandért is befuthat külföldi ajánlat. Vele kapcsolatban a Nemzeti Sport Online adta először hírül, hogy ismét szóba került a ferencvárosi szerződés lehetősége is, de ennek kevés az esélye. Még ha a védő szívesen is játszana a Fradiban, még egy évig megállapodás köti a Videotonhoz, és aligha engednék el a közvetlen riválishoz. Ráadásul a Ferencváros egyelőre nem is belső védőt keres leginkább.

Igaz, ez a helyzet akár változhat, hiszen korábban már írtunk arról, hogy a Fradi lengyel védőjét, Michal Nalepát a portugál Sportingnak ajánlaná be egy közvetítő.

Az NSO értesülései szerint Portugáliából is érkeznek vendégek a mérkőzésre, ahogy Csehországból, Németországból és Ausztriából is. Illetve jelezte már részvételi szándékát a magyar partnerek felé svájci és spanyol ügynökség is.

A Fradinál a kulcsembereknek hosszú távú szerződésük van, ettől függetlenül a szezonban eddig nyújtott teljesítménye alapján a 30 évnél fiatalabb játékosok közül Nalepa mellett Dibusz Dénes, Emir Dilaver, David Mateos, Cristian Ramírez (ő a Fortuna Düsseldorf játékosa, a Fradinál a nyáron lejár a kölcsönszerződése), Roland Lamah és Varga Roland lehet a leginkább érdekes a külföldi megfigyelők számára. Ők tűnnek leginkább piacképesnek a Fradiból Európában.

A Videotonból a már említett lejáró szerződésű futballisták mellett a gólpasszaival kitűnő Gyurcsó Ádámra és a 24 éves horvát Dinko Treboticra, esetleg a védelem brazil oszlopára, Viníciusra lehetnek a legtöbben kíváncsiak. Gyurcsónak decemberben jár le a szerződése, Viníciusnak 2017-ben, Treboticot viszont még hároméves szerződés köti Fehérvárra.

Végezetül jegyezzük meg: nagy kérdés, hogy a külföldről érkező játékosmegfigyelők kiket tudnak játék közben és kiket csak a lelátón, „szotyizás” közben megfigyelni, a fentebb említett labdarúgók közül ugyanis néhányan (Juhász, Nalepa, Mateos) sérüléssel bajlódnak, így nem biztos, hogy pályára lépnek a ma esti fináléban.

MÁJUS 20., SZERDA
MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

20.00: Videoton–Ferencváros (Tv: Duna) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik